Сеат Толедо 1.9TD - въздух в горивната система ;/

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
coojoe_213
Автомобил:
Двигател:

Сеат Толедо 1.9TD - въздух в горивната система ;/

Мнениеот coojoe_213 » Вто 01 фев 2011 17:12

Здравейте. Имам Сеат Толедо 1.9TD и не пали. Днес цял ден се занимавам с него и отново не пали.

Свещите са чисто нови, акумулаторът е хубав, нафта има и е хубава, но има въздух в маркучите, както можете да видите от видеото. Смених отзад маркучите /до резервоара/, смених и тези до двигателя, но нищо.

Бихте ли споделили мнение, откъде може да влиза въздух, чесно казано днес гледах 'навсякъде', но не намирам;/,

Потребителски аватар
venll-vr
Автомобил:
Двигател:

Re: Сеат Толедо 1.9TD - въздух в горивната система ;/

Мнениеот venll-vr » Вто 01 фев 2011 19:26

Виж си горивният филтър, по-точно клапана за излишното гориво, който влиза в него. Можеш да вземеш филтър от Голф2 той е само с вход и изход и да премахнеш клапана за излишното гориво.

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogovaseev » Вто 01 фев 2011 20:07

колега тя тази кола сму4е жъздух като за световно,така няма да запали никога.пробваи да даде6 на касо марку4ите в филтъра за изли6ното гориво на едно място и входа и изхода на друго и виж дали 6те запали тогава,ако запали проблема е в филтъра в което съм сигурен на 100процента.успех :beer

Bork
Автомобил: Vw Golf MK3
Двигател: AAZ _ AEF motor

Мнениеот Bork » Съб 19 фев 2011 1:45

Колеги и аз имам подобен проблем.Свещи-нови,въздушен и горивен-нови,акомулатора е супер и колата не иска и не иска да запали.Та успях с 1000 мъки да я запаля и си помислих че подгревните свещи може да са некви ментета(защото времето беше хубаво),да ама направих една обиколка на града прибрах се и след може би час пробвах да я запаля и не успях,забелязах че маркучите са пълни с въздух и то много,горивния филтър на половина пълен :banghead: ,та смених маркучите за обратната нафта,смених и 3 скоби защото бяха хлабави и се оправи,едно мехурче нямаше,а бе направо пушка.Карах я 1 седмица и днес ми го направи този номер отново,но този път запалих по лесно

Някакви идей :roll:

boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boi4eto » Съб 19 фев 2011 15:54

Bork написа:Колеги и аз имам подобен проблем.Свещи-нови,въздушен и горивен-нови,акомулатора е супер и колата не иска и не иска да запали.Та успях с 1000 мъки да я запаля и си помислих че подгревните свещи може да са некви ментета(защото времето беше хубаво),да ама направих една обиколка на града прибрах се и след може би час пробвах да я запаля и не успях,забелязах че маркучите са пълни с въздух и то много,горивния филтър на половина пълен :banghead: ,та смених маркучите за обратната нафта,смених и 3 скоби защото бяха хлабави и се оправи,едно мехурче нямаше,а бе направо пушка.Карах я 1 седмица и днес ми го направи този номер отново,но този път запалих по лесно

Някакви идей :roll:

Да не ти е малко нафтата в резервоара, на мен ми прави този номер когато стрелката на нафтата влезне в червеното.

Bork
Автомобил: Vw Golf MK3
Двигател: AAZ _ AEF motor

Мнениеот Bork » Сря 23 фев 2011 0:27

Трети ден я карам вече и за сега е добре.Върнах си стария горивен филтър,че на новия нещо щуцера който влиза в него много хлабаво седеше и на всичкото отгоре от обратната нафта на последната дюза пак протече,та успях да я спра вече и за сега няма от никъде където да тече или да е хлабаво,та мисля че си реших проблема
Поздрави ! :)

Върни се в “Дизелови агрегати”