Здравейте колеги, Скоростният лост леко трепери на празен ход,колата е A4 1.9 AJM,а ми се струва,че се и засилва това след като пусна климатроника (но може и да си внушавам за климата) Моля за някакви предположения?
При "тръгнал" маховик почва да тресе скоростния лост но това не значи че при теб е така Първо провери тампоните на двигателя и скоростите и ако са наред почвай да търсиш други признаци за маховик /с търсачката/ ! А че климатроника усилва вибрациите е логично,все пак двигателя се товари повече като тръгне компресора и това води до увеличение на вибрации от всякакъв род
Колега, след като разбереш, какъв е проблемът, може ли да го споделиш, че и при мен го има, макар и съвсем леко! Смених тампоните на двигателя, но си е същото. Тампоните на скоростите ми казаха, че ми били добре, но за всеки случай мисля и тях да сменя, пък тогава ще видим! Дамо да не е маховика, че си е цифра!
Ако може да ползвам темата на колегата - при мене има странен проблем (ако може да го наречеме проблем ) когато колата е на свободна и я запаля от скоростния лост се чува един гаден вибриращ звук (като на разтракана пластмаса ) след като го хвана с ръка спира да вибрира от какво може да е ? !