VW Golf 3 , 1.9D-чист дизел - Моля за съвети

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
mito6a
Автомобил:
Двигател:

VW Golf 3 , 1.9D-чист дизел - Моля за съвети

Мнениеот mito6a » Нед 26 дек 2010 0:51

Здравейте бъдещи Колеги,
решил съм да си купя такъв автомобил-Голв 3-чист дизел и съм се спрял на един такъв понеже ще мога да го взема евтино.Искам да Ви попитам какво да гледам на голфа,понеже не съм запознат с дизелите,а искам да си взема дизел поради малкия разход.Също така моторите им добри ли са,какеи поереди се срещат най-често при тях и общо взето такива работи.

А ето това е обявата на автомобила:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Споделете какво мислите за колата!
Благодаря предварително! И се извинявам ако не съм улучил точния подфорум,понейе съм нов тук.
Весели празници на всички ! :beer

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Re: VW Golf 3 , 1.9D-чист дизел - Моля за съвети

Мнениеот buller » Нед 26 дек 2010 10:11

Добре дошъл :)
В правилния раздел си ;)
Всичко зависи за какви пари ти я дават. Ако е до 1500 лв. може би си заслужава. Но ако е повече, по-добре се огледай за ТД или дори ТДИ, които не харчат значително повече, но вървят по-добре от чистия дизел.
Относно дизелите прочети тази тема: viewtopic.php?f=24&t=52018, както и другите в закачената като важна тема в подфорум "Дизелови агрегати". Всеки има какво да научи от там :)

Потребителски аватар
miki_cool
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот miki_cool » Нед 26 дек 2010 11:59

Колега за да не сбъркаш си вземи голф 3 TDI 90 или 110 конски сили.Това е истината.Тук във форума има няколко обяви.

Потребителски аватар
ulipet
Автомобил: VW PASSAT B7
Двигател: CFF

Мнениеот ulipet » Нед 26 дек 2010 12:07

като и гледам тр.номер е от германия,обаче има разлика от коя част на германия е,западната или източната,щото немците от източната част си купуват коли от западната и не ги поддържат така добре,но ги карат доста така,че тея 250000 х.км. ги умножи .2,успех с избора.

Потребителски аватар
JaDaWiN
Автомобил: [VW Golf 3][VW Passat B5.5]
Двигател: [AHU 1996 ][AVF 2002]

Мнениеот JaDaWiN » Нед 26 дек 2010 12:10

Само да вметна, ако не знаеш, че Голфът от обявата не е 80 к.с., а 64.

Потребителски аватар
mito6a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mito6a » Нед 26 дек 2010 12:10

Мераклия съм за Голф 3-TDI,обаче не рразполагам с много средства,а тази кола която мисля да видя ще я взема за 1400-1500 лева,внос от Австрия не е регистрирана!
Обаче незнам дали двигателите на чистия дизел са добри и дали обслужването и евентуални ремонти са скъпи.Досега съм карал само бензинки. :?

Потребителски аватар
ludiq1918
Автомобил: Honda Civic
Двигател: D14A2 - 1997

Мнениеот ludiq1918 » Нед 26 дек 2010 16:04

Щом искаш ТДИ а нямаш пари , пробвай с ТД. Също не са лош избор , а и в бъдеще ще имаш шанс за тунинг. Доколкото с този чист дизел , нямаш много възможности за тунинг.

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Нед 26 дек 2010 17:09

Имай предвид, че тази кола с регистрация, ГО, данък, всички такси + първоначалоно обслужване може да стъпи 1000 лв. отгоре ;)
Неведнъж съм го казвал - за толкова стар автомобил няма никакъв смисъл от "нов внос".

