мдам , имах абсолютно същия проблем на Венто 1.9ТД AAZ.
Като е жега и го повъртя повече в града оборотите му падаха до към 750(4ертата под 1000).
А на извънградско ако съм го натиснал със 150-160 за две-три минути(щото съм я жалил и карал с до към 130-140) и пусна газта - оборотите падаха даже под 750 за известно време, и после сами си идваха до към 750.И в следващите 4-5 дни си се ка4ваха постепенно на 1000(на толкова я бях оставил).
Значи...мотора му беше правена пълна профилактика, глава, смяна сегменти, гуми4ки - абе супер състояние.Нови разпръсквачи Бош.Турбото перфектно.Сложил му бях интеркулер.Абе въобще колата беше на 6, и вървеше страшно.Зимата при -22 палеше с едно подгряване на четвърт оборот.Но си го правеше това падане на обороти като я форсираш няколко пъти над 3000 оборота и загрее пове4ко.Последно свалихме помпата и я закарах на стенд при мой познати - казаха СУПЕР е, като нова.И като им кажех за такова падане вси4ки гледаха ей така
Много дразнещо е.И затова бях оставил оборотите на 1000 нормално, та като загрее така да падат до към 750, иначе падаха до към 600-650 и тресеше.И като загрееше и паднеха шибаните обороти, както казва faint, колата губеше мощност в ниските обороти.
Доколкото знам е нормално при жеги или каране на магистрала с висока скорост нафтата да загрее, оттам се намаля нейната плътност и оборотите леко да паднат но с около 50 макс100 оборота.
И така и не го оправих.Вентото сега е на баща ми, дето въобще не му прави впечетление това нещо.Аз си взех Пасат Б4 ТДИ.
И все си мисля, че това беше от помпата.Ама не ми останаха нерви.
Брат ми има Пасат Б3 1.9ТД AAZ - мотора е на около 450000км.Трудно пали вече зимата , сигурно е за ремонт, НО оборотите дори след жестоко юркане коват!! Веднъж ходихме до Свиленград скоростно в неделя рано сутринта; нямаше никакво движение.Взехме го за 2 часа и малко(брат ми е много добър шофьор).Страшен форс на Пасата.на магистралата 150-160 - отидохме в Свиленград, отварям аз мотора - работи равно, точни обороти и т.н.И тогава си викам айде стига с това Венто.Аз не смеех да го юркам не само щото го жалих ми щото и скапаните обороти падаха гадно.
Къде ли не питах за това нещо - е, никой не можа да ми помогне.
Така че, дано малко да съм бил полезен - на твое място бих я сменил!
Може и пък ти да се справиш, успех
faint....
Помня, че ти слагаше турбо на 1.9Д.Преди ако го е нямало този проблем, сигурно ще да е от другата помпа дето си сложил.