ааз двигател
Колата ми загрява и полудявам.Отворих казанчето и от малкото маркучле излиза струя,която според мен не е достатъчна само плюе не мн силно,няма никва струя.Въпросите ми към вас са:
1.Горе долу ква тряа да е струята?
2.Имали няква опасност нещо друго освен водната помпа да пречи на нормалния дебит,например някво запушване?
3.Ако отида да взимам помпа,цяла ли да търся или само частта с турбинката и гарнитурката?
липса на воден дебит
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Re: липса на воден дебит
Аз не знам да се продава друго освен цяла помпа. При отворен термостат и не запушен радиатор струята е слаба.
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
колега Dobromirski аз също карам ААЗ и съм сменял само тялото с турбинката и уплатнение без корпуса на помпата и беше с марка на ако не се лъжа Kobelschmit около 35 лева с метална турбинка
. Между другото колега пресвирва ли ти ремъка на алтернатора където минава и водната помпа ?

- vesko-vento
- Автомобил:
- Двигател:
провери си ремъка от коя страна минава на водната помпа.трябва да върти помпата с пистите,а не с гладката повърхност
- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
не нищо не пресвирва,мисля че ремъка си е наред.Някой притежател на такъв мотор не е ли забелязвал на празен ход колко вода влиза в съда?
Преди време гледах на 1.6тд,който е със старите казанчета,еми струята си е стабилна а моторите са идентични в голяма степен.Моя плюе по малко и тва е,на празен ход имам предвид.
Преди време гледах на 1.6тд,който е със старите казанчета,еми струята си е стабилна а моторите са идентични в голяма степен.Моя плюе по малко и тва е,на празен ход имам предвид.
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
колега питах те за свирене ,защото при мен беше стегнал лагера на помпата и правеше съпротивление на ремъка и той преплъзваше по ролката на помпата ... за да си спокоен дали е от помпата смъкни ремъка и завърти помпата на ръка.Ако се върти свободно не е от лагера но за турбинката ако е пасмасова дали е със здрави перки не се знае ...все пак ако има наранени лопатки няма да има дебит и дори може да имаш запушване от почупени парченца ..... но незнам това е по пътя на логиката ... А колата до колко загравя ... да не би да имаш проблем с датчика на радиатора за перките ... включват ли се изобщо тея перки ? ... за дебита може да ти е бил и преди такъв но да не си обърнал внимание .... 

- vinixxx
За 2-3км от 70 на 90 ги качва просто липсва водица,и термостат да отвори и перки нищо не помага...освен пускането на парното
Ремъка от къде се отхлабва?
Ремъка от къде се отхлабва?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Искаш да кажеш че дори при отворил термосат и включена перка температурата се вдига а като пуснеш парното пада,ако е така или термостата не отваря както трябва и или радиатора ти е за смяна
- vinixxx
Водния радиатор няма как да е развален,освен ако не е мръсен външно,а моя е нов,термостата даже по-рано отваря,щото е шибан боклук,само парното ма спасява.
От вас искам просто да слезете до ко колата и да я запалите студена и да видите колко пръска,аз знам кво да прая нататак
От вас искам просто да слезете до ко колата и да я запалите студена и да видите колко пръска,аз знам кво да прая нататак
- vinixxx
спешно някой да каже по червеното или черното се зацепва водната помпа,чакам компетентно мнение,спешно 

- vinixxx
аз смятам че се зацепва по червеното на снимката
vinixxx написа:аз смятам че се зацепва по червеното на снимката
Ми зацепи го по червеното тогава.

Със смятане не става, вземи и да помислиш малко, за какво са зъбите на онуй колело под алтернатора.
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
Провери има едни тройници,който се запушват.намират се като проследиш това малко маркуче от казанчето и ще ги видиш.де видиш тройник разкачай и духай.Ако не е това,значи водна помпа.Само незнам,как е при тебе при мен на Голф 4 тди е на ангренажа а на полото ми 6н мисля че беше на пистовия (ама не съм сигурен,отдавна не съм го карал пък за ремонти да не говорим...от как купих голфа,полото нещо...неще да се чупи
)

- vinixxx
питам къде са зацепя водната щото неска смянях водна помпа и го зацепих по червеното и дебита ми се струва че не се подобри.Във някакъв чуждестранен форум също спорят как се зацепва и от там зех снимката.Ти сигурен ли си че ремъка се прекарва по черното?
на тд не е на ангренажния,а тройници нищо чудно,тряа да видя ама ся зацепването на ремъка ми е зора
на тд не е на ангренажния,а тройници нищо чудно,тряа да видя ама ся зацепването на ремъка ми е зора
Върни се в “Дизелови агрегати”