Биела VW T4
-
- Автомобил:
- Двигател:
Биела VW T4
Здравейте колеги ! Имам един вапрос кам всички вас . Преди 2 месеца си купих VW T4 и докато се прибирах ми притропа двигатела . отворих го и се оказа ,че е ударен един клапан . дадах да ми шлайфат буталото и биелата . Днес като започнах да го зглобявам се оказа ,че след шлайфането на биелата буталото е с 1/4 по - високо . Това проблем ли е или ? .. Буса е 1.9 чист дизел 1992-1993 год . Благодаря ви предварително 

- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Биела VW T4
проблем е да ;как си шлайфал биелата и защо?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега 6том буталото е по високо считаи ,че пак 6те има сре6та с някои клапан.трябва да е като другите наравно с блока.успех 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Шлайфах биелата защото единия лагер се беше изполил и станал на стружки . аз сам от кричим и занесох биелата в Пловдив в сервиза на "Чарли" . незам защо са е направили така , но исках да се консултирам с още няколко човека за да знам какво да права дали да копувам нова или не ..
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Хмм те тея са подкарали на дебелата стружка с това шлайфане-1/4 по високо в см кво ще рече,то останало ли е изобщо биела 

- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
търси друга биела;вала шлайфан ли е?
-
- Автомобил:
- Двигател:
това не е възможно колега,биелата наи напред се изпилва челно за да се събере т.е.кръгът да стане лека елипса след което се разтаргва до размер на друга биела например да стане точен кръг,но олеква малко а на дизела не трябва да има голяма разлика,според мен ти си взел друга биела от някакав друг двигател.
gogovaseev написа:Колега 6том буталото е по високо считаи ,че пак 6те има сре6та с някои клапан.трябва да е като другите наравно с блока.успех
на пове4ето дизели буталат стър4ат от блока колега особенно на фолксвагена и се измерва колко стър4ат и от там се определя с каква дебелина да е гарнитурата заради горивната камера
Върни се в “Дизелови агрегати”