Въпрос за кулер ?
- MapTo``
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос за кулер ?
Колеги търсих в търсачката за интеркулер,има доста писано но никаде ненамерих това което ме интересува,та интересува ме искам да си купя интеркулер или от голф2 или от голф 3 и да го поставя на моето голфче което е 1.6 тд JR мотор.интерисува ме каде да го поставя защото абсурд да намеря оригиналния с кожуха които е ,искам ако някои които е слагал да си каже мнението мога ли да го поставя във калника както е на 3-ката примерно и откаде точно да минат тръбите или някаде другаде но без да махам акумолатори или темподобни наи удачно е в калника или отбред на решетката но незнам как точно да я изпълня процедурата,ще съм благодарен да покажете снимки на вашите каде сте ги сложили и ако има снимки в калника как се слага ,мерси предварително,ивинявам се за темата но на търсачката ненамерих снимов материал и добре обяснено как става .благодаря
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Re: Въпрос за кулер ?
колега аз минах по твоя път . Карам Венто ТД мотор и исках да си сложа куулер и се чудех от къде да си намери и как да го монтирам.Най лесният вариянт е да си търсиш куулер от подебен на твоя мотор с куулер.Аз си намерих от 1Z 90 коня ТДИ и го взех с тръбите и с радиатор (пълен комплект) . Моя мотор и 1Z са еднакво разположение и сега ми остана само да го поставя и мисля ,че няма да имам никакви затруднениея! Търси си от 1.6 SB мотора на Голф 2 ... те имат интеркуулер,а ако ти се се рискува пробвай и ти с куулер от голф 3 но дали ще можеш да го паснеш 

- MapTo``
- Автомобил:
- Двигател:
ventotdi ясно колега при теб поставянето можеби ще е по леснои защото ще го поставиш както е на тди-то а при мен на голф 2 SB мотор или другите които имат интерколер е в един пластмасов кожух които е поставен до акумолатора и в него стои интерколера а за двоика това е много трудно да го намеря цялият комплект с кожух,затова въпроса ми беше да го поставя като на G-60 на някои от тях е в калника ама незнам точно каде и как е захванат ,затова попитах някои ако поставял в калника на голф 2 да сподели 

- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
колега преди да си купя моя бях намерил от SB мотор някъде във форума "Продава" ... намират се и момчето го даваше направо за без пари обаче спор няма ,че на G60 се обдухва по добре
...Какти и да е поставен на оригинала не вярвам при теб да има мегдан същия и във всички случаи ще корегираш с дупчения и заварки ... проблем няма да е мястото на радиатора на куулера , а да си намериш или направиш правилните турбо пътища заедно с надки и кривки 

- aylin78
- Автомобил:
- Двигател:
Ще говоря с комшията,той продаваше неговия от 1,6 тд интеркулер,ама му иска 120 кинта със трабите вси4ко комлект марку4и.Разбрах 4е са били рядкост-4е той си продава голфа на части
- MapTo``
- Автомобил:
- Двигател:
ами ако може да каже кое точно продава със пласмосовия кожух заедно ли или как? ше съм благодарен ако ми дадеш информация щото ако намеря такъв с кожуха и трабите го взимам стига да е здрав 

- aylin78
- Автомобил:
- Двигател:
Ще имам грижата,но аз съм го виждал и на 2 ката беше отгоре без кожух монтиран-тези дни ще ходя да го видя и ще ти го снимам и сам да прецениш...
- MapTo``
- Автомобил:
- Двигател:
aylin78 добре колега снимаи го ако можеш да добия представа за какво става въпрос
мерси

- aylin78
- Автомобил:
- Двигател:
Това е от мен,това си оригинален интеркулер за 1,6 тд,монтира се отгоре,или поне аз така съм го виждал.Днес успях да го снимам,трабите ги е дал седмица преди това-сори.....