Странно поведение на пасат 5

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Dark_angel_vt
Автомобил: passat
Двигател: 1.9 tdi afn 1998

Странно поведение на пасат 5

Мнениеот Dark_angel_vt » Сря 09 мар 2011 13:15

здравейте колеги отново.искам да споделя какво ми се случи вчера.та отидох да ми сменят меката вразка и да ми махнат катализатора на пасаторчето.до тук добре направиха го хората и аз си трагвам от сервиза.реших да изляза изван града да до продухам малко хем заради махнатия катализатор хем и заради турбото за дето ми забива.след около 20-на километра изрязвания на всички скорости забелязах че колата видимо започна да варви повече и не се зачудва така както като беше с катализатора.до тук добре обаче турбото ми започна да работи по шумно в смисал да се чува още от запалването да джигателя.в ауспуха се чува едно свирене сякаш свиря с уста лекичко а като влезе кам 2000 оборота ве4е почти не се чужа като работи в смисал не свири така.та вапроса ми е дали си заминава турбината.и друго нещо ми се случи.понеже нямах много нафта ми светна лампата на таблото и бях на около километар от бензиностанцията и заредих веднага.тогава се появи и другата неприятна изненада.по време на зареждането не изгасих двигателя както си правя друг пат и като се качих в колата установих че стрелката на таблото не се е помраднала и лампата не е изгаснала.знам каде трябва да отиде стрелката защото като ми светне като заредя 20 лв знам каде е отивала винаги.отдадох го на това че като не сам изгасил двигателя за това не се нулирало нищо.след това гасих и палих колата 4-5 пати но лампата продалжава да свети а стрелката не помрадва от най-долното място.какво ли е станало?

Потребителски аватар
toci79
Автомобил:
Двигател:

Re: Странно поведение на пасат 5

Мнениеот toci79 » Чет 10 мар 2011 0:12

братовчеде,вкарай още малко нафта на колицата де :beer

Потребителски аватар
Espero
Автомобил: Passat B4 1.9TDI
Двигател: 1Z

Мнениеот Espero » Чет 10 мар 2011 0:49

Като се махне катализатора е нормално да чуваш по различен звук на дв.И да,сипи повечко нафта...... :Mr Green Fun

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Чет 10 мар 2011 1:00

Не се притеснявай,големи гюмове са отдолу и и трябва повечко,а и вече се убеждавам,че е болест на тия коли,точно тази част.На мен ми се е случвало да сипя 20 литра (туби) и да не мръдне.Случвало ми се е с 5 литра да мине едно деление.А и ме е оставяла един път,показва,че имам едно деление над резервата,нито лампи нито нищо.И угасна.Беше свършила нафтата,просто като угасна тогава падна стрелката долу...Не е приятно.

Dark_angel_vt
Автомобил: passat
Двигател: 1.9 tdi afn 1998

Мнениеот Dark_angel_vt » Чет 10 мар 2011 14:42

здравейте колеги.явно нещо е било заяло някаде защото след зареждане на още 20 лв всичко си доиде на мястото със стрелката.но ще го имам в предвит за по нататак тва че може да ме лъже стрелката.

Потребителски аватар
go6ko0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот go6ko0 » Съб 12 мар 2011 18:47

На мен също ми се е случвало това с стрелката сипах за 50лева и не изгасна и трябваше да и откача за 2 минути акумолатора и се оправи.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Съб 12 мар 2011 21:48

гасете преди да зареждате :да:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 12 мар 2011 21:53

За турбото не се притеснявай,без катализатор така почва да си свири още при запалването....много си е гот :)

Върни се в “Дизелови агрегати”