силни вибрации на табло и волан?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
lpmp
Автомобил:
Двигател:

силни вибрации на табло и волан?

Мнениеот lpmp » Съб 05 мар 2011 0:38

наскоро си купих голф 3 1.9тди ,заден десен тампон на двигателя беше скъсан и имаше вибрации в купето(табло и волан)смених го,но вибрациите продължават.После сммених тампон ма скорости,защото мислеха маисторите че е от него,но вибрациите продължават.от какво може да е? :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
FivePointeO
Автомобил: Голф 3
Двигател: АЕЕ

Re: силни вибрации на табло и волан?

Мнениеот FivePointeO » Съб 05 мар 2011 11:14

lpmp написа:наскоро си купих голф 3 1.9тди ,заден десен тампон на двигателя беше скъсан и имаше вибрации в купето(табло и волан)смених го,но вибрациите продължават.После сммених тампон ма скорости,защото мислеха маисторите че е от него,но вибрациите продължават.от какво може да е? :bowdown :bowdown :bowdown

Огледай си изпускателните траби и дали всичко е наред с гърнетата.

Потребителски аватар
lpmp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lpmp » Съб 05 мар 2011 13:33

при първа възможност ще проверя,дано открия причината,защото хич не ми изглежда номрално.мерси

Потребителски аватар
krasio00o
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR 1998

Мнениеот krasio00o » Съб 05 мар 2011 14:56

И аз имах същитете проблеми с вибрацийте ,смених първо задните тампони и значително се подобри,но чак след като смених предния тогава стана както трябва.

rostislav1998
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rostislav1998 » Съб 05 мар 2011 15:57

Не съм сигурен но при голф 4 такива вибрации може да ги има от прецакана мека връзка.Ако я има и на 3 ката може да провериш и нея.

Потребителски аватар
alimak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alimak » Пон 07 мар 2011 19:31

Колко коня е колата? Възможно е да е от съединителя scare . Особенно ако е 110+, тогава е демпферен scare и е почти сигурно, че е от него. Вибрациите на празен ход засилват ли се?

Потребителски аватар
lpmp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lpmp » Сря 09 мар 2011 21:08

колата е 90 коня,по принцип на свободен ход се усеща повече,ама имам съмнение че е от тампоните на двигателя,зашото вибрациите се получиха при смяната на първия тампон които смених(задния)при което смених и другите 2 и вибрацията стана още по силна,поне на мене така ми се струва.правих преглед изцяло на колата и говорих с различни маистори,единия от тях ми каза че може да е от тампоните,защото все още са нови

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Чет 10 мар 2011 19:29

тука някой каза ,че може да е от гърнета и да ти кажа не те лъже ... аз си махах скоро цялата генерация за да слагам права тръба от турбото до края и една от разликите беше ,че намаляха вибрациите в купето ! Има нещо мн тънко щом си сменил тампоните ...те са нови и може още да са малко твърди изчакай ги малко да се отпуснат и може да се оправи ,а и зимно време гумата се стяга от студа ...аз съм така .. лятото вибрациите ми са по слаби :)

Потребителски аватар
krasio00o
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR 1998

Мнениеот krasio00o » Чет 10 мар 2011 20:50

lpmp написа:колата е 90 коня,по принцип на свободен ход се усеща повече,ама имам съмнение че е от тампоните на двигателя,зашото вибрациите се получиха при смяната на първия тампон които смених(задния)при което смених и другите 2 и вибрацията стана още по силна,поне на мене така ми се струва.правих преглед изцяло на колата и говорих с различни маистори,единия от тях ми каза че може да е от тампоните,защото все още са нови

А колега при високи обороти около 3000 получава ли ти се някакъв резонанс в купето или бучене.Мисля си,че щом като си сменил тампоните се е засили вибрацията може би са малко по твърди от колкото трябва.Както казва колега ventotdi от студа гумата се стяга,но може би няма да се оправи с времето понеже колкото повече старее гумата става по твърда.

Върни се в “Дизелови агрегати”