ASZ + чип?
-
- Автомобил:
- Двигател:
ASZ + чип?
Здравейте колеги, питане то ми е дали си заслужава да слагам чип на ASZ 96kw? Познат, който се занимава само с VAG автомобили ми предлага за 300лв (със слагането) германски чип и колата би трябвало да стане 121 KW( 165 к.с., 390 Nm при 1800 1/мин). Той казва, че частично ще се оптимизира работата на двигателя и понижаване на разхода при нормално каране с около 0.5 надолу. Има ли нещо вярно или ме хвърля по върбите? За момента бих казал, че моторчето е читаво и мърка
. По принцип карам нормално, но от време на време ми се иска да имам малко повече мощност ...

Re: ASZ + чип?
На мен приател ми предложи за много скромна сума да ми сложи чип и пак се замислям
.Мотора ми е сьщият като твоя и сьм в сьщото положение Да или НЕ.И да ти кажа повече клоня кьм да и то не за да се вьзползвам от предложението на приателя ми.
Аз разсьждавам така.Като начало тьрсех кола с 150 к.с. мотор но си купих с по малкия мотор 131 к.с. С един чип и хоп скачам на 160.Като цияло двата двигателя са еднакви (малки разлики ) и за това си мисля че едни 30 к.с. повече няма да му навредят ( естествено ако не карам като идиот на пьлна гас постоянно ).
На мен лично ми е интересно някой който е 131 + чип пробвал ли се е с големия двигател 150 ,да каже на практика има ли смисьл.

Аз разсьждавам така.Като начало тьрсех кола с 150 к.с. мотор но си купих с по малкия мотор 131 к.с. С един чип и хоп скачам на 160.Като цияло двата двигателя са еднакви (малки разлики ) и за това си мисля че едни 30 к.с. повече няма да му навредят ( естествено ако не карам като идиот на пьлна гас постоянно ).
На мен лично ми е интересно някой който е 131 + чип пробвал ли се е с големия двигател 150 ,да каже на практика има ли смисьл.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Искам само да вметна, че макар и да няма разлика като кубатура меджу по-силният двигател и по-слабият си има подбор. Не е само електрониката по-различна, или как там му викат управлението. Имам предвид, че в завода много по-строга е била селекцията на бутала, клапани и т.н. части за по-мощният агрегат. С по-малки толеранси и т.н.
Така, че по-слабият мотор с чип ще изкара по-малко като живот спрямо нечипосаният по-мощен такъв.
Така, че по-слабият мотор с чип ще изкара по-малко като живот спрямо нечипосаният по-мощен такъв.
- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
Колегата Morfej1 е със такъв мотор и чип от Брезел и до колкото знам е много доволен,а и май беше споменал че е навъртял 40х.км с чипа и няма проблеми.Той ако види темата сам ще си каже де 
п.п. То незнам от форума останаха ли НЕ чипирани TDI-та

п.п. То незнам от форума останаха ли НЕ чипирани TDI-та

-
- Автомобил:
- Двигател:
не мога да го намеря по nickname? така ли се е регистрирал?
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Върни се в “Дизелови агрегати”