Golf 4 1.9TDI AHF Защо се включва реле 103? За какво е?
Golf 4 1.9TDI AHF Защо се включва реле 103? За какво е?
Колеги здравейте.От днес имам нов проблем с колата.Ще ви опиша накратко.Като дам на контакт лампите си светват изчаквам ги да изгаснат както си му е реда и забелязах че след още няколко секунди се чува как някое реле цъка?Свалих пластамасите и установих че е реле номер 103.Ако това реле е за подгрева защо се включва при положение че беше 15 градуса навън.Искам да попитам за какво служи реле 103 и защо почна да се включва,защото явно има някакъв проблем все пак до вчера не цъкаше!Голф 4 тди 110 к.с. ахф е колата
Последна промяна от ozon-t на Нед 22 ное 2015 14:13, променено общо 1 път.
Re: Въпрос за реле на голф 4 тди
Колега установих че това реле 103 е за подгрева на свещите.Системата работи изпробвах я със пробна лампа пуска свещите и след малко ги изключва.Но не знам защо ги включва при положение че навън е топло.Колата я имам от няколко и толкова рано никога не е включва свещите.Явно има проблем!!!Нека който знае нещо по въпроса да каже!
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Спокойно колега, и моето се чува че цъка. Това е допълнителното подгряване, след като запалиш, след 2-3 мин. изключва, или след като вдигнеш 2500 оборота.
Утре ще ходя да я прегледат и да видим какво ще стане.Неможе при 15 градуса външна температура да пуска свещите и като ги засякох 5-6 секунди подгравят и изключват(релете цъкне).Винаги ги е включвала под 5 градуса свещите.Но това е че незнам какво да търся свещите работят остава релето нещо да не сработва(103) или ако има някакво термо реле друго.Просто идея си нямам какво е!!
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Това 5-6 сек преди да запалиш ли е? Ако е така, може температурния датчик на антифриза да не е наред - да показва по-ниска температура.
Да тези секунди са преди да запаля максимум 8 секунди да са(даже е много).И другото което ми направи впечатление е че примерно стрелката като показва 70 градуса на таблото свещите подгряват как стигне 80 и нагоре вече не подгрява.Трябва пак да изтине до 70-75 за да се включат.Което и мен ме навежда мисълта че е температурен датчик
Върни се в “Дизелови агрегати”