проблем като запаля колата има някакво свирене
проблем като запаля колата има някакво свирене
здравейте,имам 1 проблем като запаля колата има някакво свирене но не мога да определя от каде е,а по някога го няма или само си спира,дали нее някоя помпа например на хидравлика или нещо друго незнам,благодаря ви предварително
- tatenceto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: проблем
Аз първо бих предположил ,алтернаторен ремък.illy написа:здравейте,имам 1 проблем като запаля колата има нчкакво свирене но не мога да определя от каде е,а по някога го няма или само си спира,дали нее някоя помпа например на хидравлика или нещо друго незнам,благодаря ви предварително
Аз първо бих предположил ,алтернаторен ремък.[/quotatenceto написа:illy написа:здравейте,имам 1 проблем като запаля колата има нчкакво свирене но не мога да определя от каде е,а по някога го няма или само си спира,дали нее някоя помпа например на хидравлика или нещо друго незнам,благодаря ви предварително
благодаря пич,но нее свирене на ремък а е нещо от рода например като свирене на тонколоните но като ги спра си продалжава,сещате лисе за кво искам да кажа,звук ватре в купето но не спира като спра парно или музиката а си спира когато поиска или изобщо понякога не свири

- BRUKLLIN
- Автомобил:
- Двигател:
Свирука ти турбината най-вероятно!

- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Нищо чудно да е тя
ама щом е взела да свири така, май ще си отива скоро 

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Sashko_Trg написа:Нищо чудно да е тяама щом е взела да свири така, май ще си отива скоро
Дали !? Моята така си отива откакто остана без катализатор тоест от поне 80 000км и все още не ме напуска

Stivi написа:Sashko_Trg написа:Нищо чудно да е тяама щом е взела да свири така, май ще си отива скоро
Дали !? Моята така си отива откакто остана без катализатор тоест от поне 80 000км и все още не ме напускаКолега запали колата и иди до аспуха,ако там свиренето се чува по-добре значи е от турбината,може да са се поиздънили вече гърненцата и да е почнала да се чува но това не е повод за притеснение
То по принцип свирене от ремък или нещо такова не може да се сбърка със свирукането на турбината така че и някой колега с повече километри на подобна кола може да ти е полза при "диагностицирането" на проблема !
но пичове тва свирене е на тихи обороти и нее винаги,и е нещо като знам ли как да кажа едно време слагаха кондензатори за тва свирукане някаде по магнетите нещо такова е,а и като е на тихи турбината би лисе чувала

- vas_gt
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем като запаля колата има някакво свирене
Чува се , чува се,турбината е колега.Свири като щурец, карай и не се притеснявай.
Незнам дали е същото, но при мен преди време имаше свирене (по-скоро скърцане), като запаля и се оказа, че шалтера на стартера не връща и го открих като един познат ми каза да задържа 1-2 секунди повече ключа като паля и се чу звука, че наистина е от това. Ако искаш пробвай, звука беше все едно накакво тенеке дрънчи. Но не задържай много ключа само колкото да видиш.
аз залагам че нее турбина но не мога даго обясна точно и вие не можете даме разберете,колата е в мноо добро състояние,а свирукането спира а и нее винаги а рядко го прави и за тва мислч че нее турбина, а е нещо електронно в таблото според мен
- danailr
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: AVF 2001
Sashko_Trg написа:Нищо чудно да е тяама щом е взела да свири така, май ще си отива скоро
И що така мислиш , Колега?

danailr написа:Sashko_Trg написа:Нищо чудно да е тяама щом е взела да свири така, май ще си отива скоро
И що така мислиш , Колега?![]()
![]()
i az mislq 4e nesa pravi
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Ами колега то твоето е малко като това - тая песен знаете ли я "На на на на нааа,на на на на нааа.." много е готина
Ние не знаем какво точно чуваш и затова всеки прави някакво предположение което може изобщо да няма нищо общо с твоя звук 

- aRoGaNsS
- Автомобил: Golf 4 TDI GTI
- Двигател: 1.9 ARL 2002
Колега провери си маслото за хидравликата и каретата
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
illy написа:danailr написа:Sashko_Trg написа:Нищо чудно да е тяама щом е взела да свири така, май ще си отива скоро
И що така мислиш , Колега?![]()
![]()
i az mislq 4e nesa pravi
Според мене колкото повече започне да свири едно турбо толкова повече означава, че е износено. И моето когато купувах колата почти не се чуваше, сега ела и стой зад колата или покрай нея да видиш за какво става дума. Свири да си *б*
П.П. Само да не сменим пак набързо на човека темата и ОТНОВО да започнем да говорим за ВЕЛИКИТЕ ТУРБИНИ

Върни се в “Дизелови агрегати”