Здравейте колеги.
Карам Ауди А3 90 коня с код на мотора ALH,което преди година чипнах при Brezel.Но за тази една година нещо ми умаля само с чипче и се замислям за по големи разпръсквачи от 110 -то коня т.е. 205um.Така и въпроса ми е дали само мога да купя разпръсквачи и да ползвам моите дюзи,дали трябва да е чипосам пак след смяна на разпръсквачите и ако трябва да се чипоса дали се надува доста още турбото от колкото е сега(пак чипосана но с оригиналните разпръсквачи).Общо взето ако може някои да ми обясни подробно цялата процедура за да знам дали си заслужава.
Благодаря предварително.

Въпрос за Ауди А3 ALH с разпръсквачи 205um ???
- Brezel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Въпрос за Ауди А3 ALH с разпръсквачи 205um ???
Ако не си чел тази тема то те съветвам да го направиш
http://www.diesel-club.com/forum/viewtopic.php?f=15&t=174
Моя съвет е да почнеш от турбото. Оригиналното ше ти омалее бързо.
Можеш да смениш само разпръсквачи (останалите неща са същите). Чип е желателно пак да се прави. Безопастния максимум който ще стигнеш е колкото ASV (tdi 110 hp) с чип. Това едва ли ше те удовлетвори и бързо пак ше ти омалее. Ако искаш още повече power задължително друго турбо. Ако искаш да минеш 160 коня трябва да сменяш и главата на помпата.
И за да не стане така че всяка година да сменяш половината части по мотора (понеже си свикнал н аколата и искаш да я подсилиш още и още и още) си прецени до къде искаш да стигнеш, за д аоще в началото да си купиш нужните части.
пс. много съм зает с работа и едва ли ше следя темата , но то каквото имах да кажа съм го написал вече. Всичко е въпрос на финанси и личен избор.

http://www.diesel-club.com/forum/viewtopic.php?f=15&t=174
Моя съвет е да почнеш от турбото. Оригиналното ше ти омалее бързо.
Можеш да смениш само разпръсквачи (останалите неща са същите). Чип е желателно пак да се прави. Безопастния максимум който ще стигнеш е колкото ASV (tdi 110 hp) с чип. Това едва ли ше те удовлетвори и бързо пак ше ти омалее. Ако искаш още повече power задължително друго турбо. Ако искаш да минеш 160 коня трябва да сменяш и главата на помпата.
И за да не стане така че всяка година да сменяш половината части по мотора (понеже си свикнал н аколата и искаш да я подсилиш още и още и още) си прецени до къде искаш да стигнеш, за д аоще в началото да си купиш нужните части.
пс. много съм зает с работа и едва ли ше следя темата , но то каквото имах да кажа съм го написал вече. Всичко е въпрос на финанси и личен избор.

Ето това исках да чуя
Значи слагам си разпръсквачи от ASV чипосвам и си карам чипосана 110-ка.Супер.Благодаря колега скоро ще се чуваме май пак. 

Колеги къде във Пловдив мога да си закупя качествени разпръсквачи.Звънях в два три магазина и нямаха.Търся 205um от ASV.
-
- Автомобил:
- Двигател:
ranji написа:Колеги къде във Пловдив мога да си закупя качествени разпръсквачи.Звънях в два три магазина и нямаха.Търся 205um от ASV.
Защо не потърсиш цели дюзи от морга, комплекта ще ти е около 120 лева, с уговорка естествено да ги върнеш ако пикаят
Върни се в “Дизелови агрегати”