Пасат 5.5 1.9 AVF - загуби половината от мощността си

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
vladko33
Автомобил:
Двигател:

Пасат 5.5 1.9 AVF - загуби половината от мощността си

Мнениеот vladko33 » Пет 28 яну 2011 16:43

Здравейте, днес както карах Пасата, подадох гас и колата не се изстреля както обикновено, а започна да набира доста мудно. Покарах 5-6 км, изфорсирах я няколко пъти, но не се оправи. Борда си отчиташе нормални стойности, на ниски работеше съвсем прилично, но сякаш турбото го нямаше. Изгасих двигателя, запалих веднага и всичко се оправи. Какъв може да е проблема ? Дали е нещо свързано с горивото и ще се оправи ли с някоя добавка за прочистване? Сипвам само Ромпетрол и Лукоил досега 20 000 не съм имал никакви проблеми.

santana1
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат 5.5 1.9 AVF - загуби половината от мощността си

Мнениеот santana1 » Пет 28 яну 2011 16:58

Колега има доста теми относно загуба на мощността.Направи диагностика,за да се разбере от какво е?Вероятно ти е задръстена геометрията и след рестартиране се оправя,но за кратко.Аз си реших проблемите вече благодарение на колегата viewtopic.php?f=13&t=201662:http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=13&t=201662&start=0 :dance:

Потребителски аватар
Cheater
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат 5.5 1.9 AVF - загуби половината от мощността си

Мнениеот Cheater » Пет 28 яну 2011 17:15

Колега аз карам Пасат със същия двигател.Веднъж ми направи същата мизерия.Изгасих запалих(тоест рестартирах) и всичко се оправи.От тогава не съм го имал този проблем.Турбото влиза в авариен режим,може от някоя грешка да е.Рестартирах и успех.Дано и при теб се оправи.

Върни се в “Дизелови агрегати”