Гривна за датчика на коляновият вал на BKD .

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Гривна за датчика на коляновият вал на BKD .

Мнениеот Dobromirski » Пет 08 апр 2011 11:29

Здравейте,
Извадена е гривната от коляновият вал (от която чете датчика). Някой да си има идея как ТОЧНО трябва да се ориентира ?
Мерси !
Колата е 2.0 ТДИ BKD мотор.
Малко инфо:
Сменяна е семерината на коляновият вал и са извадили и гривната ( нямам си на идея защо, и дали въобще е наложително да се вади) . След това обаче , колата е с кофти центровка пали кофти, пуши бяло и люти. Дава CF 7,2 при услови, че казват че ангренажа не е пипан (но колко точно е бил сложен, мога само да гадая).
Аз си мислех да заключа разпределителният вал, коляновият на ГМТ и ако всичко е ОК, да врътна гривната около 7' , докато ми покаже CF 0. Но това ще е с налучкване и приблизителна точност. За туй ми се ще, ако някой има инфо как точно се монтира гривната към вала, да сподели ?
Изображение

Последна промяна от Dobromirski на Пет 08 апр 2011 18:57, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Re: Гривна за датчика на коляновият вал на BKD .

Мнениеот Dobromirski » Пет 08 апр 2011 18:45

За сега изнамерих това :
http://www.vems.hu/wiki/index.php?page= ... aalPolizei
http://forums.vwvortex.com/showthread.p ... er-!/page1
Явно , новата се продава със щипка, която някой не смятал за нужно да ползва :banghead:
Дано в магазина от който я е купувал има 2-ра бройка, от която да видя в какво положение е защипана :roll:
ПП:
[Trigger wheel fitted to my crank, illustration overlayed showing 85 degrees between missing tooth and sensor]
Изображение
Пък и от снимката , която турих горе, се види де е щърбавият зъб, и могат да се броят до "реперни" точки. Остава само и семерината да е такава, че още не съм я виждал на живо mhihi

Върни се в “Дизелови агрегати”