Охххх, (вибрации - съединител)

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
stanimir
Автомобил:
Двигател:

Охххх, (вибрации - съединител)

Мнениеот stanimir » Чет 03 авг 2006 19:32

Бях дал голфа на един.....приятел/познат да го постехне преди морето ми,именно-ангреажен ремък (простете отново,ако бъркамправописа на тая дума:) ), филтри,пшредни накладки, филтър на климатика(верно ли е 33?!-бял,супер обикновен,(а голфа беше с оригиналния си?!-дажего запазих)), та той ме повози вчера за няколко метра,и ми похвали как още пвоече дърпал,яко му се дзвереше,но аз друго забелязах после,едни леки,но неприятни вибрации върху съдинителя,когато леко си поставя крака отгоре, и сякаш волана маааааааааалко се усеща и там,но по-скоро да е от педала.Той каза,че е минал на комп.диагностика всичко е ок,и пр. Френдката също й направи впечатление
Имам ли основания да се притеснявам,как мислите, все пак заминавам , здраве и живот,некст уийк на море, или просто сега ми прави впечатление тази лека,но досадна вибрация?Убий мен,нямам спомени преди да съм я усещал!?
Натъжих се нещо,сякаш не е моя голф тва... :( (или съм авто-хипохондрик...;) )

П.п-търсих из форума,ъф корс,но темите или са несъотносими или прекалено стари

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 03 авг 2006 21:33

Тва чувство е познато.Най-вероятно не си въобразяваш, а твоя човек и се е порадвал(чужда кола и чужда жена кокали нямат).Тва за съединителя според мен няма кво да те притеснява.Мен по-скоро ме притесняват думите му че върви по-хубаво-дано да не е базикал мотора!Ти не ги ли беше сменил тия неща.А къв филтар за климатика-да не става вапрос за този на купето дето е точно под капака до предното стакло?Щото той е 12-14 лв.,освен ако не е Бош с активен въглен.Ако пътуваш по северния път и те притеснява колата пиши ЛС да ти дам моя ГСМ щото и аз отивам уикенда в Варна.Що си даваш голфа на такива хора?

Потребителски аватар
stanimir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanimir » Чет 03 авг 2006 21:40

Rabbit_TDI написа:Тва чувство е познато.Най-вероятно не си въобразяваш, а твоя човек и се е порадвал(чужда кола и чужда жена кокали нямат).Тва за съединителя според мен няма кво да те притеснява.Мен по-скоро ме притесняват думите му че върви по-хубаво-дано да не е базикал мотора!Ти не ги ли беше сменил тия неща.А къв филтар за климатика-да не става вапрос за този на купето дето е точно под капака до предното стакло?Щото той е 12-14 лв.,освен ако не е Бош с активен въглен.Ако пътуваш по северния път и те притеснява колата пиши ЛС да ти дам моя ГСМ щото и аз отивам уикенда в Варна.Що си даваш голфа на такива хора?

Точно под капака,да, до предното стъкло там се маха една гума и се слага,много елементарен ми се стори,и май не е бош,но ще видя де...не бях сменял,сега ги сменям,приятел ми е уж,менкаме си услиги....но нищо де,човек тъкмо да си зане за вбъдеще,сега.,...кво да се прави
А викаш-това със съединителя е нормално,м?
Ще пътувам другия петък, надявам се, но не по подбалканскияпът,а за бургас

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 03 авг 2006 21:48

Не е нормално,просто надали ще те остави на пътя.Щом ще патуваш чак другия петак иди да ти го видат просто щото не е приятно,а и до тогава може да се разебе повече.Вероятно като е слагал накладките може да е оплескал нещо по окачването и да има вибрации от това.Понякога на старите коли като ти ги разчовъркат нещо което е биро хлабаво се поразебава.Наи-добре иди на маистор.Ако ще пътуваш приз деня ти препоръчвам подбалканския-едно че няма да има коли(а и полицаи) до след сливен и другото е че пътя е разнообразен и ще се накефиш на ТДИ-то.

Потребителски аватар
stanimir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanimir » Чет 03 авг 2006 21:55

Ами ще ида някъде,кво да видят и аз не знам
Абе,казват,че имало дупки по подбалканския,а 'мойта' по допки не върви,че е ниска(а и тоя ми рече,че трявало да се сменя окачването,нещо ми вдига на крик колата,и като натисне гумата тя хлътва вътре), та ако има дупки ще ми е по-трудно...

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 03 авг 2006 22:26

Наи добре иди в единия от клубните сервизи(Ваското в СФ или Никси в Герман)да ти я прегледат изцяло и да сменят каквото има(бивали за някви дребни чаркове да си разваляш кефа от хубавото ФВ).Пичовете се занимават само с ФВ-та ,няма да те метнат и ще ти вземат сигорно по-малко като си от форума.Иначе като идеш на маистор го качи на колата или у даи тои да кара и му покажи кво прави съединителя.По подбалканския като всеки български път си има дупки(основно очастака Челопеч-Пирдоп които е 10ина километра),но вече са малко щото го оправиха,а и като патуваш през деня ги виждаш и ще намалиш.За сметка на това трафика е малак ще караш бързо,а и ще спестиш гориво.

Върни се в “Дизелови агрегати”