Здравейте!
Много често като дам на контакт или като изгася двигателя клапан N75 вибрира ,в купето се чува и усеща едно бучене и лека вибрация ако си натиснал някой педал.Това го прави в продължение на няколко секунди и честно казано е дразнещо.Търсих по форумите за такъв проблем но не намирам такава тема , всеки пише за цъкане но това си е направо вибрация отвсякъде щом се чува в купето и се усеща на педала , даже много често като седне някой да се вози при мен и веднага ме пита "какво беше това?".Проблеми с колата нямам , върви си не забива , няма записани грешки.Имам го от много време този "проблем" но чак сега реших да питам.Колата е Г4 ALH 98-ма година , клапана си е оригиналния не е сменян.

N75 вибрира
- Brezel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: N75 вибрира
Сменяй клапана !
последно като идва при мен колега със същото оплакване се оказа че колата надува колкото може без изобщо да разторва. Препоръчвам ти да погледнеш налягането на турбото ако имаш с какво или дървения тест е да я опънеш на 5та известно време без да пуснах газта и да се надяваш да вземе в сервизен режим преди да е гръмнала турбината. Шегата на страна, прецакан Н75 троши много бързо турбото. Обърни му внимание че иначе е опасно
последно като идва при мен колега със същото оплакване се оказа че колата надува колкото може без изобщо да разторва. Препоръчвам ти да погледнеш налягането на турбото ако имаш с какво или дървения тест е да я опънеш на 5та известно време без да пуснах газта и да се надяваш да вземе в сервизен режим преди да е гръмнала турбината. Шегата на страна, прецакан Н75 троши много бързо турбото. Обърни му внимание че иначе е опасно
- hobsy
- Автомобил:
- Двигател:
Там е работата , че съм я гледал на VAG-COM много пъти и си работи , турбото си надува в рамките на нормалното даже тия дни ще гледам да направя един лог но за последно всичко си беше наред даже по едно време не ми надуваше достатъчно камоли да пренадува но това беше от не настроен актуатор.
- estariol_
- Автомобил:
- Двигател:
колега и моят клапан го прави същия номер като загася и вибрира няколко секунди.Преди време дори питах тука във форума но така и не разбрах дали е нормално това.Моят си го прави това от 5-6 месеца[от както сам я купил колата] до сега проблем не съм имал не ми е влизала в сервизен режим а доста си я напъвам [колата се кара почти изцяло изванградско]не съм я закачал на ВагКом и не знам колко надува но си върви идеално
П.С. не казвам че е редно да вибрира но за сега си я карам така.
П.С. не казвам че е редно да вибрира но за сега си я карам така.
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И моя прави така бе човеци , един ден го свалям и като откачих единия вакум взе да вибрира ... останах потресен. Предполагам и по принцип си прави така . Иначе и при мен нито забива нито нищо !
- hobsy
- Автомобил:
- Двигател:
Peteff написа:И моя прави така бе човеци , един ден го свалям и като откачих единия вакум взе да вибрира ... останах потресен. Предполагам и по принцип си прави така . Иначе и при мен нито забива нито нищо !
Точно за това нещо говоря , но го прави като дадеш на контакт или като изгасиш двигателя без да разкачваш маркучета или да пипаш нещо а ако извадиш някой от маркучетата почти на 100% ще го направи.
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Незнам колега , при мен не беше на контакт . Просто трябваше да го сваля за нещо . Нещо полудява знам ли го : ) Ама си карам така де , проблеми нямам .
- hobsy
- Автомобил:
- Двигател:
Ето и един лог , на мен ми се струва много "шарен" нещо но не знам не разбирам.
- Прикачени файлове
-
- LOG-01-011-xxx-xxx.xls
- (21.5 KиБ) Свален 201 пъти
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ми добре ми се струва - поне от 2000 оборота нагоре
- hobsy
- Автомобил: