Поло vs. голф

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Scorpions
Автомобил:
Двигател:

Поло vs. голф

Мнениеот Scorpions » Нед 13 фев 2011 23:19

Здравейте,искам да видя какво е мнението на другите относно двата модела на vw.Става въпрос за поло 3 6N1 (1996-1999) и голф и по конкретно за sdi и при двата модела.Кой модел на vw е по евтин за поддръжка,кой по-малко се чупи,кой харчи по-малко гориво и такива,кой е по-подходящ за начинаещ :)

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Re: Поло vs. голф

Мнениеот emo-gar » Пон 14 фев 2011 10:38

Щом визираш "начинаещ"-препоръчвам Г3,защото на Полото май съединителя е скъпичък(ако не греша за модела).Иначе Полото би трябвало да е една идея по-"вървежно" заради теглото,при еднакви мотори.Пък и на Полото май слагат едни ГНП(Лукас)...Ако правилно съм разбрал въпроса..Но има и момент "общо състояние" на всяка кола..

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Пон 14 фев 2011 11:35

Има една емотиконка която всеки слага на въпроси като твоя. Аз няма да ти я сложа, но си направи труда и почети малко защото който и от двата модела да избереш рано или късно ще имаш проблем. Писано е в много други теми, а и всеки ще ти похвали това което кара. Лично аз имам Поло 6N 1,9D(AEF) с помпа Lukas и досега е сменено: големите тампони на носачите, маховик+съединител, карета(външни),дискове отзад(вместо барабани), семеринг на с.к.+някакво масло, термостат, подгревни свещи,ролка на генератора и други закойто не се сещам и това е за около 60 хил. км. От кола до кола има толкова разлика, че няма на къде и специално дизел се купува и кара студен на студено.

П.П. емотиконката е тази :търсачкаа

jankov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jankov » Вто 15 фев 2011 23:16

Колегата е прав от кола до кола има разлика,но накрая винаги все правиш сумати неща по нея,зависи колко я караш де.
Добре е обаче когато ремонтите почнат по-късно.Всеки модел си има слаби места.Аз лично имам Поло Класик 3,6N, 1,9 SDI.
Тва не е лош мотор защото е протичък,но пренебрежимо по-малкия разход на гориво в сравнение с TDI,не компенсира факта че мотора е значително по-малко динамичен

Върни се в “Дизелови агрегати”