Отоплителен дизел?!?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Отоплителен дизел?!?

Мнениеот tarikat89 » Вто 01 мар 2011 1:21

Разгледах се из форума и не намерих това което ме интересува за червената нафта. До колкото разбирам червената била или такава отоплителна нафта за палене или на бдж .
Въпроса може да малко глупав,но ако сложа котелна нафта ще върви ли колата и евентуално какво ще стане?С какво е по различна тя? И какво да очаквам ако съм карал с такава нафта по погрешка..?

Последна промяна от tarikat89 на Сря 02 мар 2011 0:43, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
mario91
Автомобил:
Двигател:

Re: Червена нафта?!?

Мнениеот mario91 » Вто 01 мар 2011 1:23

Няма проблеми, лично аз съм карал с такава нафта, може да се каче че е по добра от тази на бензиностанците дето я сипваме. Имам приятел дето кара само на такава нафта от БДЖ червена и няма никакви проблеми, сипваи спокойно и се вози :wink:

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Вто 01 мар 2011 1:28

Тази от БДЖ-то ясно въпроса ми беше за въпросния ДИЗЕЛ ЗА ОТОПЛЕНИЕ? Понеже и тя е червена и евентуално как мога да е различа от тажи на БДЖ-то ,за да съм сигурен че не ме лъжат? И какво ще са последствията от нея и какво може да се промени при работата на двигателя с такава нафта..

Потребителски аватар
mario91
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mario91 » Вто 01 мар 2011 1:37

Незнам по какво би я различило, но немися че трябва да се притесняваш, те много хора казват че и трансформаторното масло бъзикало помпите, и протичали, пък и на трансофрматорно масло познавам много хора дето са карали и няма проблеми, така като гледам и колата ти не е 1-ва младост помпата не е кой знае какво, тъи че сипваи и не го мисли толкова. Сложи някоя добавка ако искаш или малко масълце заради помпата и това е :)

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Вто 01 мар 2011 1:41

не е първа младост и мотора е от наи простите..просто исках да знам понеже съм карал и с бензин и разликата беше единствено,че ми държеше едно 50-100оборота по ниски иначе никакви други симптоми,че има и доста бензин (2към1 нафта-бензин)

Потребителски аватар
mario91
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mario91 » Вто 01 мар 2011 1:48

Щом ти е изпаднала от тази нафта взимаи и сипваи, не се притесняваи. Ако не мятай я насам ние ще я изгорим :mrgreen: :mrgreen: mhihi mhihi

ceko84
Автомобил: Passat B5 AFN Synhro
Двигател:

Мнениеот ceko84 » Вто 01 мар 2011 8:38

mario91 написа:Щом ти е изпаднала от тази нафта взимаи и сипваи, не се притесняваи. Ако не мятай я насам ние ще я изгорим :mrgreen: :mrgreen: mhihi mhihi

Да сипва,и като замръзне парафина тогава ще го :Mr Green Fun питам.

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Вто 01 мар 2011 8:55

нафтата за отопление беше с много парафин по спомен.Имам една туба в мазето от преди доста години.Цвета и е станал доста тъмно-червен клонящ към черен.10л. туба се точи супер бавно.Поне 7-8мин.По-добре не я сипвай ,че студ+парафин=скреж/лед.

Иначе доколкото знам , нафтата на БДЖ е най-чистата в България,защото не е много рентабилно да отварят тея големи мотори на влаковете нон стоп и ,че не всяка цистерна се допуска до резервоарите на БДЖ.

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Вто 01 мар 2011 11:40

еми с въпросната отоплителна нафта при минус 5-6градуса колата пали от раз и си работи..като е сипвам през цедката не са се отдетяли нинакви неща..

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Вто 01 мар 2011 11:59

Нафтата за отопление не е пречистена и ще затлачи горивния филтър за отрицателно време. И тогава ще се пускат други теми от рода на "колеги, помагайте, колата не върви, прекъсва". :012:

Потребителски аватар
ulipet
Автомобил: VW PASSAT B7
Двигател: CFF

Мнениеот ulipet » Вто 01 мар 2011 13:07

tarikat89 написа:Разгледах се из форума и не намерих това което ме интересува за червената нафта. До колкото разбирам червената била или такава котелна нафта за палене или на бдж .
Въпроса може да малко глупав,но ако сложа котелна нафта ще върви ли колата и евентуално какво ще стане?С какво е по различна тя? И какво да очаквам ако съм карал с такава нафта по погрешка..?

котелната нафта е без биодобавка и без акциз-демек чист дизел,аз 200 литра на помпа дюза мотора изгорих тая зима :D ,ако имаш на сърце :beer даи насам :beer

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Вто 01 мар 2011 15:04

ясноо това ме интересуваше..а относно помпата и дюзите..аз по 10000км да изкарвам с тая нафта преди да се скапе нещо спестявам едно 600лв и повече,а на мен толкова ми струва целия двигател със скоростите :D затова само помпи и дюзи да правя ми излиза пак по на далавера и на сметка да карам така.

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Вто 01 мар 2011 16:42

Значи към колегата mario91. Преди години карах само с жепейска нафта и никога не е била червена, както ти казваш. А червената за котлите е съвсем друго нещо.Докато изгорих един резервоар бях съсипал 7-8 горивни филтри.Беше Голф2 и филтъра беше 25лв.Ебаси далаверата.Иначе с червената колата вървеше най -много и имаше ненормално парно, пък вие се сещайте за какво става въпрос.

Потребителски аватар
The^Maniac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The^Maniac » Вто 01 мар 2011 20:39

Колеги, какво им се чудите на тези стари коптори какво да им сипвате. Стига да е мазно и течно - право в резервоара, особено при тези цени на дизела.

Аз моя стар гробник съм го карал с какво ли не и досега за 4 години съм ремонтирал по него всичко с изключение на двигател, помпа и т.н. - железен е. За да не се притеснявате от замръзване зимата - 10% бензин и пали от 1/4.

Разбирам някой да пита за някой съвременен common rail двигател, но разни дизели от миналия век по мое мнение вървят с всичко - дизел, газьол, мазут, олио и т.н. Каквото изпадне!

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Вто 01 мар 2011 21:12

ceko84 написа:
mario91 написа:Щом ти е изпаднала от тази нафта взимаи и сипваи, не се притесняваи. Ако не мятай я насам ние ще я изгорим :mrgreen: :mrgreen: mhihi mhihi

Да сипва,и като замръзне парафина тогава ще го :Mr Green Fun питам.

Ще замръзне ,но като идем на северния полюс. :beer

Последна промяна от red.devilll на Вто 01 мар 2011 23:23, променено общо 1 път.

Върни се в “Дизелови агрегати”