Голф 3 ТДИ 1з понякога спира да върви - решено

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
SmotanStunt
Автомобил: VW GOLF VII
Двигател:

Голф 3 ТДИ 1з понякога спира да върви - решено

Мнениеот SmotanStunt » Съб 18 сеп 2010 17:14

Колеги прочетох доста теми свързани с забиването на ТДИ-тата,пробвах с търсачката но точно такива симптоми не намерих никъде...

забелязах че повечето тди-та забиват след 3000 оборота за което главният виновник е този клапан Н75,
при мен забиването е съвсем от началото,то не е забиване ами направо спира да върви,по зле от 1,6 чист дизел...а в оборотите между 2000 и 3000 където турбото трябва най-много да се усеща,при мен все едно че въобще го няма... :shock

колата е Голф 3 1995-та с код на мотора 1з,имам я от около месец и половина и съм минал около 3500км,

преди седмица ми направи този проблем,изминах 130км без да спирам без никакъв проблем,спрях за около 15 минути качвам се паля и забелязах че колата не върви,до 3000 оборота двигателя се форсира много трудно и е много муден...турбото си се чува(звучи си както преди да спре да върви)звукът на двигателя си е нормален,но колата не върви,супер спъната...
изгасих я след 5-6 минути паля и па тръгвам-колата си върви съвсем нормално... :shock
..седмица след това (днес) карах колата около 20км,спрях за около 10тина минути,качвам се и пак същият проблем,следва същата процедура спрях за около 10 минути паля и пак си върви съвсем нормално...

някой има ли на идея от какво може да прави така,ясно е че колата е за диагностика,за това ще ви помоля да ме насочите къде да отида в Стара Загора

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Re: Голф 3 ТДИ 1з понякога спира да върви

Мнениеот gr_kanev » Съб 18 сеп 2010 19:20

Забиването се получава заради минаване в сервизен режим. Причините за него може да каже само диагностика. В Стара Загора не знам, но в Ямбол е колегата Andonov, който мисля, че ще ти свърши работа.
Както вече си разбрал, "рестарт" оправя положението. И не е нужно да чакаш - понякога, като ми се наложи, го правя и в движение (като спазвам всички изисквания за безопасност - прав, широк, пуст участък; иначе спиране).

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Съб 18 сеп 2010 22:41

При подобни симптоми смених дебитомер .
И при мен беше така : оправи се - развали се с период на повторение на дефекта 1-2 седмици , но на третия път не се оправи mhihi . Немери си колега с кабелче и в момента когато имаш проблем вижте на лаптопчето :) .

Потребителски аватар
SmotanStunt
Двигател:

Мнениеот SmotanStunt » Съб 18 сеп 2010 22:44

благодаря колеги при първа възможност ще я закача на комп,а колко струва този дебитомер колега ти нов ли сложи или втора ръка?

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Пон 20 сеп 2010 6:38

+1 за дебитомер. Ако не се лъжа ти си със скъпия вариант и цената му е около 200-250 лв. Купи си нов без да се замисяш. То да си вземеш дебитомер на старо е като да се изакаш без да си изтриеш дупето. mhihi

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Пон 20 сеп 2010 7:44

SmotanStunt написа:....а колко струва този дебитомер колега ти нов ли сложи или втора ръка?

Аз си сложих стар дебитомер , като не съм много съгласен с колегата по-горе :D . Ако е гума или ремонт на ходовата част - да ! , но за останалите неща - може 2-ра употреба . Нашите коли ги вземаме на 20г , минимум втора употреба :drunk , а после с частите ще ги правим нови ли ?

А и колегата греши , поне дебитомера за 1Z е минимум 350 лв , имаше и по-скъпи , зависи колко са "оригинални" . Говоря за "обикновен" клиент , а не да изброяваме на кого какви отстъпки му правели ....

Втора употреба - около и под 100 лв.

ПП Но на такава "диагностика" като нашата - през нета mhihi не разчитай , закачи лаптопчето и тогава :да: .

