VW Bora 1.9TDI разновидности
-
- Автомобил:
- Двигател:
VW Bora 1.9TDI разновидности
1.9 ТДИ и различните му варианти,в какво се състои разликата освен в конските сили,по какъв начин е повишена мощността при една и съща кубатура след като имат турбина всичките и това означава ли ,че по-мощните при тази кубатура са с по-кратък живот?
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Re: VW Bora 1.9TDI разновидности
Jivko S.S. написа:1.9 ТДИ и различните му варианти,в какво се състои разликата освен в конските сили,по какъв начин е повишена мощността при една и съща кубатура след като имат турбина всичките и това означава ли ,че по-мощните при тази кубатура са с по-кратък живот?
Колега,можеше да питаш и в предната ти тема,не да отваряш нова!При Голф 4 и Бора всичко е еднакво!Всичките варианти при бора ги има и при голф4!
-
- Автомобил:
- Двигател:
k_garchev написа:Jivko S.S. написа:1.9 ТДИ и различните му варианти,в какво се състои разликата освен в конските сили,по какъв начин е повишена мощността при една и съща кубатура след като имат турбина всичките и това означава ли ,че по-мощните при тази кубатура са с по-кратък живот?
Колега,можеше да питаш и в предната ти тема,не да отваряш нова!При Голф 4 и Бора всичко е еднакво!Всичките варианти при бора ги има и при голф4!
Абсолютно всичко ли е еднакво по двигателя???
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Jivko S.S. написа:k_garchev написа:Jivko S.S. написа:1.9 ТДИ и различните му варианти,в какво се състои разликата освен в конските сили,по какъв начин е повишена мощността при една и съща кубатура след като имат турбина всичките и това означава ли ,че по-мощните при тази кубатура са с по-кратък живот?
Абсолютно всичко ли е еднакво по двигателя???
До колкото аз знам няма нищо различно!Само купето е различно!Нека по-компетентните от мен да кажат!
Даже и Сеат-а е същия
А дали по - мощните агрегати са с по - кратък живот ... едва ли, просто на повече мъчения се подлагат 

-
- Автомобил:
- Двигател:
А кои са признаците за читав дизелов двигател при оглед,или ако е по-лесно-кои са признаците на юркан,нездрав двигател ?
- blagodrago
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, преди година и аз имах същите въпроси щото минах от бенз на дизел. Мога да тикажа само, при избора на автомобил вземи "дизелджия" с теб и го тествай с ВАГ-КОМ. Колата ми е Бора - П.Д. - 1.9, 115 к.с. и за година освен масло и филтри друго не сам сменял. Не е зле да прочетещ и това : viewtopic.php?f=24&t=52018&hilit=%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8+%D0%BF%D1%80%D0%B8+%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%BA%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%B4%D0%B8%D0%B7%D0%B5%D0%BB
-
- Автомобил:
- Двигател:
blagodrago написа:Колега, преди година и аз имах същите въпроси щото минах от бенз на дизел. Мога да тикажа само, при избора на автомобил вземи "дизелджия" с теб и го тествай с ВАГ-КОМ. Колата ми е Бора - П.Д. - 1.9, 115 к.с. и за година освен масло и филтри друго не сам сменял. Не е зле да прочетещ и това : viewtopic.php?f=24&t=52018&hilit=%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8+%D0%BF%D1%80%D0%B8+%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%BA%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%B4%D0%B8%D0%B7%D0%B5%D0%BB
Мерси колега,това търсих!