Странни вибрации Голф 4

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
kalimbo
Автомобил:
Двигател:

Странни вибрации Голф 4

Мнениеот kalimbo » Сря 22 дек 2010 18:46

Здравейте,

Голф 4 1.9 ТДИ 115 коня.

Когато потеглям и въртя волана се чува странно триене и усещам вибрации. Паднах в една ледена яма и алтернатора спря за няколко дни, обаче изсъхна и се оправи.
Когато колата работи звука и стана малко по различен. Всякаш има триене някъде и се съмнявам да не е ремъка нещо. Преди си беше трака-трака-трака (точно дизелско), сега има едно трака трака дррр трака трака дррр. Някой може ли да ме насочи какво може да е или да вървя на майстор по празниците да ми вчерни Новата Година :)

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Re: Странни вибрации Голф 4

Мнениеот ifidik » Сря 22 дек 2010 19:09

долей 50 до 100грама течност на хидравликата.ако там всичко е наред, трябва да се види фрайлайфа на алтернатора дали не е блокирал

vesk0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vesk0 » Сря 22 дек 2010 19:56

Колега и при мен беше така (golf 1.9 tdi 150ps) започна изведнъж и се оказа оптяжната ролка смених я и след 1ден пак старата песен на нов глас :) и накрая се оказа че от шаибата на генератора се получават тези вибраций и този шум.Незнам защо така се получава смених я и се оправи.Тя е демпферна провери я дали е ок.

rostislav1998
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rostislav1998 » Сря 22 дек 2010 21:37

Тоя звук се получава като загрее колата или го има постоянно.

kalimbo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kalimbo » Сря 22 дек 2010 22:55

Постоянно е, но го няма когато карам по-бързо от 20. Мерси за бързите отговори! Ще долея малко на сервото, а ако е от алтернатора ще изкара празниците :)
Радвам се, че никой не споменава ремъка. Карах и си мисля как всеки момент колата може да стане за скрап.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 23 дек 2010 16:02

kalimbo написа:Постоянно е, но го няма когато карам по-бързо от 20. Мерси за бързите отговори! Ще долея малко на сервото, а ако е от алтернатора ще изкара празниците :)
Радвам се, че никой не споменава ремъка. Карах и си мисля как всеки момент колата може да стане за скрап.

Тя може да стане тоталка от ангренажа... той обаче няма отношение тук, имаш едно нещо - пистов ремък му викат, там е врътката ;) Сигурно шайбата на алтернатора се е прецакала. Рано или късно ще се разпадне, внимавай :да:

Върни се в “Дизелови агрегати”