Последна промяна от milmar на Пон 20 сеп 2010 8:59, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
SmotanStunt
Двигател:

Мнениеот SmotanStunt » Пон 20 сеп 2010 8:10

Благодаря колеги ще споделя какво е станало след като я закачим на компа

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Пон 20 дек 2010 21:19

Колега от какво излезе твоя проблем :?: Аз днес реших да изрежа Пасата със същия двигател 1Z на място, което беше сухо-без сняг и като стигнах около 3500 и спря да върви както си набираше.Още в началото като взех колата изобщо не вървеше-оказаха се разменени маркучета на вакумите.Закачахме я тогава на диагностика, но не изписа грешка.Оправиха го, ама до 3500 оборота.Купил съм си спрей за чистене на дебитомери.Ще го почистя и ще видя дали има ефект.Ама искам да попитам, ако клапан N75 ми е за смяна трябва ли да покаже грешка на VAG-COM :?:

adidas_go
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот adidas_go » Вто 21 дек 2010 9:35

Аз имах същия проблем само,че с АХУ мотора проверих вакумите имаше 2 за смяна опрайхме ги и пак нещеше да върви.След това видях оста на турбото която изобщо нещеше да се движи и си мислех да го свалям обаче почнах да го ръчкам яко 1-ва 4500 оборота 2-ра 4000 3-та 4000 и тей докато се оправи и сега отново е самолет.За това ти гововя,че ме съмнява да е запушено турбото туй,че е малко гадно тей като забива защото при мен забиваше след 3000 оборота и ми се е случвало да не мога да изпреваря.

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Вто 21 дек 2010 10:43

Турбото може и да пренадува и затова колата да забива .

Потребителски аватар
SmotanStunt
Двигател:

Мнениеот SmotanStunt » Вто 21 дек 2010 17:42

съжалявам че чак сега се връщам на темата но скоро я търсих и не я намерих :oops: ,за това не съм и писал какво се случи след като я закачихме на ваг-ком:

... та колегата Андонов може да ви обясни какво точно и имаше на моята кола защото нищо не разбирам от ваг-ком и не знам как да се изразя правилно

- на кратко колата ми имаше записана грешка MAF ако не се лъжа ,след като я изтриха без да сменям дебитомера минах около 5000км през който проблема се прояви само веднъж,след това пак я закачихме,този път нямаше никакви записани грешки :gruebel , явно дебитомера нещо не беше наред,понеже баща ми има венто с същият мотор 1з колегата ме посъветва да покарам известно време с неговият дебитомер ,карах 3000км минах без проблем,забивания,придърпвания и каквото и да било
- смених ги сложих си моя и от време на време пак прави номера,явно моя дебитомер нещо не е наред,чакам да се прецака на цяло че да го сменя! :) друг избор не ми остава

искам да благодаря на колегата Андонов и брат му ,Благодаря ви момчета за отделеното време и нерви, мочетата се занимаваха над 40 минути след края на работния ден с мен и моята каруца ,и накрая когато го попитах колко дължа момчето ми каза-нищо. Не познавам друг днешно време да работи за мерси,явно са от хората които гледат да ти помогнат,да ти свършат работа а не да ти вземат парите!!! Благодаря ви още веднъж

Потребителски аватар
Golf_Diesel_

Re: Голф 3 ТДИ 1з понякога спира да върви - решено

Мнениеот Golf_Diesel_ » Пон 27 дек 2010 19:57

И аз да се впиша със решен проблем при забиването.Преди 4-5 дена си почистих дебитомера със спрей за дебитомери и вече го нямам досадното забиване във високите обороти.Който не си е чистил никога дебитомера е препоръчително да го направи.
:beer

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Вто 28 дек 2010 20:37

Да попитам тук.Как става почистването?Сваляш дебитомера и напръскваш със този спрей,или трябва да се разглобява?И само "жичката"вътре ли се пръска?

Потребителски аватар
Golf_Diesel_

Мнениеот Golf_Diesel_ » Вто 28 дек 2010 20:56

Сваляш дебитомера и от двете страни има мрежички.Нищо не пипаш, а само пръскаш обилно със спрея по мрежичките.Чакаш после около 40-50 мин. докато спрея се изпари и монтирваш.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Вто 28 дек 2010 21:22

E вътре има едно като телче,то не се ли пръска?От къде го взе този спрей?

Върни се в “Дизелови агрегати”