Здравейте колеги,
искам да споделя с вас проблема си и да чуя вашите мнения. Колата започна да вие много странно,при подаване на газ, като че ли не се чува а при пускане на газта се усилва. Струва ми се, че колата е леко спъната при движение, като че ли нещо я спира. При по детайлен преглед установих, че звука идва от ангренажният ремък(сменян е комплект с ролките преди 10К и досега няма проблем, без водната помпа обаче). Първо реших, че е хидравличната помпа и пистовият ремък, но хидравлика имам и защо спира двигателя при пускане на газта? Нямам теч на антифриз, но ми се струва, че проблема идва от водната помпа. Как мога да разбера откъде идва виенето? На VAG ще покаже ли нещо?
Поздрави

Проблем с водната помпа Golf 1,9TDI AHF - решен
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Re: Проблем с водната помпа Golf 1,9TDI AHF
колега направи си клип и го качи. Ти хубаво губиш антифриз но от помпата ли сълзи? По принцип помпата не би трябвало да вие,а да трополи защото там има само един лагер ,който може да се счупе ...на мен ми се случи да стегне лагера и ремъка се плъзгаше по ролката й и издаваше звук на прасе като го колят ...
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
На мен пък ми прегря преди 1000км,и се оказа водна помпа (беше превъртяла турбинката)...помпата беше оригиналната с пласмасовата турбинка тя е на ситни шлици като задна чистачка!Смених я с Хепу с метална турбинка,та ми казаха тази ще ти изкара 200к,а старата се скапа на 198к...по километраж...тоест 198+ може би!
Та колега,студена или топла вие?
Та колега,студена или топла вие?
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На AHF ако "стегне" лагера няма да е добре че се върти от ангренажа. Свали пистовия ремък, ако изчезне - или алтернатор, или хидравлика, или шайбата на климатика, има малка вероятност и обтяжната ролка да е. Ако не изчезне при свален пистов ремък ще трябва да се сваля ангренаж и да се проверят ролките и водната помпа.
Днес ще сваля пистовия ремък за да видя ще остане ли виенето. А то започва още при запалване на колата.
Поздрави
Поздрави
Ето какво се беше случило. Вечерта когато се получи това виене ми беше блокирала ръчната спирачка и задните колела съответно(най-големия студ), поради което дадох газ на първа и тогава стана. При разглобяването установих, че беше се разхлабила планката която държи двигателя за тампона(при ангренажния ремък), единия от болтовете беше скъсан, а другия беше счупил ухото, което е на самия двигател. Та виенето беше от това, че тази планка опираше в обтяжната ролка. Проблама е, че в момента двигателя се държи само на два болта, вместо на три. Незнам дали може да се направи(завари) ново ушенце за единия болт, но засега ще карам така само с два.
В крайна сметка смених и водната помпа, която не беше проблем.
Поздрави
В крайна сметка смених и водната помпа, която не беше проблем.
Поздрави
Върни се в “Дизелови агрегати”