Пуши сиво-бяло сутрин
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пуши сиво-бяло сутрин
Колеги сутрин като запаля за около 4-5 секунди пуши сиво-бяло и мотора не работи равномерно и след това всичко се оправя. Колата е Голф 4 1,9 TDI PD
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: Пуши сиво-бяло сутрин
свещите проверявани ли са
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
колега нека да не забравя ме ,че ако един дизел и то да подчертая НОВ не пали мн добре не означава само свещи ...аз се съмнявам че са свещи но си ги провери все пак ...почни от най лесното и евтино и напред ...
... Топло е все още за да не пали добре ...не е свещи .Колега пиши какво си открил

-
- Автомобил:
- Двигател:
Как да проверя дали свещите работят? нов съм с дизел. Досега съм карал само бензинки.свещите могат ли да се проверят ако двигателя е топъл или не? Сутрин ставам много рано(по тъмно) за работа и се прибирам пак така и затова питам дали мога да ги проверя като е топла
- ventotdi
да си сигурен на 100 % отвии и 4 -те свеши и с едно кабелче допираш към акумулатора и свежа към другата клема ...трябва за 2 секунди да се зачерви нослето й ...не се мъчи с мултицет да ги замерваш ...те може да работят но да са изхабени и лениви 

-
- Автомобил:
- Двигател:
ventotdi написа:да си сигурен на 100 % отвии и 4 -те свеши и с едно кабелче допираш към акумулатора и свежа към другата клема ...трябва за 2 секунди да се зачерви нослето й ...не се мъчи с мултицет да ги замерваш ...те може да работят но да са изхабени и лениви

- ventotdi
забелязах ,че нямам коментар ,в който да нямам правописни грешки...как ме разбирате незнам ... имах в предвид директно им дай ток от акумулатора една по една и която не зачерви върха си значи става та*ак ,а и друга информация ще намериш ...обърни внимание на върховете на свещите ... разбира се не ги пипай с пръсти ...виж ако ти направи впечатление някой да е по черна от другите замислисе за не добре работещ цилиндър или просто отдавна е изгоряла и препиква разпръсквача когато е студена колата 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги свичките свещи работят и пак си пуши 

- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Дюзите проверил ли си?
- rocky
- Автомобил:
- Двигател:
Имам същия проблем от месец насам... Преди две седмици и сложих добавка пак същата работа при първо палене 

- ventotdi
колега я кажи като го запалиш и ти покаже проблема ...трака ли тази кола ... аз се съмнявам ,че само дюзите ще са виновни ... нека да не забравяме ,че това е помпа дюза и там е мн специфични и тънко ... там ще е ... стендовай и 4 те ! Скъпо е !!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
ventotdi написа:колега я кажи като го запалиш и ти покаже проблема ...трака ли тази кола ... аз се съмнявам ,че само дюзите ще са виновни ... нека да не забравяме ,че това е помпа дюза и там е мн специфични и тънко ... там ще е ... стендовай и 4 те ! Скъпо е !!!
не е от дюзите-добре са били днеска беше на диагностика и ги погледнаха. Турбото пренадува но ще чистя другата седмица геометрията и колекторите и ще сменям актуатор или как се казваше там този,клапан които е на турбото

- mircho82
- Автомобил: Golf IV TDI GTI
- Двигател: ARL 2001
И при мен е така. При първо палене сутрин изпушва за около 7-8 сек и се изчиства също така и за десетина секунди претраква по шумно и после се изчиства и почва да си мърка. Така си го карам вече год и половина,понеже незнам къде да търся проблема.
- rocky
- Автомобил:
- Двигател:
при мен не трака, а се мъчи да запали все едно не достига гориво... въртя стартера, 300-400 оборота чуди се дали да запали изпушва и нормализира оборотите...
- ventotdi
добре , на какво мирише от зад на не изгоряла нафта ли когато пуши и след като минат тези 7 -8 секунди където пуши и спре ...мирише ли пак на същото както когато пуши ! на колко километра е колата ти ... дюзи дали са гледани изобщо ...чувал съм ,че на 1з , AFN и други дизели ,които не са помпа-дюза на 150 хил км се стендоват дюзите на ново и се сменят ако е необходимо разпръсквачи ... Може ли да е от нафтата ...от колонка ли наливаш или от фуния 

Върни се в “Дизелови агрегати”