проблем с пасат 1z
-
- Автомобил:
- Двигател:
проблем с пасат 1z
здравеите проблема е следния при първо палене върти много след това няма ядове открих че не отива ток до свещите смених термо датчика както и релето проверих всички възможни бушони всички са наред колата не е в BG в Атина живея няма компетенни маистори във VW дигат рамене и искат да сменят какво ли не някои имали представа от къде може да е проблема а да добавя филтри са сменени няма въздух по тръбите пасат 96 1z
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: проблем с пасат 1z
за какви температури ги тестваш свещите се включват под 9 градуса
- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
Добре ли върти стартера първия път.Доколкото знам ТДи е малко капризно към тези неща нея ли развърти добре стартера непали бързо,а и аз съм си патил.
-
- Автомобил:
- Двигател:
температурата беше към 6 гр през ноща акумулатора е чисто нов 74Ач имам стартера върти без проблеми няма ток към подгряващите свещи
- dani_94
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Извади буксата на температурният датчик и тогава опитай дали идва ток до свещите...
-
- Автомобил:
- Двигател:
да идва ток днес сутринта така е запалих но малко повече повертя когато мана буксата лампата свети за около 10 секунди 

- dani_94
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Еми значи всичко си е наред, изчакай да се застуди под 0 градуса и тогава трябва да пали от 1/4 оборот, при изправен акумулатор и стартер разбира се...
-
- Автомобил:
- Двигател:
а пушилката за около 5 6 сек и миризма на не изгорели газове
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
mishofren написа:а пушилката за около 5 6 сек и миризма на не изгорели газове
Ти сигурен ли си , че свещите са изправни ?
Това , дали жълтата лампа свети не е 100% показател дали свещите са включени . Искам да кажа , че при запалване има съпътстващо подгряане което не се индикира , дори и да не е имало предварително . Такива пушъци имах предната зима , която изкарах на една подгревна свещ . Въпреки това цяла зима палих , дори при (-20)градуса , макар с доста пушъци и повъртяване .
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
от начало колега мислех да ти кажа,че моожеби центровката ти е на закъснение но прочетох ,че не ти идва ток към свещите ...после си помислих това е ТДИ ,а не като моя ТД на който му работят свещите постоянно и без една почти не пали .При теб трябва да не подгрява до 5 градуса ,а на долу . Все пак пробвай само един тест за който няма да ти трябват лаптопове кабели софтуер и най различни ключове ,мисля ,че само звезда и камък 13 май ... сутрин преди да я палиш дай центровката съмсем малко ама колкото да рамени белезите и стартирай да видим ко става ... насочи помпата към двигателя ,а не да я отдаличаваш !!! тазм центровката е мн финна ...направи си белзе ако помпата ти не е на белег в момента защото после не можеш да я оправиш без лаптоп ... а относно стартера и акумулатора ...ТДИ иска 200 оборота за да запали ...каквото искат да правят стартера и акумулатора дадът ли ги ...дръннн 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем с пасат 1z е решен
днес се видях с един приятел има някаква програма взета от Германия за да си тества неговото ауди S3 та тднес го разбихме компа на пасата в сервиза на VW казват всичко е ок няма грешки обаче днес имаше една незапомних номера която дава грешка на свещите и ГНП и затова пуши като комин преди дая изтрием правихме тест дгаив 180км с пълна газ неще повече след оправяне на компютъра никви ядове върви та се къца
и благодаря на всички за отделеното време в размисли

-
- Автомобил:
- Двигател:
здравеите проблема се завърна няма оправия вчера ходих в сервиза на бош за дизели закачиха я на ваг няма гришки аванса е ок центровка ок и колата не пали
всичко е наред та пак на изходна позиция какво да погледна да откачя за проба някакви идеи

гледай докато вартиш сутринта дали пуши от аспуха ако не пуши си връща горивото от някъде марку4етата за излишната нафта здрави ли са и тапи4ката на 1или4 дюза зависи къде е сложена
колега аз имам 1Z пасат 95г. при мен беше същото свещи,релета, кабели всичко ОК .Оказа се, че има предпазител след релето и реално не отива напрежение до свещите независимо че има индикация за подгряване ,50А преставлява пластинка на пръв поглед не изглеждаше изгорял но като развих болчетата се разпадна, аз реших проблема с кабел 2.5 кв. едножилен точно отговаря на площта на оригиналния.Намира се точно над спирачната помпа където минава жгута с кабели в черна кутийка влиза дебел червен и червен+бяло кабел. Така че виж дали имаш напрежени на свещите и ако няма търси този предпазител, германеца добре го е скрил
Върни се в “Дизелови агрегати”