Центровка на 1Z

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Центровка на 1Z

Мнениеот Golf_Diesel_ » Пет 17 дек 2010 22:57

Може ли да ми обясните как става зацепването на белезите при този мотор. :?: Освен белезите на разпределителния вал, помпата и маховика други има ли, или изобщо не са така белезите.. :D И нещо по-специфично при смяната на ролките, ако може да ми кажете, ако има :?: В аутодата гледам схемата, ама не мога така по картинка да се ориентирам само.
Благодаря предварително!

niki991
Автомобил:
Двигател:

Re: Центровка на 1Z

Мнениеот niki991 » Съб 18 дек 2010 14:38

колега прави си ти белези и готово аз така ги права на моя голф

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Съб 18 дек 2010 20:17

ей Ники ,според мен колегата е прав да иска да си направи центровка по заводските белези поради причината ,че на германеца са му плати ли да я направи най правилно ...нека да не си прави сам белези колкото и да работи добре колата съм сигурен на 100 % ,че центровката ще е избягала от заводската поне с половин зъб ;) ... колега и аз така си проверявам белезите дали са точни на моя ААЗ мотор гледам маховика , помпата и разпределителния вал и като е готово изклчвам единият ми кабел към помпата да не подава ток на клапана и така колата върти само на стартер за да чуя дали чука клапани mhihi , ама при теб май няма да стане със спиране на помпата :D

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Съб 18 дек 2010 20:21

:D Няма да стане. А иначе аз на предкамерния дизел съм я проверявал като завъртя един оборот от коляновия вал на ръка.

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Съб 18 дек 2010 20:35

това едно на ръка ...аз след тази процедура пробвам и само на стартер ;)

ivo1_r
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo1_r » Нед 19 дек 2010 2:09

колеги дали на ааз ще правите центровка или на 1з белезите са на едно и също място разликата е 4е на 1з обтяжната ролка има то4но определено положение като се опъва и се стяга 20нм а при ааз ти определяш колко да е опънат ремъка и 1з има една малка паразитна рол4ица и по принцип vw нямат от вън белег на разпределителният вал ако искаш вси4ко да е то4но трябва да се отвори капакът на клапаните и да се провери :beer или ако е работил до последно бележиш сас маркер разпр.вал и опъваш ролката по 4асовниковата стрелка на нея ще видиш има едно изпъкнало и един канал като по4неш да опъваш трябва да са едно срещу друго и стягаш но 20нм за да може ролката да играе и накрая за да си сигурен правиш контролен оборот на ръка завъртяш 1 или два оборота колкото искаш

Върни се в “Дизелови агрегати”