Колеги помагайте голф 2 тди прегрява - проблемът е решен!

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Oil
Автомобил:
Двигател:

Колеги помагайте голф 2 тди прегрява - проблемът е решен!

Мнениеот Oil » Пет 13 мар 2009 13:09

Имам двойка и ми харесва и работа върши абе грешка няма но.............това загряване
ми дотегна, сега ще споделя та да видим.
Проблема идва когато колата върви извън градът със скорост 120-140 по някога и
140-160 при тези скорости издържа по някога доста километри например 250-300 без да загрява но по някога и 10-20 са нужни да хвърли водата.
Имам манометър на турбото и надува 0.9-1.0 налягане.
Пробвах със друг нов термостат същата история пак купих нов и пак нов само че немски
и пак така, без него пак хвърля водата но минавам повече километри защото тя почва от 40-50градуса.
Смених мотора от пасат сложих със неговит си термостат не ми се бе налагало да ходя надалече но и при него същата работа, смених воден радиатор и помпа и пак същата работа може да се кара но до 120 иначе хвърля водата то вода щот до сега съм дал поне 150лв за антифриз да го еваа.
Мисълта ми е да не е тези мотори да имат някакъв завотски дефект със гарнитурите защото на предният мотор смених три-пъти за два месеца :dontknow:и го захвърлих в
гаража.
Със сигурност ще е гарнитура но каква ми е гаранцията че след чалосването пак няма да е същият проблем щот то не само стъргане на глава но и на клапани защото
тези нямат горивна камера всичко е равно абе цялата работа окло 450-550лв аз за 800 зех със всичкото му по него но няма да трупам само мотори я.
Помагайте със каквото можете даже и глупости да са аз така спасих една друга кола.

Последна промяна от Oil на Чет 16 апр 2009 15:30, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Re: Колеги помагайте голф 2 тди прегрява

Мнениеот ifidik » Пет 13 мар 2009 18:19

така както описваш проблема...моята версия е,че радиатора ти е от чист дизел, а не от турбо дизел

Потребителски аватар
Oil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oil » Вто 17 мар 2009 20:21

:banghead: Сега със този немският ми държи много малък градус.....та както казах че имам манометър за налягането на турбото е та днеска го свалих от конзолата и замерихме едно ауди та то работеше на 0.6bar после едно венто те маторите същите и то показа 0.6bar да не от това че ми прави голям надуф да се получава аз не съм бутал нищо на предният ми мотор беше на 0.8bar да не му е много :077:

daniel_falin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот daniel_falin » Вто 17 мар 2009 20:42

нямам идея за проблема ти, но мога да ти препоръчам и дам кординати на човек който прави ръчно гарнитури който са 3пъти по як бетон от готовите, драсни ако решиш
поздрави

Потребителски аватар
_Impuls_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _Impuls_ » Вто 17 мар 2009 22:45

Принципно този модел е известен с пукането на главата. Няма да е лощо като я свалиш да е дадеш да и направят един воден тест. Ако е само до гарнитура ще ти надува постоянно без значение дали е караш с 100 или 140.

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Сря 18 мар 2009 23:41

сигурен ли си че като се смени гарнитурата на главата и въпросните маистори я стягат с необходимите NM с динамометричен ключ ..

Потребителски аватар
Oil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oil » Чет 19 мар 2009 12:36

Въпросният майстор със аз и със динамометричен ключ я стягам главата но на този мотор още не съм я вадил щот ми дотегна мисля сега да сложа буст-контролер и да го намаля на 0.6 та да видим какво ще се получи.
Днеска ходих горе на Карандила да пързалям, до горе нямаше проблеми със загряването
:bishop
Намалих гейта да испуска по рано някаде на 0.8 докато сложа бус-контролера за сега не пече толкова пък ме е яд...........!

Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Чет 19 мар 2009 12:57

колега,проверявал ли си дали перката на радиатора върти

Потребителски аватар
Oil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oil » Съб 21 мар 2009 8:23

Това е двигателят се удави :bishop има цилиндри пълни с вода....
Сега започва филма....

Потребителски аватар
PuShE_
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Вто 24 мар 2009 1:06

за всеки случей провери и отвора за обезвъздушаване или маркуча да не се е запушил и от там да прегрява

kudravia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kudravia » Вто 24 мар 2009 18:36

извинявам се че ползвам чжда тема ;обаче иаз имам подовен проглем .Когато я понастъпя повечко или качвам по голям баир веднага отива към 95-96с.Водата не я хвърля и маркучите са нормално твърди -поне така твърди маистора .Та въпроса ми е нормално ли е и вазможно ли е да е от лошо гориво защото моито със сигорност е лошо;Щях да забравя колата е Г3 турбо дизел ине на последно място термостат и водна помпа са нови :banghead: ПОМОЩ

Потребителски аватар
PuShE_
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Сря 25 мар 2009 1:24

kudravia написа:извинявам се че ползвам чжда тема ;обаче иаз имам подовен проглем .Когато я понастъпя повечко или качвам по голям баир веднага отива към 95-96с.Водата не я хвърля и маркучите са нормално твърди -поне така твърди маистора .Та въпроса ми е нормално ли е и вазможно ли е да е от лошо гориво защото моито със сигорност е лошо;Щях да забравя колата е Г3 турбо дизел ине на последно място термостат и водна помпа са нови :banghead: ПОМОЩ

според мене е напълно нормално колега ако не качва повече градуси значи тогава се включва и перката след като термостата е отворил на 90 градуса

kudravia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kudravia » Сря 25 мар 2009 8:52

колега и аз съм слушал много дизелджии да казват че това е нормалната тимпература за дизел.Но когато го взех първото лято от 90с не мърдаше.След това я подкарах със странан вид гориво [бълвоч]Та въпроса ми е може ли от горивото да е

Потребителски аватар
PuShE_
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Сря 25 мар 2009 10:56

аз на бензин обаче имах подобен проблем,като цяло колата си загряваше добре но пускаше перката някаде към 100 градуса,и оня ден проверихме дали не е запушен маркуча за обезвъздушаване на системата,той беше добре но дупката на самия радиатор се беше затлачила и се наложи с дрелка да вадим мизерията и сега колата няма проблем,явно е имало малко въздух във радиатора и от там нз как колата загряваше малко повевчко от необходимото,отпушехме доляхме малко антифриз и всичко се оправи :)

kudravia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kudravia » Сря 25 мар 2009 11:20

Промивка на системата правих -тече чиставода .Пластмасовия троиник от които излиза маркучето за обезвъздушаване е сменен и си циркулира нормално.Купих си мултицет със термо сонда -уреда на таблото си е верен.Единственото което ми направи впечетление е че колкото по на вътре пъхам термо сондата във разширителното казанче толкова по мако градуси показва мултицета

Върни се в “Дизелови агрегати”