Тестове на българска нафта от колегите от офроуд форума

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Alek
Автомобил:
Двигател:

Тестове на българска нафта от колегите от офроуд форума

Мнениеот Alek » Съб 13 дек 2008 17:30

Благодарение на колегите от офроуд форума ето линк с тестове на различни видове българска нафта - http://forum.offroad-bulgaria.com/showp ... tcount=219

Ето и на добавки за нафта - http://forum.offroad-bulgaria.com/showp ... tcount=336

Мисля, че инфото ще ни е полезно:)

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Съб 13 дек 2008 17:59

Много добра тема !!! Само Алпин дизел !

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Съб 13 дек 2008 18:29

Наистина много добра тема,евала на хората че са се сетили да направят такъв вид тест на нафтата. :bowdown
Знам си аз нафта само от ОМВ. Досега слагах само Спринт-дизел,но за зимния сезон ще взема да позаредя малко от Алпина и аз :)

Потребителски аватар
Alek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Alek » Съб 13 дек 2008 18:41

Аз винаги зимата карам с алпин. Надявам се само да поддържат постоянно качество във всичките си бензиностанции.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Съб 13 дек 2008 18:58

Евала на хората, които са отделили време, средства и направил труда за да можем да видим, какво реално сипваме в колите си :bowdown .

Въпреки че последно време карам само с V-power, не ме учудват резултатие, че ОМВ Алпин се представя най-добре. Доколкото съм в течение, това е единственото гориво, което идва от Австрия, а не от родния Лукойл Нефтохим.

Последна промяна от morfei1 на Съб 13 дек 2008 22:00, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
PESHERLAN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PESHERLAN » Съб 13 дек 2008 19:40

Наистина доста добре са се справили с опитите!!!!
Бравос на колегите!! :да:

grafa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grafa » Съб 13 дек 2008 19:52

ниакде не видях тест на петрол. аз зареждам само от там, просто ми се налага. за сега не ми е замръзвала, но знам ли какво е качеството... аз не знам всъщност тяхното гориво от каде идва?!

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Съб 13 дек 2008 21:10

morfei1 написа:Доколкото съм в течение, това е единственото гориво, което идва от Австрия, а не от родния Лукойл Нефтохим.

Не залагай много на тази теза. Може и да идва от Австрия, но докато се сипе в танкера и след това в колата ти кой знае какви мижави операцийки са си правили родните бензинджии. ;)

Потребителски аватар
LiRiX
Автомобил: SEAT LEON
Двигател: AUS 2001

Мнениеот LiRiX » Съб 13 дек 2008 22:13

Много добра тема. Браво на колегите! Разбиха доста митове :D

Потребителски аватар
mopowah
Автомобил: 2021 VW ID3 Pro Performance Max
Двигател:

Мнениеот mopowah » Нед 14 дек 2008 11:22

Якоо!

Потребителски аватар
Ivo_W12
Автомобил: Golf 4
Двигател:

Мнениеот Ivo_W12 » Нед 14 дек 2008 12:17

Според мен взичко за качеството на нафтата зависи от това на коя бензиностанция зареждаш. В смисъл такъв какъв контрол се оказва на бензинджиите. Аз познавам хора които работят в една голяма бензиностанция която уж хубави горива предлага ама като знам какви далавери си правят май никога няма да заредя там.

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Нед 14 дек 2008 12:31

И аз винаги съм хвалил Кастрола но като гледам тестовете вече незнам на какво да разчитам. И сега какво като стане -25 както ще правиме.
Може би единствето спасение е да имаме горивни филтри с отопление като на опел?

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Нед 14 дек 2008 13:15

Кога си виждал скоро температури от порядъка на -25 в БГ да се задържат трайно???
Който се притеснява да си направи някакъв вид изолация срещу въздействието на температурата на околната среда на горивния филтър и това е.
От един тест нищо не става ясно,аз пък мога да ги обвиня че умишлено е направено това,с цел да се направи реклама на горивото на едни бензиностанции и да се опорочат други.
Защо все трябва да вярваме на всичко в интернет и в тоя и други форуми.Кой от където си е бил доволен досега--да си кара с гориво от там и да си свирка.
Утре ще накарам мои познати от БМВ форума да направим същото тестче,ще си надпишем бутилките както ни отърва и готово---хайде на безплатната реклама.
Око да види,ръка да пипне.

Потребителски аватар
goderzi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот goderzi » Нед 14 дек 2008 14:35

Колко му е ,който не вярва да си направи подобен тест...?
Аз вече съм налял от 2 бензиностанции по 500 грама...

Потребителски аватар
Passat_bs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Passat_bs » Нед 14 дек 2008 16:19

jordanpar написа:Кога си виждал скоро температури от порядъка на -25 в БГ да се задържат трайно???
Който се притеснява да си направи някакъв вид изолация срещу въздействието на температурата на околната среда на горивния филтър и това е.
От един тест нищо не става ясно,аз пък мога да ги обвиня че умишлено е направено това,с цел да се направи реклама на горивото на едни бензиностанции и да се опорочат други.
Защо все трябва да вярваме на всичко в интернет и в тоя и други форуми.Кой от където си е бил доволен досега--да си кара с гориво от там и да си свирка.
Утре ще накарам мои познати от БМВ форума да направим същото тестче,ще си надпишем бутилките както ни отърва и готово---хайде на безплатната реклама.
Око да види,ръка да пипне.
Ти един вид засегнат ли се чувстваш от тази "самореклама" на колегите от ОФФРОУД форума? Мене доста ме съмнява някой да отдели толкоз време, нерви и пари за направата на такъв тест, за да прави някаква реклама, щото всичката ни нафта в БГ е пълен ташак без изключения. Аз на моята кола (2007 Авенсис 2.2 D-4D) при всяко зареждане на бензиностанцията и слагам добавка (от както е излязла от магазина) без изключения. Ако не сложа добавка работата на двигателя веднага се променя, става по-шумен и разхода на гориво се вдига.

Последна промяна от Passat_bs на Пон 15 дек 2008 0:32, променено общо 1 път.

Върни се в “Дизелови агрегати”