Благодарение на колегите от офроуд форума ето линк с тестове на различни видове българска нафта - http://forum.offroad-bulgaria.com/showp ... tcount=219
Ето и на добавки за нафта - http://forum.offroad-bulgaria.com/showp ... tcount=336
Мисля, че инфото ще ни е полезно:)

Тестове на българска нафта от колегите от офроуд форума
Евала на хората, които са отделили време, средства и направил труда за да можем да видим, какво реално сипваме в колите си
.
Въпреки че последно време карам само с V-power, не ме учудват резултатие, че ОМВ Алпин се представя най-добре. Доколкото съм в течение, това е единственото гориво, което идва от Австрия, а не от родния Лукойл Нефтохим.

Въпреки че последно време карам само с V-power, не ме учудват резултатие, че ОМВ Алпин се представя най-добре. Доколкото съм в течение, това е единственото гориво, което идва от Австрия, а не от родния Лукойл Нефтохим.
Последна промяна от morfei1 на Съб 13 дек 2008 22:00, променено общо 1 път.
- Ivo_W12
- Автомобил: Golf 4
- Двигател:
Според мен взичко за качеството на нафтата зависи от това на коя бензиностанция зареждаш. В смисъл такъв какъв контрол се оказва на бензинджиите. Аз познавам хора които работят в една голяма бензиностанция която уж хубави горива предлага ама като знам какви далавери си правят май никога няма да заредя там.
Кога си виждал скоро температури от порядъка на -25 в БГ да се задържат трайно???
Който се притеснява да си направи някакъв вид изолация срещу въздействието на температурата на околната среда на горивния филтър и това е.
От един тест нищо не става ясно,аз пък мога да ги обвиня че умишлено е направено това,с цел да се направи реклама на горивото на едни бензиностанции и да се опорочат други.
Защо все трябва да вярваме на всичко в интернет и в тоя и други форуми.Кой от където си е бил доволен досега--да си кара с гориво от там и да си свирка.
Утре ще накарам мои познати от БМВ форума да направим същото тестче,ще си надпишем бутилките както ни отърва и готово---хайде на безплатната реклама.
Око да види,ръка да пипне.
Който се притеснява да си направи някакъв вид изолация срещу въздействието на температурата на околната среда на горивния филтър и това е.
От един тест нищо не става ясно,аз пък мога да ги обвиня че умишлено е направено това,с цел да се направи реклама на горивото на едни бензиностанции и да се опорочат други.
Защо все трябва да вярваме на всичко в интернет и в тоя и други форуми.Кой от където си е бил доволен досега--да си кара с гориво от там и да си свирка.
Утре ще накарам мои познати от БМВ форума да направим същото тестче,ще си надпишем бутилките както ни отърва и готово---хайде на безплатната реклама.
- Passat_bs
- Автомобил:
- Двигател:
Ти един вид засегнат ли се чувстваш от тази "самореклама" на колегите от ОФФРОУД форума? Мене доста ме съмнява някой да отдели толкоз време, нерви и пари за направата на такъв тест, за да прави някаква реклама, щото всичката ни нафта в БГ е пълен ташак без изключения. Аз на моята кола (2007 Авенсис 2.2 D-4D) при всяко зареждане на бензиностанцията и слагам добавка (от както е излязла от магазина) без изключения. Ако не сложа добавка работата на двигателя веднага се променя, става по-шумен и разхода на гориво се вдига.jordanpar написа:Кога си виждал скоро температури от порядъка на -25 в БГ да се задържат трайно???
Последна промяна от Passat_bs на Пон 15 дек 2008 0:32, променено общо 1 път.
Върни се в “Дизелови агрегати”