Въпрос за VALVOLINE DIESEL TURBO 15W-40 5L

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
VooDoo-74
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за VALVOLINE DIESEL TURBO 15W-40 5L

Мнениеот VooDoo-74 » Нед 23 юли 2006 11:55

Привет на всички!
Преди две седмици станах собственик на VW III-1.9 TD. Всичко се разви много бързо със покупката на колата и нямах време да направя възможно най-добрия избор на двигателно масло за Голф-а. Винаги съм знаел,че качествените смазки и горива са най-важни за мотора.Маслото на колата беше доста черно и даже беше под минимума и за това се налагаше спещно да се смени.Купих от една бензиностанция VALVOLINE DIESEL TURBO 15W-40 5L. Обаче като сменях маслото ми направи впечетление,че като махнах капачката тубата не беше запечатана със станиолче. Искам да попитам някой,който е ползвал същото масло(беше в сива туба) или други продукти на Valvoline в туба, дали и при тях е липсвало въпростното станиолче под капачката. Аз при всички случаи съм решил да го сменя в най-скоро време,но ми е интрестно да знам дали е обичайна тази практика при маслата на Valvoline на няма такова станиолче.

Потребителски аватар
Deputata
Автомобил: VW Golf3 1900 TD
Двигател: AAZ 1994
Контакти:

Масло

Мнениеот Deputata » Нед 23 юли 2006 13:45

Първо за черното масло на дизела не се притеснявай, при всички е така, а относно станиола Валволин нямат практика да слагат такъв на тубите. :D

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Нед 23 юли 2006 14:24

нека да добавяи аз ;) сега тъкмо ще разбереш дали двигателя ( респективно турбото) обичат да хапват масълце ... ако не обича , следва другата стъпка : 10w - полусинтетика така че не бързай да го сменяш - направи някоя ди друга "хилядарка" за да си изясниш положението та поне ако маслото не е много добро ( не знам , може и да е супер) и ти да изкараш някоя далавера Успех :)

Потребителски аватар
VooDoo-74
Автомобил:
Двигател:

Re: Масло

Мнениеот VooDoo-74 » Нед 23 юли 2006 14:50

Deputata написа:Първо за черното масло на дизела не се притеснявай, при всички е така, а относно станиола Валволин нямат практика да слагат такъв на тубите. :D

Благодяря ви за отговора момчета!
На старата Лада на баща ми до сега винаги съм слагал само "Приста" и до колкото си спомням те имаха станиол под капачката на тубата.
Доста се рових из форума за да преценя какво масло е най-добро за моята 12-годишна кола-рових се и в други форуми.И се убедих,че у нас е доста трудно да попаднеш на качествено масло:горе-долу като да намериш теле под вола :D . Явно големите компании са решили да си продават тук по-нискокачествените масла.А като чета за ментетата ,които продават някои търговци ми настръхват косите.

Juve, съвета ти е наистина уместен. Обаче още не съм решил дали да ползвам полусинтетика. Нещо не ми дават 60-70 лв. за масло.

Потребителски аватар
stanimir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanimir » Нед 23 юли 2006 20:04

A да ви попитам момчета,чували ли сте за 'оригинално наливно масло',за голф,таков ами даде мой приятел,в една туба- го донесе, бидонче,осем литра,аз си бях сменил моето при покупката, но баща ми се занимаваше и не се знае с кво масло съм, но поне е нов,та....? Що е то 'наливно масло' :roll:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Нед 23 юли 2006 20:20

Според мен масла без станиолче-бегаи.За никоя добра марка не е обичаино тва включително и Valvoline.Като копуваш гледаи за станиолчето-тва се отнася и ако сипваш добавки за горивото.

Потребителски аватар
VooDoo-74
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VooDoo-74 » Нед 23 юли 2006 20:55

Rabbit_TDI написа:Според мен масла без станиолче-бегаи....

Съгласен съм с теб,но няма как да разбереш са станиола без да си махнал капачката,която също е запечатана за тубата.Не вярвам продавачите на масло да се съгласят да махнеш капачката за да провериш дали тубата има станиолче.

Потребителски аватар
SMEL
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: AHF 1999

Мнениеот SMEL » Нед 23 юли 2006 22:31

stanimir написа:A да ви попитам момчета,чували ли сте за 'оригинално наливно масло',за голф,таков ами даде мой приятел,в една туба- го донесе, бидонче,осем литра,аз си бях сменил моето при покупката, но баща ми се занимаваше и не се знае с кво масло съм, но поне е нов,та....? Що е то 'наливно масло' :roll:
аз съм пробвал FINA наливно,и съм доволен.даже ми направи впечатление че едвам си измих ръцете с каша,стояха си мазни след първото миене.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Нед 23 юли 2006 23:09

Всъщност някои има ли си на идея от ФВ кое масло и ква марка препоръчват за ТДИ?

Потребителски аватар
SMEL

Мнениеот SMEL » Нед 23 юли 2006 23:23

Rabbit_TDI написа:Всъщност някои има ли си на идея от ФВ кое масло и ква марка препоръчват за ТДИ?
поне аз-не.

Потребителски аватар
rado_mit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rado_mit » Пон 24 юли 2006 7:59

stanimir написа:A да ви попитам момчета,чували ли сте за 'оригинално наливно масло',за голф,таков ами даде мой приятел,в една туба- го донесе, бидонче,осем литра,аз си бях сменил моето при покупката, но баща ми се занимаваше и не се знае с кво масло съм, но поне е нов,та....? Що е то 'наливно масло' :roll:

.. наливно са ми носили от гараж на фирма за международен транспорт .. висок клас масло .. но само с доказан източник ако е ..
Всъщност някои има ли си на идея от ФВ кое масло и ква марка препоръчват за ТДИ?

.. ами всичко което отговаря мин. на VW 505 стандарта .. а за помпа-дюза беше по висок VW 5xx нещо ..

Потребителски аватар
КаруЦаря
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот КаруЦаря » Пон 24 юли 2006 15:24

Радо е абсолютно прав - стандарта е WV 50500.Аз нали събота и неделя се занимавах да си го сменям ,та знам... :? Става дума за AFN. За помпа-дюзата е неккво друго но на него си пише помпа дюза дизел

Потребителски аватар
SMEL

Мнениеот SMEL » Пон 24 юли 2006 18:51

karucaria написа:Радо е абсолютно прав - стандарта е WV 50500.Аз нали събота и неделя се занимавах да си го сменям ,та знам... :? Става дума за AFN. За помпа-дюзата е неккво друго но на него си пише помпа дюза дизел
и какво точно е маслото-марка,надпис и цифри?

Потребителски аватар
КаруЦаря
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот КаруЦаря » Вто 25 юли 2006 10:44

Абе марката няма значение, на маслото трябва да пише с VW 50500. Може да е 5w40 или 10w40. Без значение е за двигател AFN какво ще сложиш. Важна е маркировката 50500.
Мойто не знам каква марка е щото ми го даде наливно един приятел с рентакарска фирма ,който си има цял варел .Само знам, че е 5w40 и има vw 50500 маркировка.

Последна промяна от КаруЦаря на Сря 26 юли 2006 14:44, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
КаруЦаря
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот КаруЦаря » Вто 25 юли 2006 10:49

Между другото в бензиностанция видях масло VW 50500 с вискозитет 0w40. Това пък за какво е? Може би за некакви страшни минусови температури :shock

Последна промяна от КаруЦаря на Сря 26 юли 2006 11:58, променено общо 1 път.

Върни се в “Дизелови агрегати”