Проблема с паленето e решен!
- vidinskia
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема с паленето e решен!
Значи колеги от скоро,почна сутрин да не може да пали,и не разбирах защо прави така,мъчех се и се мъчех,накрая ми се съсипа стартера,сложих нов,след това се оказа че са ми изгорели 3 свещи,айде нови 4 свещи,и пак същото,мислихме да не е проблема в акумулатора но не е,той вярно че не е от най добрите но не е от него,слагах друг и пак не може да пали,закарах го при майстор,той ми каза че компресията е наред,също ми каза че не е прескочил зъб или нещо такова,каза ми че ток си достига на до свещите,та неговата преценка е че всичко идва от нафтовата помпа,каза ми че като слуша колата като върти да запали въртяла дамо на 1 цилиндар и ми каза че това нещо е разцентрована помпата,след което той ме изпрати да ида на VAGCOM или нещо подобно,отидох при уж най добрият във Видин но той ми каза да дойда чак след Нова година,не че е далече но това значи след около 5-6-7 дена,та сега се притеснявам да не е нещо сложно по колата,само да ви обясня,колата като си я запаля работи перфектно (имам проблем с един повдигач който цъка и трябва да го сменя) върви нормално няма да затъва,днес си ходих до село и влезнах да обядвам и се минаха 15 мин и реших да изляза да я пробвам да не би да не запали,о какво да видя,колата запали от 3-тото въртене,и аз я оставих да работи влезнах вътре обядвах и се прибрах,но така запали че отзад испуши докато въртях на стартер много сериозно,но после като запали си върви без проблеми,и немога да си обясня от какво е вече,толкова неща ми обясниха че се обърках вече,само едно нещо не съм пробвал да откача дачика на тройника за антифриз,но си мисля че не е нужно,мисля че не е от това,ако някой може да ми обясни или ако се е сетил за проблема ще съм му благодарен,поздрави на всички и Весели празници 

Последна промяна от dobrin на Пон 17 яну 2011 21:32, променено общо 4 пъти.
Причина: Решенията дали една тема е за триене не са на автора ѝ
Причина: Решенията дали една тема е за триене не са на автора ѝ
- dani_94
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Проблем с паленето на студен двигател 1.9 TDI 1z мотор
По твойте обяснения, става ясно че центровката ти е на закъснение, направи я с ВАГ КОМ какво трябва и няма да имаш тези терзания...
Колега провери си горивен филтър от тези студове да не се е задръстил или може да връща нафта в резервоара обаче незнам с помпа ли подкачва нафтата или или саямата гнп си я смуче.Но при положение че после работи добре явно нне задържа нафта.поне аз така мисля Успех
- vidinskia
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря ви за отговорите,и на мен ми се струва че е за центровка на ВАГ КОМ,просто то не остана друго нещо което е възможно да е станало,моля някой колега от Видин да ми препоръча някой ВАГ КОМ освен Коста Мечков,той е много зает и трябва да чакам бая,благодаря предварително 

- vidinskia
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги,немога да разбера какво да правя,днес говорих с един човек по телефона 30 минути и той ми обясни да ида първо на майстор понпанджия,имало някаква машина на която ще ми пробват помпата (след като я свалят от колата) дали работи правилно и дали не е нещо механично вътре в нея,и демек ако не намерят нищо излиза че е нещо електронно,та мисълта ми е да пробвам ли това или да не си харча парите ?? Като вземете горе предвид и това което писах какво мислите,трябват ми още мнения че незнам на каде да се насоча и какво да пробвам или в краен случай направо да си ида на На VAG COM,незнам,някой да каже нещо по въпроса ??? 

-
- Автомобил:
- Двигател:
колега мойта беше с голямо предварение и потракваше двигателя сега ми я върнаха назад и има закаснение върти като ненормална колата и непали та сега след нова година пак да я дадат напред малко помпата 

- dani_94
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Бате, ти си много загазил като те слушам, а проблемът ти не е никак сложен...
Звънни след нова година ако решиш и ще се разходиш до Монтана да я погледна...
Звънни след нова година ако решиш и ще се разходиш до Монтана да я погледна...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, явно в твоя град нямя кой да ти реши проблема, затова се свържи с човека писал над мен и след нова година се разходи до Монтана.Той надали има тайни от тоя модел роторни помпи и от механична и от електронната част, а и с ваг кома е на ти и знае къде да гледа.Така, че не търси само ваг ком, но и човек който разбира да работи с него.
- vidinskia
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги здравейте,всичко вече е наред,ходих вчера до Монтана и колегата от форума "dani_94" ми оправи колата,просто невероятно,тъкмо седнах да хапна пица в Монтана и има няма 20 минути,колегата се обади и ми каза че всичко е ок и да заповядам да си взема колата,много съм доволен от неговата работа,и ако има някой майстор който разбира от тези е колегата "dani_94" и според мен той е най добрият майстор за Северозападна България спрямо ВАГ КОМ както и помпите и т.н.,просто колегата много си разбира,с една дума проблема е приключен и всичко е ок на 100%,поздрави на майстора и ако някой има подобен проблем да не се замисля ами да отива при колегата,просто много си разбира от работата, Благодаря
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
И в крайна сметка от какво излезе?
- vidinskia
- Автомобил:
- Двигател:
Ами колега,помпата е проблема,беше разцентрована и просто не е работила правилно и нафтата не е изгаряла правилно и затова е пушило толкова много,даже докато карах от Видин към Монтана по пътя по едно време почваше да пуши и спира и не можеше да върви,сега всичко е ок

- vidinskia
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с паленето на студен двигател 1.9 TDI 1z мотор РЕШЕН
И накрая колеги какво се оказа,помпата не е била проблема !!!!! Проблема е в зъбното колело който е на коляновия вал,и е трябвало да сменя едната запчатка и болта към нея,лошото е че хвърлих около 350 лева докато разбера проблема !!!!

Последна промяна от vidinskia на Сря 12 яну 2011 1:08, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Този мотор често го прави това ама чак сега видях темата иначе още след първия ти пост щях да ти пиша, да провериш първо това.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Каква забчатка бе колега, обясни по-точно, искаш да кажеш зъбното колело на коляновия вал ли?
- vidinskia
- Автомобил:
- Двигател:
Ами колега май то,не разбрах какво ми каза точно майстора,но просто доло кадето се въртяха колелата на които е закачен ангранажния и пистовия ремак ако не се лъжа много яко се беха изкривили и чак имаше шум в двигателя,ако съм запомнил правилно звукът е идвал от търкане с боталата,нещо такова.... 

Върни се в “Дизелови агрегати”