проблем като запаля колата има някакво свирене

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
illy
Автомобил:
Двигател:

проблем като запаля колата има някакво свирене

Мнениеот illy » Нед 27 мар 2011 13:32

здравейте,имам 1 проблем като запаля колата има някакво свирене но не мога да определя от каде е,а по някога го няма или само си спира,дали нее някоя помпа например на хидравлика или нещо друго незнам,благодаря ви предварително

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: проблем

Мнениеот tatenceto » Нед 27 мар 2011 14:07

illy написа:здравейте,имам 1 проблем като запаля колата има нчкакво свирене но не мога да определя от каде е,а по някога го няма или само си спира,дали нее някоя помпа например на хидравлика или нещо друго незнам,благодаря ви предварително
Аз първо бих предположил ,алтернаторен ремък.

illy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот illy » Нед 27 мар 2011 14:19

tatenceto написа:
illy написа:здравейте,имам 1 проблем като запаля колата има нчкакво свирене но не мога да определя от каде е,а по някога го няма или само си спира,дали нее някоя помпа например на хидравлика или нещо друго незнам,благодаря ви предварително
Аз първо бих предположил ,алтернаторен ремък.[/quo

благодаря пич,но нее свирене на ремък а е нещо от рода например като свирене на тонколоните но като ги спра си продалжава,сещате лисе за кво искам да кажа,звук ватре в купето но не спира като спра парно или музиката а си спира когато поиска или изобщо понякога не свири :screwy

Потребителски аватар
BRUKLLIN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BRUKLLIN » Нед 27 мар 2011 22:06

Свирука ти турбината най-вероятно!
:idea:

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Нед 27 мар 2011 23:27

Нищо чудно да е тя :) ама щом е взела да свири така, май ще си отива скоро :)

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 28 мар 2011 11:51

Sashko_Trg написа:Нищо чудно да е тя :) ама щом е взела да свири така, май ще си отива скоро :)

Дали !? Моята така си отива откакто остана без катализатор тоест от поне 80 000км и все още не ме напуска mhihi Колега запали колата и иди до аспуха,ако там свиренето се чува по-добре значи е от турбината,може да са се поиздънили вече гърненцата и да е почнала да се чува но това не е повод за притеснение :012: То по принцип свирене от ремък или нещо такова не може да се сбърка със свирукането на турбината така че и някой колега с повече километри на подобна кола може да ти е полза при "диагностицирането" на проблема !

illy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот illy » Пон 28 мар 2011 16:29

Stivi написа:
Sashko_Trg написа:Нищо чудно да е тя :) ама щом е взела да свири така, май ще си отива скоро :)

Дали !? Моята така си отива откакто остана без катализатор тоест от поне 80 000км и все още не ме напуска mhihi Колега запали колата и иди до аспуха,ако там свиренето се чува по-добре значи е от турбината,може да са се поиздънили вече гърненцата и да е почнала да се чува но това не е повод за притеснение :012: То по принцип свирене от ремък или нещо такова не може да се сбърка със свирукането на турбината така че и някой колега с повече километри на подобна кола може да ти е полза при "диагностицирането" на проблема !

но пичове тва свирене е на тихи обороти и нее винаги,и е нещо като знам ли как да кажа едно време слагаха кондензатори за тва свирукане някаде по магнетите нещо такова е,а и като е на тихи турбината би лисе чувала :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
vas_gt
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем като запаля колата има някакво свирене

Мнениеот vas_gt » Пон 28 мар 2011 16:37

Чува се , чува се,турбината е колега.Свири като щурец, карай и не се притеснявай.

darkoz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот darkoz » Пон 28 мар 2011 17:38

Незнам дали е същото, но при мен преди време имаше свирене (по-скоро скърцане), като запаля и се оказа, че шалтера на стартера не връща и го открих като един познат ми каза да задържа 1-2 секунди повече ключа като паля и се чу звука, че наистина е от това. Ако искаш пробвай, звука беше все едно накакво тенеке дрънчи. Но не задържай много ключа само колкото да видиш.

illy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот illy » Пон 28 мар 2011 21:00

аз залагам че нее турбина но не мога даго обясна точно и вие не можете даме разберете,колата е в мноо добро състояние,а свирукането спира а и нее винаги а рядко го прави и за тва мислч че нее турбина, а е нещо електронно в таблото според мен

Потребителски аватар
danailr
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: AVF 2001

Мнениеот danailr » Пон 28 мар 2011 21:05

И що така мислиш , Колега? :?: :?: :?:

illy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот illy » Пон 28 мар 2011 21:43

danailr написа:

i az mislq 4e nesa pravi

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 28 мар 2011 22:01

Ами колега то твоето е малко като това - тая песен знаете ли я "На на на на нааа,на на на на нааа.." много е готина mhihi Ние не знаем какво точно чуваш и затова всеки прави някакво предположение което може изобщо да няма нищо общо с твоя звук :!:

Потребителски аватар
aRoGaNsS
Автомобил: Golf 4 TDI GTI
Двигател: 1.9 ARL 2002

Мнениеот aRoGaNsS » Пон 28 мар 2011 22:36

Колега провери си маслото за хидравликата и каретата

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Вто 29 мар 2011 16:48

illy написа:
danailr написа:

i az mislq 4e nesa pravi

Според мене колкото повече започне да свири едно турбо толкова повече означава, че е износено. И моето когато купувах колата почти не се чуваше, сега ела и стой зад колата или покрай нея да видиш за какво става дума. Свири да си *б*

П.П. Само да не сменим пак набързо на човека темата и ОТНОВО да започнем да говорим за ВЕЛИКИТЕ ТУРБИНИ :063: :063:

Върни се в “Дизелови агрегати”