Привет на всички!
Преди две седмици станах собственик на VW III-1.9 TD. Всичко се разви много бързо със покупката на колата и нямах време да направя възможно най-добрия избор на двигателно масло за Голф-а. Винаги съм знаел,че качествените смазки и горива са най-важни за мотора.Маслото на колата беше доста черно и даже беше под минимума и за това се налагаше спещно да се смени.Купих от една бензиностанция VALVOLINE DIESEL TURBO 15W-40 5L. Обаче като сменях маслото ми направи впечетление,че като махнах капачката тубата не беше запечатана със станиолче. Искам да попитам някой,който е ползвал същото масло(беше в сива туба) или други продукти на Valvoline в туба, дали и при тях е липсвало въпростното станиолче под капачката. Аз при всички случаи съм решил да го сменя в най-скоро време,но ми е интрестно да знам дали е обичайна тази практика при маслата на Valvoline на няма такова станиолче.
Въпрос за VALVOLINE DIESEL TURBO 15W-40 5L
- Deputata
- Автомобил: VW Golf3 1900 TD
- Двигател: AAZ 1994
- Контакти:
Масло
Първо за черното масло на дизела не се притеснявай, при всички е така, а относно станиола Валволин нямат практика да слагат такъв на тубите. 

- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
нека да добавяи аз
сега тъкмо ще разбереш дали двигателя ( респективно турбото) обичат да хапват масълце ... ако не обича , следва другата стъпка : 10w - полусинтетика така че не бързай да го сменяш - направи някоя ди друга "хилядарка" за да си изясниш положението та поне ако маслото не е много добро ( не знам , може и да е супер) и ти да изкараш някоя далавера Успех 

- VooDoo-74
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Масло
Deputata написа:Първо за черното масло на дизела не се притеснявай, при всички е така, а относно станиола Валволин нямат практика да слагат такъв на тубите.
Благодяря ви за отговора момчета!
На старата Лада на баща ми до сега винаги съм слагал само "Приста" и до колкото си спомням те имаха станиол под капачката на тубата.
Доста се рових из форума за да преценя какво масло е най-добро за моята 12-годишна кола-рових се и в други форуми.И се убедих,че у нас е доста трудно да попаднеш на качествено масло:горе-долу като да намериш теле под вола

Juve, съвета ти е наистина уместен. Обаче още не съм решил дали да ползвам полусинтетика. Нещо не ми дават 60-70 лв. за масло.
- stanimir
- Автомобил:
- Двигател:
A да ви попитам момчета,чували ли сте за 'оригинално наливно масло',за голф,таков ами даде мой приятел,в една туба- го донесе, бидонче,осем литра,аз си бях сменил моето при покупката, но баща ми се занимаваше и не се знае с кво масло съм, но поне е нов,та....? Що е то 'наливно масло' 

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- SMEL
- Автомобил: MK4 TDI
- Двигател: AHF 1999
аз съм пробвал FINA наливно,и съм доволен.даже ми направи впечатление че едвам си измих ръцете с каша,стояха си мазни след първото миене.stanimir написа:A да ви попитам момчета,чували ли сте за 'оригинално наливно масло',за голф,таков ами даде мой приятел,в една туба- го донесе, бидонче,осем литра,аз си бях сменил моето при покупката, но баща ми се занимаваше и не се знае с кво масло съм, но поне е нов,та....? Що е то 'наливно масло'
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- rado_mit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
stanimir написа:A да ви попитам момчета,чували ли сте за 'оригинално наливно масло',за голф,таков ами даде мой приятел,в една туба- го донесе, бидонче,осем литра,аз си бях сменил моето при покупката, но баща ми се занимаваше и не се знае с кво масло съм, но поне е нов,та....? Що е то 'наливно масло'
.. наливно са ми носили от гараж на фирма за международен транспорт .. висок клас масло .. но само с доказан източник ако е ..
Всъщност някои има ли си на идея от ФВ кое масло и ква марка препоръчват за ТДИ?
.. ами всичко което отговаря мин. на VW 505 стандарта .. а за помпа-дюза беше по висок VW 5xx нещо ..
- КаруЦаря
- Автомобил:
- Двигател:
Абе марката няма значение, на маслото трябва да пише с VW 50500. Може да е 5w40 или 10w40. Без значение е за двигател AFN какво ще сложиш. Важна е маркировката 50500.
Мойто не знам каква марка е щото ми го даде наливно един приятел с рентакарска фирма ,който си има цял варел .Само знам, че е 5w40 и има vw 50500 маркировка.
Мойто не знам каква марка е щото ми го даде наливно един приятел с рентакарска фирма ,който си има цял варел .Само знам, че е 5w40 и има vw 50500 маркировка.
Последна промяна от КаруЦаря на Сря 26 юли 2006 14:44, променено общо 1 път.
- КаруЦаря
- Автомобил:
- Двигател:
Между другото в бензиностанция видях масло VW 50500 с вискозитет 0w40. Това пък за какво е? Може би за некакви страшни минусови температури 

Последна промяна от КаруЦаря на Сря 26 юли 2006 11:58, променено общо 1 път.
Върни се в “Дизелови агрегати”