PD 116hp AJM'00 - пали трудно под наклон

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
bobb2003
Автомобил:
Двигател:

PD 116hp AJM'00 - пали трудно под наклон

Мнениеот bobb2003 » Нед 27 мар 2011 21:54

Колеги,отскоро се появи следният проблем - когато колата е под наклон с мотора нависоко,пали трудно след повече въртене(топла и студена).Когато е на равно в повечето случаи пали от раз.Акумулатор и стартер са в добро състояние,защото четох че и те имали влияние върху проблема.Интересува ме има ли някакъв възвратен клапан или нещо подобно,което да изпуска евентуално? На ВАГКОМ не дава никакви грешки.Четох разни мнения за прекодиране като автоматик,но мисля че проблемът е друг.

Нека някой който се е сблъсквал сподели,благодаря предварително.

Потребителски аватар
Viktor Cankov
Автомобил:
Двигател:

Re: PD 116hp AJM'00 - пали трудно под наклон

Мнениеот Viktor Cankov » Нед 27 мар 2011 22:08

колега проблема може да е в имобилайзера,път тва с наколга ми звучи странно :roll:

bobb2003
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobb2003 » Нед 27 мар 2011 22:37

Не е имобилайзер,просто забелязах че го прави основно когато е под наклон.

rostislav1998
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rostislav1998 » Пон 28 мар 2011 6:36

Огедай за теч от тандем помпата.

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Пон 28 мар 2011 7:23

От някъде дърпа въздух. ( Коя година е колата ? по-новите са с помпа в резервоара и проблема се изтегля към О-пръстени на дюзите. Да си забелязал , че напоследък не ти гори масло ? mhihi )
Иначе проверяваш :
Тандем помпа, гумички на дюзите, гумичка на клапана за обратното гориво върху филтъра, хлабава връзка по горивопровода ( в това число и обратната нафта).

bobb2003
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobb2003 » Пон 28 мар 2011 9:16

Колата е 08.2000г.,карам я от 3-4 месеца и не съм забелязал да гори масло :roll:

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Пон 28 мар 2011 9:21

Нямаш ел.помпа. Почвай по "списъка" :)

jollycatman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jollycatman » Пон 28 мар 2011 22:44

Dobromirski написа:Нямаш ел.помпа. Почвай по "списъка" :)

Съветвам те да почнеш списъка в обратен ред, но най-напред провери възвратния клапан, за който питаш. Намира се на маркуча за постъпващата нафта преди тандем помпата. Огледай състоянието на всички горивопроводи и ако са напукани най-добре ги подмени. Смени всички скоби с такива, които се стягат с отверка. Провери пробката на горивния филтър дали е затегната и дали оплътнението и е на мястото си.

Ivelin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivelin » Вто 29 мар 2011 19:03

Колега може малко да няма връзка с твоя проблем но на доста по стар дизел сме го имали същия яд заради горивен филтър. Понеже беше Т3(двигателя отзад) като го спреш с двигателя нагоре и на другия ден няма палене :). Изтощаваше 1 акомулатор и после 500 метра нанадолно на ход преди да запали :lol:

bobb2003
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobb2003 » Сря 30 мар 2011 8:58

jollycatman написа:Съветвам те да почнеш списъка в обратен ред, но най-напред провери възвратния клапан, за който питаш. Намира се на маркуча за постъпващата нафта преди тандем помпата. Огледай състоянието на всички горивопроводи и ако са напукани най-добре ги подмени. Смени всички скоби с такива, които се стягат с отверка. Провери пробката на горивния филтър дали е затегната и дали оплътнението и е на мястото си.

Meрси колега,гледам че си със същия мотор - този клапан подлежи ли на проверка обаче,сваля ли се т.е. ?

jollycatman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jollycatman » Сря 30 мар 2011 17:33

bobb2003 написа:Meрси колега,гледам че си със същия мотор - този клапан подлежи ли на проверка обаче,сваля ли се т.е. ?

