Проблем с маховик на Golf 3 AFN - решен

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
plamenppp
Автомобил: VW PASSAT
Двигател: AZM

Проблем с маховик на Golf 3 AFN - решен

Мнениеот plamenppp » Пет 21 яну 2011 20:12

Колата ми често претрисаше, когато работеше на място. Какво ли не правих ... Смених хидравличната помпа - задържаше и правеше мизерии. Не се оправи. Смених демпферната шайба - ходеше наляво-надясно. Не се оправи. Смених и пистовия ремък - не се оправи. Отидох при ifidik от Варна. Работи близо до Бизнес Парк-а. Той я погледна и се произнесе - маховик. Пипна нещо с помощта на VAG COM и ми пооправи оборотите. Може би наистина мъничко не работеше добре двигателя. След намесата му работата утихна и тресенето чувствително намаля. Но за жалост демпферния маховик трябваше да бъде сменен. В магазина струва 1200 лв. Иво ме посъветва да си купя обикновен от някоя морга - там ги продават комплект за жалост ... 120 лв за маховик и двата диска. Феродовия беше за смяна и купих нов - 80 лв. Смяната на маховика и т.н. - 80 лв Капеше ми масълце от семеринга на коляновия вал и реших, че така или иначе втори път няма да пипна ск. кутия в близките няколко години и затова ще го сменя. Купих си семеринг за 18 лв и ... Моят се оказа "вграден" в някаква капачка ... Това ми костваше допълнителни 58 лв. Сега колата, след като загрее, мърка като котка след богато угощение. Наистина скоростите се сменят по-твърдо и колата тръгва някак по-грубо но това са рисковете да имаш германска жигула.

Върни се в “Дизелови агрегати”