поло 1.4 тди АМФ няма ток на свещите и стартера върти слабо
- edmunddo
- Автомобил:
- Двигател:
поло 1.4 тди АМФ няма ток на свещите и стартера върти слабо
Колеги купих преди два месеца поло 1.4 тди АМФ.Смених абсолютно всички консумативи,включително масло на кутията и нов акомулатор Бош силвър с пусков ток 610.Сменил съм и едната дюза плюс опръстените на трите в Автотрейд.Колата е закачана няколко пъти на компютър и всичко си е наред.Проблемите са следните:вчера установих,че до свещите не достига ток.Търсих доста из форума и установих,че ще е или реле или предпазител,но за съжаление днес доста порових и не можах да установя нито кое е релето нито къде е предпазителя.Другия ми проблем е,че стартера върти много слабо и на положителни температури и на отрицателни,въпреки,че преди 20 дни му смених четки и втулки,но ефект от тази работа нямаше.Днес се усъмних че двигателя няма добра маса и пуснах един кабел директно от минуса към единия от болтовете които захващат стартера,но ефект пак няма.Вследствие на тези два проблема днес на минус 4 доста се помъчи,въпреки твърденията на един дизелджия че на този мотор свещи не му трябвали
.Моля ако някой се е сблъсквал с тези проблеми да пише,че вече незнам какво да сменя.Само да добавя,че колата има страхотна тяга и върви много прилично като за това моторче.

- aliyatin.com
- Автомобил: HONDA CR-V
- Двигател: 2008
Re: Няма ток на свещите и стартера върти слабо
Колега а генератора проверен ли е?Колко зарежда?Да не би да ти е паднал акумулатора и затова да ти върти тегаво
.

- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
Ако всичко е както трябва сменено, може би трябва да провериш дали пък + ти отива до "тяговото" реле на стартера и ако да - какво излиза след него...
- edmunddo
- Автомобил:
- Двигател:
Динамото зарежда 14,3 на включени фарове и парно.Виж за този плюс не се бях сетил.Вероятно утре ще потърся еладжия за проблема със свещите,защото явно че аз няма да намеря кое е релето или бушона и ще огледаме и стартера.И за двата проблема ще пиша какво е станало ако ги оправя де 

Върни се в “Дизелови агрегати”