Откачаш маркуча от двете страни и духаш (като естествено преди това си оставил да му изтече нафтата). В посока на тандем помпата трябва да пропуска, а на обратно не. Ако е за смяна направо режи маркуча и слагай другия, защото скобите не са предвидени за сваляне.

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Сря 30 мар 2011 23:17

jollycatman написа:
bobb2003 написа:Meрси колега,гледам че си със същия мотор - този клапан подлежи ли на проверка обаче,сваля ли се т.е. ?

Откачаш маркуча от двете страни и духаш (като естествено преди това си оставил да му изтече нафтата). В посока на тандем помпата трябва да пропуска, а на обратно не. Ако е за смяна направо режи маркуча и слагай другия, защото скобите не са предвидени за сваляне.

колега свалят се скобите,но с много :banghead: и отверка за да ги разтвориш.Аз моя го смених днеска ,защото и моята започна да не пали като хората даже и след 1-2 часа престой дори и на равно. Клапан купих на кофер от евро 07 заедно със 4 скоби за 10 лв.Клапана е метален и по-голям от оригиналния,но за сага ефекта е нинакъв пак по същия начин в изходна позиция :banghead: .А между другото може да си проверите и помпите дали работят-това че преди 2002-2003 г са били без помпа май са митове и легенди. Моята е 2000 година и има помпа

jollycatman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jollycatman » Чет 31 мар 2011 16:40

red.devilll написа:колега свалят се скобите,но с много :banghead: и отверка за да ги разтвориш.Аз моя го смених днеска ,защото и моята започна да не пали като хората даже и след 1-2 часа престой дори и на равно. Клапан купих на кофер от евро 07 заедно със 4 скоби за 10 лв.Клапана е метален и по-голям от оригиналния,но за сага ефекта е нинакъв пак по същия начин в изходна позиция :banghead: .А между другото може да си проверите и помпите дали работят-това че преди 2002-2003 г са били без помпа май са митове и легенди. Моята е 2000 година и има помпа

Щом като ги свалиш не можеш да ги сложиш отново, значи не са пригодени за сваляне mhihi . Аз упражнението с отверката и едни клещи съм го правил, но моят клапан беше здрав, а исках да си сменя маркучите. Ако трябва да се смени клапана, не виждам какъв е смисъла да се мъчиш като може просто да се отреже от двете страни :screwy .

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Чет 31 мар 2011 20:31

jollycatman написа:
red.devilll написа:колега свалят се скобите,но с много :banghead: и отверка за да ги разтвориш.Аз моя го смених днеска ,защото и моята започна да не пали като хората даже и след 1-2 часа престой дори и на равно. Клапан купих на кофер от евро 07 заедно със 4 скоби за 10 лв.Клапана е метален и по-голям от оригиналния,но за сага ефекта е нинакъв пак по същия начин в изходна позиция :banghead: .А между другото може да си проверите и помпите дали работят-това че преди 2002-2003 г са били без помпа май са митове и легенди. Моята е 2000 година и има помпа

Щом като ги свалиш не можеш да ги сложиш отново, значи не са пригодени за сваляне mhihi . Аз упражнението с отверката и едни клещи съм го правил, но моят клапан беше здрав, а исках да си сменя маркучите. Ако трябва да се смени клапана, не виждам какъв е смисъла да се мъчиш като може просто да се отреже от двете страни :screwy .

Колега незнам дали има някакво значение,че оригиналните маркучи са с извивки надолу и нагоре и затова изваждах внимателно скобите без да режа маркуча.Нека по запознатите да кажат ако смена маркучите с обикновенни прави без тези извивки ще е проблем-да не започне да връща нафта после,иначе моя проблем се оправи след слагането на добавка за почистване на дюзи,защото ми казаха че може да е от дюза която пропуска и от днеска няма проблеми-дано не се появи пак

Потребителски аватар
kikson1979
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kikson1979 » Пет 01 апр 2011 8:20

Колега,сподели каква добавка са ти сложили???

Върни се в “Дизелови агрегати”