Към колегите с пасат AJM?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
treniora
Автомобил: Passat 3B5
Двигател: AJM

Към колегите с пасат AJM?

Мнениеот treniora » Пон 28 мар 2011 22:32

Здравейте,
става въпрос за борд компютъра и отчитането на разход,при мен дори на място отчита и стават едни невероятни стойности.
Така ли трябва да е или имам някакъв проблем?

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Re: Към колегите с пасат AJM?

Мнениеот feikot » Пон 28 мар 2011 22:52

А не става ли към всички колеги с борд комп ?

Отчита на място,при новите (5.5) сменя веднага като спреш на място от литри на 100 км. в литри на час.При 890 оборота гори около 0.6 литра на час при загрял мотор.Иначе не гледай какво пише на твоя,при нашите няма такава смяна в литри на час и ти остава показанието от последния чек (чекира на 15 метра) така ако си изфорсирал на първа и си спрял рязко,на място показанието ти може и да е 29-30 /100.Реално обаче не гори толкова, а по-горе описаното от мен.Виж си с ВАГ КОМ разхода на място-те това е .

Потребителски аватар
treniora

Мнениеот treniora » Вто 29 мар 2011 7:53

feikot написа:А не става ли към всички колеги с борд комп ?

Отчита на място,при новите (5.5) сменя веднага като спреш на място от литри на 100 км. в литри на час.При 890 оборота гори около 0.6 литра на час при загрял мотор.Иначе не гледай какво пише на твоя,при нашите няма такава смяна в литри на час и ти остава показанието от последния чек (чекира на 15 метра) така ако си изфорсирал на първа и си спрял рязко,на място показанието ти може и да е 29-30 /100.Реално обаче не гори толкова, а по-горе описаното от мен.Виж си с ВАГ КОМ разхода на място-те това е .

Всичко това го знам! ;)
Но при полужение че съм си седял на място, без да помръдна пущината показва среден 50/100, така ли трябва да е?
Не трябва ли да почне да отчита след като потегля?
Това ми беше въпроса, явно не съм го формолирал правилно! :beer

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Вто 29 мар 2011 7:57

Но при полужение че съм си седял на място, без да помръдна пущината показва среден 50/100, така ли трябва да е?

Да, когато двигателя не е загрял.

Потребителски аватар
williams_vn
Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
Двигател:

Мнениеот williams_vn » Вто 29 мар 2011 8:12

то и моя така показва като спра ,дори на загрял мотор преди това съм карал бавно изчаквам борда да покаже примерно 2-3 на 100 като поседи показва доста като среден разход ,вече му свикнах ама ме дразни и незнам какво да го правя ,така или иначе таблото ми е за смяна надявам се да се оправи като го сменя ,пасата ми е Б5 1.8 турбо

Потребителски аватар
wiseman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wiseman » Вто 29 мар 2011 9:11

И аз съм така, в задръстване, спрял - почва да се върти като брояч на бакшиш. От 9/100 примерно стига до 35-40-50/100 :shock .1.9 тди ATJ (помпа дюза). Пасатора по принцип го лашка жената. Ходи с него на работа (5-6 км) и зимата под 12/100 не падна. Хем чакаше 15 минутки да загрее. Виж ако се кара целия ден пада разхода, но спрял пак отива в границите на безумието. Преди години имах едно BMW 85 набор петица - M Power . Когато спирах на светофар с него стрелката показваше 30/100 :roll:

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Вто 29 мар 2011 10:08

treniora написа:Всичко това го знам! ;)

Еми като си изгорил примерно 200-300 грама нафта,а си минал 100 метра,какво да покаже компа,той това изчислява,изгорено гориво,разделено на минатите километри.Показва ти го тоя разход като си на място,ама след като тръгнеш и минеш 1 км да речем и се е нормализирало вече...все пак каляските са ни на по 10-12 години,не може да се очаква да мислят като съвременен компютър.Не се притеснявай нищо и няма

Потребителски аватар
treniora

Мнениеот treniora » Вто 29 мар 2011 10:17

feikot написа:
treniora написа:Всичко това го знам! ;)

Еми като си изгорил примерно 200-300 грама нафта,а си минал 100 метра,какво да покаже компа,той това изчислява,изгорено гориво,разделено на минатите километри.Показва ти го тоя разход като си на място,ама след като тръгнеш и минеш 1 км да речем и се е нормализирало вече...все пак каляските са ни на по 10-12 години,не може да се очаква да мислят като съвременен компютър.Не се притеснявай нищо и няма

пак се изказа неподготвен!!!
за да почне да отчита трябва да съм в движение т.е когато съм на скорост и съм с над 15кмч, та стигам до извода, че или има някаде нещо откачено или трябва да го бъзна с ваг-ком някаде!

п.п вчера бъзиках един АФН и при него не е така като при мен(като се спре на място спира да отчита) за изминати два километра и престой на място поне 20мин показваше среден 7.2, а ако го направя същото с моя ще е поне 30/100!

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Вто 29 мар 2011 10:20

treniora написа:пак се изказа неподготвен!!!
за да почне да отчита трябва да съм в движение т.е когато съм на скорост и съм с над 15кмч, та стигам до извода, че или има някаде нещо откачено или трябва да го бъзна с ваг-ком някаде!

п.п вчера бъзиках един АФН и при него не е така като при мен(като се спре на място спира да отчита) за изминати два километра и престой на място поне 20мин показваше среден 7.2, а ако го направя същото с моя ще е поне 30/100!

:shock :063: Добре,ти като си подготвен,защо питаш.Аз ти обяснявам как работи ти ме ругаеш. :applause: Браво.После чакай някой да ти помогне.

Мога да ти кажа,че със АФН също съм го докарвал до такива стойности,точно по описания начин,паля-в задръстване 15 мин и ми беше 50/100 разхода.

Потребителски аватар
treniora

Мнениеот treniora » Вто 29 мар 2011 10:27

feikot написа:

:shock :063: Добре,ти като си подготвен,защо питаш.Аз ти обяснявам как работи ти ме ругаеш. :applause: Браво.После чакай някой да ти помогне.

Мога да ти кажа,че със АФН също съм го докарвал до такива стойности,точно по описания начин,паля-в задръстване 15 мин и ми беше 50/100 разхода.

знам как работи ;) и не те ругая :beer
просто исках да разбера на какво се дължи това, според мен или не отчита правилно някой дачик или има нещо разбъзикано някаде! :)

Потребителски аватар
treniora

Мнениеот treniora » Вто 29 мар 2011 10:29

treniora написа:
feikot написа:

знам как работи ;) и не те ругая :beer
просто исках да разбера на какво се дължи това, според мен или не отчита правилно някой дачик или има нещо разбъзикано някаде! :)

п.п и не разчитам, че някой ще ми помогне, тук са повече спамари и от 10 мнения едно е близо до истината!!!

Върни се в “Дизелови агрегати”