нормално ли е пасата да харчи толкова
нормално ли е пасата да харчи толкова
пасата е 1.9 тди 131 кс автоматик /типтроник/ 2002 комби. в града ми дава 12/100 и от горе навта.ако си играя с типтроника 11-11.5 много ли е малко ли е ?????????? правих му и диагностика всичко е 6
- stamantonov
- Автомобил: golf III 1.8 + honda cr-v 1 gen.
- Двигател: ABS + JHL
Re: нормално ли е пасата да харчи толкова
Много е, но не забравяй че разхода на гориво е комплексна величина, така че кажи каква диагностика си му правил и скоро какво си му сменял
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Ако го караш нормално този разход е множко
- kikogsxr
- Автомобил:
- Двигател:
Автоматик ли е?
Според мен ако е авт. 10-12 е нормално за София със тези задръствания, предполагам, че извън градско например на АМ Тракия с 140-160 ти дава към 9 нафта?
Според мен ако е авт. 10-12 е нормално за София със тези задръствания, предполагам, че извън градско например на АМ Тракия с 140-160 ти дава към 9 нафта?
-
- Автомобил:
- Двигател:
140-160 по магистрала трябва да ти даде максимум 7/100. На мен ми дава 6.5-6.8 с 4 човека, багаж и климатик
- Милослав
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
eddyman написа:140-160 по магистрала трябва да ти даде максимум 7/100. На мен ми дава 6.5-6.8 с 4 човека, багаж и климатик

- kikogsxr
- Автомобил:
- Двигател:
Преди карах една служебна фабия 2009 - 1.9тди 105 коня - софийско 10 твърдо, беше ръчна с.к., а за магистралата колегите са прави, че е нормално до 7 с такава скорост, сори
eddyman написа:140-160 по магистрала трябва да ти даде максимум 7/100. На мен ми дава 6.5-6.8 с 4 човека, багаж и климатик
Колега това на коя магистрала постигаш този разход и в коя посока го постигаш?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Fen написа:eddyman написа:140-160 по магистрала трябва да ти даде максимум 7/100. На мен ми дава 6.5-6.8 с 4 човека, багаж и климатик
От СФ до морето и обратно, т.е. не е само по магистрала. Вече 3 години толкова го засичам. На магистралата пускам 140 на автопилот
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
По каталог на твоя автоматик му дават 10,25/100, така че 12л. за София си е абсолютно нормално.
2002 VOLKSWAGEN PASSAT 1.9 SPORT TDI 5DR TIP AUTO
Fuel consumption (urban) 27.7 mpg
Fuel consumption (extra urban) 48.7 mpg
Fuel consumption (combined) 38.7 mpg
0 - 62 mph 11.9 seconds
Top speed 122 mph
Cylinders 4
Valves 8 v
Engine power 130 bhp
2002 VOLKSWAGEN PASSAT 1.9 SPORT TDI 5DR TIP AUTO
Fuel consumption (urban) 27.7 mpg
Fuel consumption (extra urban) 48.7 mpg
Fuel consumption (combined) 38.7 mpg
0 - 62 mph 11.9 seconds
Top speed 122 mph
Cylinders 4
Valves 8 v
Engine power 130 bhp
eddyman написа:Fen написа:eddyman написа:140-160 по магистрала трябва да ти даде максимум 7/100. На мен ми дава 6.5-6.8 с 4 човека, багаж и климатик
От СФ до морето и обратно, т.е. не е само по магистрала. Вече 3 години толкова го засичам. На магистралата пускам 140 на автопилот
А ок, така съм съгласен

-
- Автомобил:
- Двигател:
На теб колко ти излиза разхода? На 160 предполагам до 7, 7 и малко ще качи?
Значи много зависи от условията. При стъпка от София до Пловдив е ми е такъв разхода като твоя, може и да падне (знаеш зависи от много неща). В другата посока обаче може и до литър от горе да стигна, все пак доста катериш. При спокойно каране по магистралата в ограниченията е от 5.8 - 6.5л.
- kikogsxr
- Автомобил:
- Двигател:
Колега според мен ти гори нормално, по-добре не ходи по майстори,че само пари за глупости, аз например като взех бората при преминаване на легнал полицай се чуваше странно похлопване, отидох на майстор и ми казва тампони на амортисьорите - те не са скъпи 20лв. парчето, но ми взе 60 лв. за труд. Качвам се аз и изненада пак същото похлопване
, връщам се про майстора и го качвам в колата-той вика абе май са тампоните на стабелизиращата щанга
, казвам добре оправия, а той ми сега не мога еле утре или вдруги ден
. Ядосах се и показно отидох в сервиза до него-за 30лв. ми ги купиха и смениха(при положение, че са от по скъпите 13лв).
КАЖИ МИ ТИ КАК ДА ИМАШ ДОВЕРИЕ НА ТАКИВА П..........СИ, ВСИЧКИ СА ЕДНАКВИ ДА ЗНАЕШ, САМО ГЛЕДАТ ДА ТЕ ПРЕ.....Т

КАЖИ МИ ТИ КАК ДА ИМАШ ДОВЕРИЕ НА ТАКИВА П..........СИ, ВСИЧКИ СА ЕДНАКВИ ДА ЗНАЕШ, САМО ГЛЕДАТ ДА ТЕ ПРЕ.....Т
благодаря за коментарите. към stamantonov диагностиката я правих в сакар ауто на всички възли и агрегати при покупката. взех го преди 6 месеца и съм минал около 6500км.сменил съм масло двигател и скоростна кутия с всички филтри, ангренажен ремък с бсички ролки и водна помпа. всичко е оригинално. в града я кара предимно жена ми с бебето така че не я настъпва и не кара в час пик.ако ходи на консултация с малката са 4.5 километра до поликлиниката в едната посока и е ясно че не може да загрееи дава 14.5 по борд комп.като хи по моловете и с приятелки по кафета си кара по цял ден и пак си дава 11,5-12???????? извън града 130-140 софия етрополе 86км от врата до врата пълен багажник заради бебето ски аз и жената 6.7 по борд комп. този разход явно е ОК само 4е това в града ми е множко май
Върни се в “Дизелови агрегати”