Много смърди
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Много смърди
Здравейте.Колата ми е Пасат 1Z-96г.Кокато го взех надуваше маркучите,което според някои беше допустимо,така си я и карах.Обаче започна да губи антифриз и я отворих.За мое учудване нямаше нищо видимо.Гарнитурата беше оригиналната метална-11.95 пишеше на нея.Закарах главата да я надуят.Никакъв проблем,даже не беше крива.Последва минимален шлайф,пасване на клапани и нови гумички.Изкефих се в какво състояние е мотора.На 420000 реални километра е от Австрия.Цилиндрите не съм ги мерил ,но няма никакъв засек.Разпределителния вал е неразличим от нов.Турбото е сменено на 360000 според сервизната книжка.Дюзите ги носих на стенд и са перфектни.Обикновенна гарнитура Victor Reinz.Сложих 4 нови свещи Beru.Нови ремъци,ролки,водна помпа,термостат,антифриз.Махнах катализатора,почистих колектора,затапих ЕГРи смяна на Н75, че забиваше.Настройка с лаптопа и колата е пушка.От 0 до 150 се справя доста прилично.Сравнявам го със служебното Кади-105к.с,което върви една идея по-добре,но само в ниските обороти.Всичко това го пиша ,за да се види,че всичко е препипано.Сутрин пали като топла,Обаче мирише на неизгоряла нафта.Мирише и като загрее колата,но по-малко.Пушеци няма иразхода е нормален.Та нормално ли е толкова да мирише щото съм забелязал и други ВАГове да миришат.Тая смрад я имаше и преди .Много писане ,много нещо.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Много смърди
Та колега, само твоята да беше, моята е бензин, и когато я изкарам от гаража, когато я оставя да работи, докато затворя гаражя, мирише на соров бензин, ще се удуши човек! Пробема ти не е в колата, а в горивата! Смени доставчика ти на КИМУР! Пробвай от друга бензиностанция, но няма да има ефект, на всякаде наливат една и съща бумащина! При мен колата когато е загряла вони на много тежка миризма, на умрел октан!
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
от нафтата е
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
затова харесвам този форум ,защото научавам нещо ново всеки път както и сега стана ...Знаех ,че турбото на 1Z е без геометрия само с разтоварващ клапан но си мислех ,че е обикновен wastgate ,а колегата каза,че имал N75 клапан като на AFN 

ventotdi написа:затова харесвам този форум ,защото научавам нещо ново всеки път както и сега стана ...Знаех ,че турбото на 1Z е без геометрия само с разтоварващ клапан но си мислех ,че е обикновен wastgate ,а колегата каза,че имал N75 клапан като на AFN
И на мен това ми направи впечатление. Допуснах 3 неща:
1. Може автомобила да е special edition.
2. Може наистина да се сложил, такъв клапан излишно, според мен, за украса на двигателя.
3. Да ни пробва
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Вие двамата кво искате да кажете?Че 1Z няма тоя клапан или какво?Незнам за какво се борите.Velinsl и в други теми съм ти чел остроумията ти.Мисля да си сложа още 2-3 клапана.Верно ще стане супер украса.Аман от спамери