Трите гайки 13мм на ГНП ????
- Trimontcium
- Автомобил: А6
- Двигател: AWT
Трите гайки 13мм на ГНП ????
Тръгнах да правя центровка обаче няма как да се разхлабят и трите едно временно + това на едната гайка има нещо като ламаринка под нея(тази от към предницата) Да речем че разхлабя и трите, после като завъртя оста с 22-ката, как щя ги затегна наново, като не може да се вкара камък до болтовете да се затегнат защото са се отместили гнездата на шайбата на гнп-то ? Има ли си някаква тактика бе колеги ????
- jjshoshi
- Автомобил: golf 4 TDI 90+
- Двигател: AGR 98
Re: Трите гайки 13мм на ГНП ????
до колкото знам помпата се мести а гидора си стои в дупката.
- Trimontcium
А нафтопроводите за дюзите?
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Абе то местенето знаеш ли колко е ? Ако гледаш (се сетиш да маркираш някъде) по периферията - 1-2 мм са много
, къде отиваш да ти пречат тръбопроводите , още малко мека връзка ще ти трябва
.

- Trimontcium
Е няма ли вариант в който да не се върти помпата а само зъбното колело ??
Trimontcium написа:Е няма ли вариант в който да не се върти помпата а само зъбното колело ??
ти на каква кола правиш центровка.
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
ако е на електронна помпа просо ,ако не е закачена на ваг ком докато правиш центровката за да видиш границите забрави да й направи центровка ... ако е механична помпа ... добре 

- Trimontcium
Колата Golf Mk3 - двигателя е 1Z - имам си и VagCom
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Болтовете не са 3,а 4.Двата се развиват откъм ремъчното колело,а другите откъм тялото на помпата.Когато "буташ" помпата към двигателя отива на предварение,ако "дърпаш" навъм закъснение.
- ludiq1918
- Автомобил: Honda Civic
- Двигател: D14A2 - 1997
Стана ми интересно как само с местене на помпата се променя центровката на подаване на горивото. Ако някой опише процедурата подробно ще съм му благодарен
.

като завртиш помпата се променя центровката в помпата има вал има и гърби4на шайба която определя кога да се впръсне горивото като завъртиш корпуса на помпата даваш предварение или закъснение.зависи на къде завъртяшludiq1918 написа:Стана ми интересно как само с местене на помпата се променя центровката на подаване на горивото. Ако някой опише процедурата подробно ще съм му благодарен.
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
ivo1_r написа:като завртиш помпата се променя центровката в помпата има вал има и гърби4на шайба която определя кога да се впръсне горивото като завъртиш корпуса на помпата даваш предварение или закъснение.зависи на къде завъртяшludiq1918 написа:Стана ми интересно как само с местене на помпата се променя центровката на подаване на горивото. Ако някой опише процедурата подробно ще съм му благодарен.
По точно се променя освен на ГНП и на разпределителния вал.Нещо подобно се получава като завъртиш делкото при бензина

- Trimontcium
Айде сега пък били 4???? Има три от страната за зъбното колело и на едното има метална пластина!
двете гайки са под ангренажното колело а към теб от външната срана има болт които се завива в ламаринения предпазител дето виждаш пластината това са контри на гайката и болт до сондата на маслото който стягя помпата към стойката или така наре4еният болт на упоратаTrimontcium написа:Айде сега пък били 4???? Има три от страната за зъбното колело и на едното има метална пластина!
Последна промяна от ivo1_r на Вто 18 яну 2011 23:47, променено общо 1 път.
като завъртиш помпата на предварение или закъснение се променя на4лото на впръскване преди или след горна мъртва то4ка не се променя разпределителният вал а подаването на гориво.зна4и предварение е е когато буталото още не е стигнало горна мъртва то4ка и се впръсне гориво,а закъснение е буталото минава горна мъртва то4ка и тогава се врасква горив в цилиндъраenigma79 написа:ivo1_r написа:като завртиш помпата се променя центровката в помпата има вал има и гърби4на шайба която определя кога да се впръсне горивото като завъртиш корпуса на помпата даваш предварение или закъснение.зависи на къде завъртяшludiq1918 написа:Стана ми интересно как само с местене на помпата се променя центровката на подаване на горивото. Ако някой опише процедурата подробно ще съм му благодарен.
По точно се променя освен на ГНП и на разпределителния вал.Нещо подобно се получава като завъртиш делкото при бензина
Върни се в “Дизелови агрегати”