Здравейте колеги.Полото е 1,9 чист дизел,98 година.Проблема се появи преди около месец,при палене тресе ужасно,но това е нищо в сравнение със страхотният звук който издава-все едно нещо се чупи вътре.Но пък не го прави винаги,обикновенно при студен двигател,но рядко се случва и при топъл.Та както си му е реда започна смяна на чарколяци:
1.Чисто нов демпферен маховик Лук-май така се пише/майсторите като чуха как трака,в един глас установиха че е маховика,а аз установих че ми се реве като разбрах цената/
2.Чисто нови свещи /предишните бяха Бош,сега е с Беру/
3.Нов притискател и феродов диск.
4.За всеки случай сменихме и стартера,не е нов,ама и него сменихме.
5.Нов горивен филтър,като преди това чистиха и сондата в резервоара.
А преди около година-две са сменяни обтяжна ролка със всичките му други ролчици и ремъци/всички чисто нови от Юнитрейд/,помпата Лукас е със сменени семеринги и рециклирана че течеше и незнам си още колко работи дето забравям.
Моля,който се е сблъсквал с подобен проблем да даде съвет какво да правя.

Polo 1,9 D страхотно тракане и тресене при палене
-
- Автомобил:
- Двигател:
Polo 1,9 D страхотно тракане и тресене при палене
Последна промяна от didko1574 на Нед 06 фев 2011 14:33, променено общо 2 пъти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Polo 1,9 D страхотно тракане и тресене при палене
Искаш да кажеш , че след като си сменил маховика и свичко останало по съединителя пак трака, така ли? Тракането едно на ръка нали е дизел, но двигателя тресе ли се, като загрее прави ли мурафети?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не,като загрее не трака.Само някой път като я паля се чува гаден стържещ звук,но не винаги.Пропуснах да напиша,че е сменен и датчика за температурата.
Като сваляха съединителя и маховика се беше отчупило едното ухо на притискателя и очевидно се беше търкало в корубата на скоростите,личеше си как е стъргало.Та тогава и скорости нямаше полото.Като смениха всичко дето писах,мислех че проблема е минал,ама...
Като сваляха съединителя и маховика се беше отчупило едното ухо на притискателя и очевидно се беше търкало в корубата на скоростите,личеше си как е стъргало.Та тогава и скорости нямаше полото.Като смениха всичко дето писах,мислех че проблема е минал,ама...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега провери ролката на алтернатора ,при мен така ми изкара акъла от скърцане и накрая се скъса от оста,свали ремъка на алтернатора и запали мотора ако е тих значи там е заровено кучето.Скъпа играчка е тази ролка,от 120 до 170 лв се намира по магазините.Пиши как си решил проблема ,че като видях колко неща си сменил,на мен ми идеше да метна въжето на здраво място и да се беся.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да ти кажа,днес ми мина през главата да сменя алтернатора с всичките му ролки /смел съм,защото имам още един
/.Полото държи към 1000-1050 оборота,но като включа фаровете и духалката на втора степен,оборотите падат на 950.Включа ли и отоплението на задното стъкло...аха-аха да угасне.Незнам нормално ли е толкова да менка обороти или алтернатора е за смяна.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Не е нормално ,моето си държи оборотите независимо дали съм включил консуматорите,единствено само климатика като пусна го омалява на около 900 оборота но няма проблеми в работата на мотора.Тази ролчица може да ти отрови живота ,при мене скърцаше жестоко месеци и аз търсех причините навсякъде другъде но не и там и като се откърши и чух как тихо работи двигателя ми светна идеята от къде било виенето, сега всичко е ок.Е не съм за завиждане само преди месец ме срина скоростната кутия,което си е направо проблем.Провери го това ,след като имаш резервен не се чуди ,аз си мисля ,че от там ще излезе всичко.Но сподели после като решиш проблема.
- Nesh
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега карам поло и при мен положението е същото . Някой път стърже все едно нещо се чупи вътре. Преди време свалих стартера и смених всички втулки и сложих една шайба за да не излиза толкова (защото си мислех , че маховика удря там където вече няма зъби) и се оправи за 1 месец , но след това пак почна. Проблема сигурно е в стартера. Просто си попаднал на втори такъв 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Обаче полото стърже обикновенно сутрин...Колега ми писа да не е проблема в алтернатора,в смисъл ако не зарежда добре и колата не е карана цяла нощ и е студено,акумулатора малко или много пада и не изхвърля бендикса.Може и акумулатор да е,но е малко вероятно-нов Бош на 1,6 г.Ама знае ли човек...Та утре сутрин ще закача кабелите от пасата към полото,все пак да видя какво ще стане.
А,и друго.Четох из форума,че алтернатора зарежда на 14,4V.Моля,колеги който знаят колко е да драснат един ред ако бъркам нещо.
Благодаря!!!
А,и друго.Четох из форума,че алтернатора зарежда на 14,4V.Моля,колеги който знаят колко е да драснат един ред ако бъркам нещо.
Благодаря!!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
За ролката на генератора и аз те съветвам да я смениш аз карах със скърцаща около 25 000км. докато една вечер направо полудях от скърцане, да не говорим че и незарежда акумулатора какот трябва. Генератора найстина трябва да държи около 14,4 V, това могат да ти го проверят в сервиз за около 5 мин.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз имам същия проблем и съшо съм сменил маховик,съединител,скорости-изчезнаха 3-та,5-та, ремъци, полки , филтри. Сега като е студена трака,стърже постоянно и като й дам газ трака повече.Пичовете които я ремонтират ми казаха, че така трака помпата
- коя така и не разбрах, казаха че е за смяна, но може да се кара.А и като загрее колата си работи нормално-мърка като котенце. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Малко ми е трудно да си обясня как трака "помпата", но и мойта като запаля докато разфърля маслото и позагрее си трака. И то най вече на оборот се чуват клапаните да тракат, а като тръгна и самия двигател работи малко по шумно, затова зимно време слизам 5-10 мин. по рано паля да стопли и тогава тръгвам.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Другият вариянт според мен е пистовия ремък.Ако е износен той пляка, бръкни там и виж, може и той да е. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Незнам колеги какво става,ама сутрин си стърже мамка му и поло...Жена ми днес е озвучавала блока 4-5 минути докато запали,после няма ядове.Мерихме алтернатора-зарежда си 14,3 V.Не свирят ремъци нито ролки,обаче при първо палене трещи като за световно.И като чета,не е единственото така.Дано някой помогне,че с тия ремонти и чарколяци си е бездънна яма...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не е истина просто...Рових из форума и видях че доста колеги зареждат на Ромпетрол.Преди седмица сипах за 50 лева от там и на вторият ден колата взе да си пали-нито трака,нито треска,нито вибраций.Няма значение и дали е по-студено или топло.Никога не бих повярвал,че може да е чак толкова капризна тая кола.Ама,на...пали без ядове,а толко части се смениха.Здраве да е!!!
Re: Polo 1,9 D страхотно тракане и тресене при палене-решено
От къде си зареждал преди? Трябва да ти кажа, че този мотор е чук по отношение на капризи относно нафтата и т.н.... Щом проблема се оказва кофти нафта ... не мога да си представя колко лошо качество е била 

Върни се в “Дизелови агрегати”