обезвъздушаване на гнп
обезвъздушаване на гнп
здравеите колеги,тъи като ми смениха филтъра на колата голф 4 1.9тди 90 коня,98год.колата не може да запали,само на бутане пали,казаха ми 4е трябвало да се обезв.помпата,има ли снимков материял как се прави това,благодаря
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: обезвъздушаване на гнп
обикновенно когато се сменя филтър на дизелова кола новия филтър се пълни с нова нафта и се слага на място, а стария със старата нафта се захвърля. въпреки, че съм чувал хора да слагат директно новия филтър и да въртят на старте докато се напълни новия.
от личен опит ти казвам, че ДИЗЕЛОВА КОЛА НЕ Е ХУБАВО ДА СЕ ПАЛИ С ДЪРПАНЕ, че понякога последствията са много лоши.
от личен опит ти казвам, че ДИЗЕЛОВА КОЛА НЕ Е ХУБАВО ДА СЕ ПАЛИ С ДЪРПАНЕ, че понякога последствията са много лоши.
- Spas
- Модератор
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1800 RP
tsveti98 написа:здравеите колеги,тъи като ми смениха филтъра на колата голф 4 1.9тди 90 коня,98год.колата не може да запали,само на бутане пали,казаха ми 4е трябвало да се обезв.помпата,има ли снимков материял как се прави това,благодаря
Помпата ти се самообезвъздушава, или напълни филтъра ръчно или я запали и я остави да поработи 10-тина мин.. ако пак неиска да пали, имаш проблем със филтъра, не с помпата. Успех
п.п. Кой ти смени филтъра и каква марка беше той?
оказа се 4е като отка4их единия марку4,нафтата се върна в резервоара и няма подка4ване,трябвало да се стисне марку4а 4е нямало клапан на марку4а
- =TDI=
- Автомобил: Passat 1.9 TDI
- Двигател: 1Z
...в подобен случай съм виждал как един майстор използва гориво подкачваща помпа от Лада,
която свързва с между филтъра и резервора и подкачва ръчно до обезвъздушаване на филтъра и ГНП-то.
която свързва с между филтъра и резервора и подкачва ръчно до обезвъздушаване на филтъра и ГНП-то.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако проблема се е появил след смяната на въпросния филтър и ако след успешно запалване и по-дълъг престой пак се проявява-смуче въздух отнякъде,вероятно от там където е пипано(маркучета,скобички...).при такава ситуация и 100 клапана по маркучи да се сложат...ялова работа.
Върни се в “Дизелови агрегати”