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Нед 26 дек 2010 17:16

Като собственик на кола от Австрия ще те посъветвам - виж я обстойно от долу. Вероятността това да е поредния супер изгнил голф е голяма. Иначе предполагам моторът ще си е ОК. Двигателят е слабаджак, но ако ще го караш главно градско няма да е проблем. Извън града дразни, че изпреварванията с него са бавни или невъзможни(това го казвам като притежател на атмосферен дизел)Като цяло до около 100 км/ч колата си върви без да дразни, след тази скорост вече е насилие за мотора. Като цяло, ако не си супер състезател, а по-скоро клониш към категорията "просто обичам да се возя" ще ти хареса. Пък и цената му не е толкова висока, като ти омръзне догодина продаваш и вземаш ТДИ, ГТД и т.н. до края на трибуквените надписи на ФВ. Обслужването е просто и евтино. Купувайки си атмосферен двигател си спестявеаш проблеми с турбото, естествено :D
Дали колата си заслужава може да рабереш единствено като я видиш/пробваш. Не може да ти дадем конкретен съвет - взимай или не взимай от тук. Покарай я, ако не ти хареса как ускорява или каква скорост вдига, по-добре се откажи. За обслужването и ремонра (не дай си Боже) ти казах, предполагам колегите ще се съгласят, евтин и прост.

Потребителски аватар
mito6a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mito6a » Нед 26 дек 2010 17:35

Благодаря за бързите отзиви колеги,благодарен съм на всички ! :да:

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Нед 26 дек 2010 18:16

С такъв мотор съм на Венто,послушай sam-boha.Не се оплаквам,карам предимно градско и "не-магистрално" извънградско понякога,разхода е скромен 6/4,5.Преди три години цената на такъв автомобил в Австрия не надвишаваше 800-1000Е.,задай си въпроса "колко вървят сега?".

nightdriver
Автомобил: golf 3 1.9D + golf 2 1.8i sincro
Двигател: 1 Y 1993 + 1 P 1989

Мнениеот nightdriver » Нед 26 дек 2010 19:24

здр.
...колата е 65 коня имам същата от две години вече и съм много доволен , никакви мажорни проблеми , непретенциозна откъм обслужване и гори около 6/100 ! Колата върви с лекота при 120-130км/ч и вярно , че рисковани изпреварвания по-добре не предприемай да правиш с нея ! Иначе в града се изнася бързо на светофарите , а за кола без турбо си е направо супер ! Мойта отдолу е доста изгнила , но мотора е здрав и това ме радва ! Хидравликата я прави много приятна за каране в градски условия... препоръчвам ти я !

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Нед 26 дек 2010 19:52

С една дума лесна и евтина за поддържане, непретенциозна, гори всякаква нафта, за градско е идеална, а извън града, като изпреварваш си иска повече обороти и много совободен път пред тебе :D

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Нед 26 дек 2010 19:57

Golf_Diesel_ написа:С една дума лесна и евтина за поддържане

+1, приятел караше такъв много време. Беше бял и му избиха стандартните ръжди, затова го и продаде. Докато го кълнехме, че не му се троши колата :banghead: .
Ако не си спортист и е запазена-взимай. :beer

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 26 дек 2010 20:00

Относно колегата пуснал запитавнето за Голф-а! Лично аз ще ти кажа от опит, че точно тази кола е магерена! Боята е освежавана както всяка стара кола! Няма какво да се заблуждаваш че взимаш нов автомобил това е като да вземеш разведена жена с дете, така е и при колата, стара кочина с много проблеми, а проблемите ще ги разбереш когато я покараш! Ако нямаш стаж зад волана, търси човек който разбира от дизели и ще ти каже за колата всичко само след едно кръкче!
А относно колите от Германия и Австрия, от тях по Гнили няма! Аз имам Австриика и сумати неща правих по купето, а мъката не спира, просто ръждата няма спасение, само можеш да я потдържаш изкуствено като си влагаш заплатата по бояджии!
Най-добре разгледай и други обяви, не се шуткай веднага на тази кола!
Но парите са си твой, ти си решаваш, единственото предимство на тази кола е че е чист дизел, можеш да я караш и с гориво за Шаситки (трактори)
А и без Климатик, не си заслужава!

Върни се в “Дизелови агрегати”