Проблем с Голф 4 TDI

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
NoOne
Автомобил:
Двигател:

Проблем с Голф 4 TDI

Мнениеот NoOne » Пет 11 мар 2011 18:17

Първо да се изфукам малко :)От няколко месеца съм горд собственик на Golf 4 TDI мотор - AHF . Стария поло(вер) почина
http://img859.imageshack.us/i/pa243246.jpg/
http://img88.imageshack.us/i/pa243247.jpg/
http://img585.imageshack.us/i/pa243248.jpg/
До тук с хвалибите.Както на повечето хора и моято турбина забива.Изчетох доста и като гледам на повечето хора им забива около 120км/ч , аз обаче усетих неприятното чувство при около 3200 обора и 160км/ч въпроста ми е дали това е турбината или може би е нещо друго.Някаква идея.Майстор си имам чудесен но за съжаление турбините са му тъмна индия така че изчетох доста за Валката и мисля да се запозная другата седмица с него.И друг непряитен проблем като застана зад колата се чува едно едва доловимо свирукане от ауспуха предполагам че няма катализатор и за това се чува така но може и да бъркам.Възможно ли е това свирукане да е свързано с турбината

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Re: Проблем с Голф 4 TDI

Мнениеот achodemo » Пет 11 мар 2011 19:17

Да свирукането е от турбината и както се казва ,радвай се че се чува mhihi не знам защо те дразни !
Иначе за забиването правилно си се ориентирал ,че е от пренадъване на турбината ,което може да се дължи на няколко фактора така да се каже и ако си чел достатъчно повечето причинители можеш сам да провериш и евентуално отстраниш ! :да:

NoOne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NoOne » Пет 11 мар 2011 19:28

Абе все ми се струва че немеца не го е мислил да свири така :)Дразни ме че и в купето се чува понякога а и като застанеш зад колата да си поговориш с някой за 2 мин. и това ти надува главата :)

Потребителски аватар
achodemo

Мнениеот achodemo » Пет 11 мар 2011 19:36

NoOne написа:Абе все ми се струва че немеца не го е мислил да свири така :)Дразни ме че и в купето се чува понякога а и като застанеш зад колата да си поговориш с някой за 2 мин. и това ти надува главата :)

Ами да ,немеца не го е измислил така ,защото когато е имала катализатор не се е чувало почти , иначе ти си май първия който се оплаква от този галещ ухото звук ! :D

roki_farva
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот roki_farva » Нед 13 мар 2011 18:39

Колега и аз имам 1.9 TDI 110к.с и моят забива и не мога да разбера какъв е проблема.А за свиренето ауспуха ти може да е задръстен mhihi

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Нед 13 мар 2011 20:29

achodemo написа:
NoOne написа:Абе все ми се струва че немеца не го е мислил да свири така :)Дразни ме че и в купето се чува понякога а и като застанеш зад колата да си поговориш с някой за 2 мин. и това ти надува главата :)

Ами да ,немеца не го е измислил така ,защото когато е имала катализатор не се е чувало почти , иначе ти си май първия който се оплаква от този галещ ухото звук ! :D

Продължавай да му пълниш главата с глупости :banghead:

Потребителски аватар
achodemo

Мнениеот achodemo » Нед 13 мар 2011 22:27

Dobromirski написа:
achodemo написа:

Е кое е глупост ??? :?:

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Нед 13 мар 2011 23:28

achodemo написа:
Dobromirski написа:
achodemo написа:
NoOne написа: иначе ти си май първия който се оплаква от този галещ ухото звук ! :D

Е кое е глупост ??? :?:

Добромирски най вероятно има предвид звука от турбината.Ако немеца е решил,че трябва да издава някакъв звук,сигурно щеше да е Мetallica :Mr Green Fun Не трябва да свири и пее нищо!

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Пон 14 мар 2011 7:03

:да:
Защото на мен някак си не ми се вярва, че докато седиш зад колата да си говориш с някой, друг я държи с газ на полу съединител, за да свири и пее турбината. А ако беше толкова гръмогласна на тихи обороти, отдавна да си е изпяла песента :bishop
Аз все си мисля, че е някой лагер на ролка или генератор, хидравлика, климатик и т.н. Сваляш пистовият ремък и палиш. Ако пак свири нещо, се насочваш към ангренажният, но не ползвай същият метод mhihi

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Пон 14 мар 2011 7:31

http://www.youtube.com/watch?v=pPmnihI0 ... re=related
Колега, такъв ли е звука?

NoOne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NoOne » Пон 14 мар 2011 7:37

А :) същото но доста по-слабо и доста по-леко.При мен не се засилва когато давам газ а изчезва

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Пон 14 мар 2011 7:42

NoOne написа:А :) същото но доста по слабо

Карай и не се притеснявай тогава. Както каза колега над мен при теб се чува свирукане най-вероятно защото ти е премахнат катализатора. И при мен е така. А на клипчето свирукането е толкова силно понеже Голфа е с афтърмаркет изпускателна система. mhihi

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 14 мар 2011 9:44

Има решение на проблема,просто като си говориш с някой докато колата работи заставай ПРЕД нея и готово,тогава няма да те дразни свиренето а само тракането на дизела mhihi А ако държиш да не свири слагай катализатор не е скъп....хиляда и кусур лева и си ти mhihi

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Пон 14 мар 2011 10:14

the_tupan написа:http://www.youtube.com/watch?v=pPmnihI0J5Y&feature=related

Абе колега, пак много бяло пуши, не я ли настроихте?

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Пон 14 мар 2011 10:26

Zinoto написа:
the_tupan написа:http://www.youtube.com/watch?v=pPmnihI0J5Y&feature=related

Абе колега, пак много бяло пуши, не я ли настроихте?

:lol: :lol: :lol: Това не е моя Голф. :D Просто намерих клипчето в нета за да питам колегата дали е такъв звука. А иначе мойта помпа я настроих на 3.8 мг. и спи града. :beer :beer

Върни се в “Дизелови агрегати”