VW Golf III 1.9 TDI 90 HP 1z
VW Golf III 1.9 TDI 90 HP 1z
Моля ако някой , най-общо да ми даде некфа информация за тази машина .За мотора й за самата кола като цяло . Благодара много предварително.
- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
Re: VW Golf III 1.9 TDI 90 HP 1z
дай снимки на интериора,ако имаш иначе километража е въртян
Имам такъв автомобил със същия дввигател. Като цяло много добри отзиви -разход извън градско 4,5-5лт градско-7-8лт/зависи от сезона/ Евтино обслужване с по-старите модели маховик,ролки и т.н. които не създават проблеми. При мен единственото лошо е че имам вибрации от двигателя на празен ход които се предават към купето и волана по неведоми пътища и начини - мистерия която може да ти струва много докато се открие причината.
niki0813 написа:Имам такъв автомобил със същия дввигател. Като цяло много добри отзиви -разход извън градско 4,5-5лт градско-7-8лт/зависи от сезона/ Евтино обслужване с по-старите модели маховик,ролки и т.н. които не създават проблеми. При мен единственото лошо е че имам вибрации от двигателя на празен ход които се предават към купето и волана по неведоми пътища и начини - мистерия която може да ти струва много докато се открие причината.
Колега имам аблолютно същия проблем с вибрациите,все едно описваш моито голфче

- itiswhatitis
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, имам същия Голф и мога да кажа само хубави неща - здрав автомобил, евтина поддръжка, евтини консумативи, части има във всеки магазин, икономичен разход както градско, така и извънградско. Върви прилично, а най-важното е, че може да се ъпгрейден за малко пари - чипосването е 200лв. и определено след това има разлика във вървежа
Успех и дано попаднеш на запазен и гледан автомобил 

malic написа:niki0813 написа:Имам такъв автомобил със същия дввигател. Като цяло много добри отзиви -разход извън градско 4,5-5лт градско-7-8лт/зависи от сезона/ Евтино обслужване с по-старите модели маховик,ролки и т.н. които не създават проблеми. При мен единственото лошо е че имам вибрации от двигателя на празен ход които се предават към купето и волана по неведоми пътища и начини - мистерия която може да ти струва много докато се открие причината.
Колега имам аблолютно същия проблем с вибрациите,все едно описваш моито голфчеМися,че е от тампоните на двигателя, но все не стигнах до там да ги проверя.Моля ако разбереш от какво са били тези вибрации сподели. А относно голфа си заслужава, идеална за нашите пътища
Като цяло в форума има доста теми по въпроса с вибрациите. Всеки разрешава проблема индивидуално, но трябва да четеш за какви мотори пишат колегите! Извода ми е че тампоните са последната причина за това - но обикновенно с тях се захващтат мнозина. Аз следя тези теми
: viewtopic.php?f=24&t=238075
viewtopic.php?f=24&t=228235
- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
Вие не виждате ли,че човека пита за конкретния екземпляр?
Благодара много за информацията.Много добре и ясно .Браво.
А може ли някой да ми каже на колко км е горе доло реални.Карана е от жена в Италия(Милано) първа рег.30.05.1996
А може ли някой да ми каже на колко км е горе доло реални.Карана е от жена в Италия(Милано) първа рег.30.05.1996
Аз си слагам по 2-30 000 км. минимум на година. Хората няма да си вземат дизел, ако няма да въртят километри. Сметни 15 год. по 2-30 000... Абе над 300 000 км. е.
На моето Поло за първите две години му бяха врътнали 60 000. А продавачът го беше настроил на 155 000 км.
А лично аз за кола от Италия бих проверил обстойно да не е прегрявана.
На моето Поло за първите две години му бяха врътнали 60 000. А продавачът го беше настроил на 155 000 км.
А лично аз за кола от Италия бих проверил обстойно да не е прегрявана.
Последна промяна от sam_boha на Вто 15 фев 2011 20:57, променено общо 1 път.
Зависи от много неща. ТДИ моторите си подминават 500-те хиляди като едното нищо. Ако не е имало мърливо отношение към колата, няма какво да те притеснява. Най-добре я пробвай, покарай. Ако е кошара ще си проличи. Каква цена ти искат?
Аз вече го купих за 3400лв.Но обслужих го.И е суппер.Всичко е ок май.Но се чудя дали ако бех взел некфо пежо или нещо от италия нямаше да е по - добре. Незнам .За сега е суппер и в сервизите таки ма казаха , че всичко е наред .
Честито! Щом ти харесва колата, значи си е читава. Каквото и да беше взел около тези години километрите щяха да са същите, така че споко, не си се минал
ФВ е по-добрият избор на пазара, заради ред качества, най-малко защото запазва цената си по-дълго, отколкото другите марки, а това е показателно за другите й показатели.
Пожелавам ти много безаварийни километри. То с тоя разход няма да са малко

ФВ е по-добрият избор на пазара, заради ред качества, най-малко защото запазва цената си по-дълго, отколкото другите марки, а това е показателно за другите й показатели.
Пожелавам ти много безаварийни километри. То с тоя разход няма да са малко

Ами няма как да ти кажа точно твоя дали е ставащ, но моделът е супер. А и твоят, като го гледам, не е някакъв изнасилен. Лачен се вижда да е. Като му смени маслото смени ли се звука и работата на мотора или вървежа му?
Ако не са, значи не е имал добавки и респективно си е бил свестен мотора, не е прикриван. Ако няма разлика в цвета на купето или някакви видими кривини, значи колата си е почитана и пазена и сделката ти е трепач. По салона как е? има ли скъсано, протрито, ливосано?
Ако не са, значи не е имал добавки и респективно си е бил свестен мотора, не е прикриван. Ако няма разлика в цвета на купето или някакви видими кривини, значи колата си е почитана и пазена и сделката ти е трепач. По салона как е? има ли скъсано, протрито, ливосано?
Върни се в “Дизелови агрегати”