Мисля,че на всички ще ни е от полза.
Отново идва тази част от годината, когато температурите падат и колите ни започват да загряват бавно ( особено TDI двигателите ). Ако искате да избегнете момента със слагането на вестници пред радиатора, има друго просто и по-елегантно решение на проблема. Много лесно за изпълнение, в същото време спомага за икономията на гориво, но най-важното, е че топлото идва по-бързо.
Отидете до близкия магазин за строителни материали и купете 3 метра изолация за 13мм. медна тръба.Разглеждайки изолацията, ще забележете, че от едната страна има процеп. През този процеп влиза тръбата. Благодарение на този процеп ще можете да монтирате изолацията на предната решетка.С джобно ножче отрежете колко вие е нужно за да направите монтажа правилно.След като сме готови с горната решетка, можем да слезем на долу. При долната решетка е малко по-специфично. Вижте на снимката какво трябва да се направи.Това ще попречи на студения въздух да минава през радиатора.

Как нашето ТДИ ще загрее по-бързо през зимата?
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Re: Как нашето ТДИ ще загрее по-бързо през зимата?
колега мн добре си го измислил спор няма . Ако не се лъжа твоята кола няма ли подгряване на антифриза ,а и изглежда май по добре без тея изолации на маската. Я за секунда си представи следното "закъсваш някъде и буксуваш мега много , а двигателя загрява на 90 ... 91 ... 92 градуса малко преди да се пуснат перките ...излизаш от окопа дето си направил и тръгваш да караш ...абе тази кола не истива защо така ...аааа забравих ,че спрях пътя на студения въздух към редиатора ... " и колата е пред риск да прегрее поне така виждам филма аз ... колега внимавай да не стане бела
... дано да не съм ви подвел 

- ivan_nenchev
- Автомобил: Pasat B4
- Двигател: 1Z 1994
да де ама картона като го пъхнеш между радиатора ирешетката от вътрешма страна и пак не се вижда нищо това изпълнение нещо не ме кефи как изглежда
- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
Зима , лете , е хубаво да си влиза въздух . И аз миналата година слагах разни неща за да не духа в радиатора , обаче когато карам само градско и по-бързо загряваше колата , след което видях , че няма мн. смисъл от такива неща .
Като идея е добро , а и поне ще предпазва решетките от камъчета когато караш зад някои автомобил
Като идея е добро , а и поне ще предпазва решетките от камъчета когато караш зад някои автомобил

- elimn
- Автомобил: Golf V
- Двигател: BKD 2004
ivan_nenchev написа:...това изпълнение нещо не ме кефи как изглежда

- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
колега ти тоя картон го устей ... като се намокри от снега и започне да се раздробява ....се набива в редиатора и после не може да минава въздуха през него ,а го удря само челно ...лятото какво ще правиш ,как ще охлаждаш системата . Ще трябва да го смъкваш за чистка.Най добре карайте и колкото се стопли ...толкова .Германеца си знаел работата и си я е свършил както трябва 

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Тази тема е повторение на една друга от миналата година. Там коментарите бяха, че е грозно това изпълнение и няма никакъв ефект за по-бързо първоначално подгряване, защото и без това като е студена колата, антифризът се движи по малкия кръг и НЕ МИНАВА през радиатора. Няма смисъл да се дъвчат едни и същи неща постоянно. 

- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
А друга много често срещана причина за незагряване/бавно загряване е неправилно работещ (неплътно затварящ) термостат.
Върни се в “Дизелови агрегати”