Б5 98 AFN турбото ми изключва на 3 скорост
-
- Автомобил: passat
- Двигател: 1.9 tdi afn 1998
Б5 98 AFN турбото ми изключва на 3 скорост
здравейте колеги.карам пасат-5 98 година 1.9 тди 110hp AFN мотор.имам следния проблем,когато се изкачвам по наклон понякога турбото ми се изклучва.това го прави винаги на трета скорост на около 3000 оборота.все едно че изклучвам от скорост така се осеща и колата няма мошност жсе едно 4е карам чист дизел.след като изгася двигателя и запаля отново всичко си е наред докато не реша отново да го настапя в обороти на 3 скорост.на 1 и на 2 скорост го няма тоя проблем.за 4 и 5 не знам как стоят нещата защото нямам вазможност да го установя.ако някои е имал сащия проблем моля да сподели как го е отстранил.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: турбото ми изключва на 3 скорост
И на по-високите ще е същата работа ! Пускай търсачката с кодова дума "забиване" в раздела за дизели и има да четеш цял ден по въпроса ! Най-често е загуба на вакум/налягане по маркучите, неработещ актуатор /това дето мърда геометрията на турбото/ или задръстена самата геометрия ! Най-добре е да се закачи на Vag-com и после да кажеш каква грешка изписва !
Последна промяна от Stivi на Пет 04 мар 2011 16:38, променено общо 1 път.
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Най вероятно турбото ти пренадува и влиза в авариен режим. Това се получава от много каране на ниски обороти и вътре в турбината се насъбират сажди. Излез някъде на главен път и пробвай как върви на 3-та и 4-та и цедка докрай до към 4000 об. 2 3 пъти да се отпуши малко, Ако не стане значи има някъква повреда. Има много писано за това из форума само трябва да се разровиш малко и както каза колега закачи я на диагностика да видиш какво ще покаже.
-
- Автомобил:
- Двигател:
По-добре е първо на ръка да го раздвижи и без каране по магистрала всичко е временно решение, ако не е чистил колектори по-добре да почисти всичко заедно с турбината.
- Sashko_Trg
Абе да ти кажа гледам че момчето е от Търново, а пък там целия град са едни баири и просто няма къде да си караш колата норлано а само в ниските обороти !!!! А пък и вие там имате един околовръстен път че не питай. И не вярвам до сега да правил такива процедури с почистване на колектори и турбо. Аз затова казах ако има къде да иде да я издупи малко да поодпуши малко. Може и клапана Н75 да му е заминал може да са 1234234 неща.
- kikson1979
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,минал съм по този път и всичко се разреши след ходене в сервиза на Тошко,където е Еврогаз.Ако искаш пиши ми на лс, ще ти дам тел. и ще ти обясня.

-
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Може и да не забива на високи обороти, стига на се натиска докрай педал.
-
мерси колеги за бързите мнения и коментари.значи турбината ми е идеално чиста няма нагар, даже и капка масалце няма по перките.това ме навежда на мисалта че не е проблема сас нагара.като стане описания проблем след изгасяне на колата и запалжане на ново жси4ко е ок.един колега бе6е казал 4е ако не се натиска педала до дупка не го прави тоя проблем и е точно така.прасках сас спрей WD-40 вав турбината за да отпуши клея ако има такав но няма ефект.продалжавам с опитите по отстряняването.маждо другото с ВАГ-ком не хваща грешки никакви.направо сам 

- snoopcar
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.9 AFN
Не е трябвало да пръскаш с WD-40 ,това само ще влоши положението!
Направи лог на 8,10,11 канал заедно и ги качи за да може да се помогне евентуално.
Направи лог на 8,10,11 канал заедно и ги качи за да може да се помогне евентуално.
-
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Не може да няма грешка.
Ако наистина няма грешка значи е съвсем друга причината. Но всичко, което описваш е на пренадуване.
Ако наистина няма грешка значи е съвсем друга причината. Но всичко, което описваш е на пренадуване.
- freezone
- Автомобил:
- Двигател:
На един приятел така му изключваще.Мотора беще 2.5тди ауди 100.По абсолютно същия начин но не всеки път.Неможахме да открием проблема
- anttonov1
- Автомобил:
- Двигател:
аз имах същия проблем(1.9 тди 116к.с.)значи,караш на 2-ра и даваш газ после я пускаш колата сама да си намали оборотитие а не да натискаш спирачката,така 5-6 пъти после на 3-та не тряаа д аправи така ,прави го и от време на време тряаа сериозно да си я настъпваш за да се прочиства няква клапа на турбината и т забива защото остава отворена и турбото няма на каде да надуе като клапата е отворена.Успех и поздрави
-
благодаря на всички колеги който се отзоваха на проблема ми ,ще тествам всичко което ме посаветвахте.но сега назряват и други по належащи смени по колата като саединител и смяна на мека вразка на ауспуха.дайте мнени за каква марка саединител да се оглеждам и цени.
- Sashko_Trg
Има много писано и за съединители, но една от хубавите са LUK
Върни се в “Дизелови агрегати”