Много голямо пушене

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
urii
Автомобил:
Двигател:

Много голямо пушене

Мнениеот urii » Пет 26 ное 2010 20:43

Здравейте. аз съм нов и искам да помогнете. имам Volkswagen polo 1,9 дизел, двигател AEF. Смених ролката на генератора. при ремонта знаете 4е се сваля цялата предница. над генератора е нафтовата помпа Lucas. След като я зглобих , и запалих мотора, по4на да излиза много гъст 4ерен пу6ек. като се подаде газ пу6екът е като военна димка. преди ремонта вси4ко бе6е нормално. пу6екът по4ти не се вижда6е. може би съм бутнал или натиснал нещо за да пу6и така . който е имал такъв проблем да помогне .

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Re: Много голямо пушене

Мнениеот Dizel_fen » Съб 27 ное 2010 7:51

Чак такъв проблем съм нямал,но проверете дали са зацепили правилно нафтовата помпа-със сигурност е разцентрована.Една нова центровка и си караш колата! Само да ти кажа,че може да се смени ролката на алтернатора без да се сваля цялата предница и помпата.Отивай да ти центроват нафтовата попма :012:

urii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот urii » Съб 27 ное 2010 12:31

нафтовата помпа не е сваляна и не е пипано ни6то по нея. мойе бе аз съм натиснал без да искам нещо?

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Съб 27 ное 2010 21:37

огледай входа на въздушния филтър.да не да си прищипал някой маркуч и да не и достига въздуха.

urii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот urii » Пон 29 ное 2010 16:17

ifidik много ти благодаря, проблема бе6е този които ти каза. може ли да каже6 какжо налягане трябва да има във охладителната система. сега смених термостата, но както преди това така и сега когато заработи двигателя, след няколко минути налягането става много голямо. като по4на да отвъртам капа4ката на раз6ирителното казан4е след 1-2 оборота на капа4ката по4ва да излиза те4ност от клапан4етата. ако отворя цялата капа4ка имам 4увството , 4е 6те излезе цялата те4ност.

Върни се в “Дизелови агрегати”