Нормално ли загрява ? Поло 1991г. 1,4 дизел
-
- Автомобил:
- Двигател:
Нормално ли загрява ? Поло 1991г. 1,4 дизел
Положението е следното : колата е Поло 1991г. 1,4 дизел . Карам я леко , почти не се случва да я настъпвам и ми загрява при това положение до 70 градуса и много малко отгоре (същото е при движение извън града със 90 км/ч) , единствено се качва при леки задръствания и когато се наложи по продължително да карам на ниска предавка из малки улички ( на 2-ра например) . Какво да предприема ?
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Re: Нормално ли загрява ?
Ами то може от много неща да е... сега ще има сума мнения смени термостат, смени термо-датчик, смени това смени онова... Трябва да се види на място... Мисля че до 90 трябва да ти стига...
- Branimir.Krastev
- Автомобил:
- Двигател:
сменяй термостата
- Traytor
Сега ще видиш какво става
Във форума страшно много колеги казват с лекота смени това, смени онова... Специално за загряването може да са много неща
При мен тоя проблем беше от датчика... най-добре да се види на място от човек който разбира 

-
- Автомобил:
- Двигател:
разбира се няма да го ремонтирам сам , просто искам да имам някаква идея , а не майстора да ми говори и да не знам за какво става въпрос
и така дотук има 2 варианта - термостат и датчик . Колко струва всяко от тях и трудно ли се извършва смяната им ?

- Traytor
Ами термостата беше 37 за голфа 1.9TD, а датчика от VW в Търново ми взеха 50лв, термостата не съм го слагал сам,а датчика е елементарен
В повечето случаи найстина е термостат, ама има варианти и от друго да е, във форума имаше някаква тема обяснено как можем да си проверим термостата, слагаш го в тенджера и нагряваш... Наблюдаваш как отваря, ама трябва да се разтърсиш 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Датчика можете да го премерите с мултицет какво съпротивление дава при различна температура на антифриза. В Аутодата има описано от колко до колко трябва да е. Предлагам ти първо да измерите него, за да видите дали показанията на таблото са действителни или разминаването иде от него. Със сигурност смяната му е по-лесна отколкото на термостат. Нов такъв датчик според зависи дали е оригинален или китайски може да струва от 5-10 до доста повече лева. Термостатите за ФВ от тези години на производство мисля са къмто 20 лв., говорим за Валер или Бер (доколкото знам и двата варианта се вграждат като ОЕМ). Другото, което можеш да направиш е като покараш малко и вдигне тези 70 градуса да пипнеш двата маркуча на радиатора. Ако и двата са топли при такова показание предполагам, че термостатът ти не затваря плътно поради някаква причина оттам вече се върти през малкия и големия кръг и съответно радиатора, което в движение особено му пречи да достигне оптимална температура.
Последна промяна от stefan4o на Нед 10 апр 2011 17:34, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
опитвам с търсачката ама не ми се отдава много много , така че моля ви споделяйте тук , ако има други варианти и идеи
и ще почвам да действам по проблема , а фатално ли е известно време карам така и какви са последствията 

- freezone
- Автомобил:
- Двигател:
Датчик,термостат,недобра циркулация на охл.течност.Друго няма какво.Замерваш,разглобяваш,гледаш на око и преценяваш!
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
freezone написа:...недобра циркулация на охл.течност...
Всичко друго , само не и това , няма как мотора да изтине "поради"

Термостат

- freezone
- Автомобил:
- Двигател:
Не бях прочел темата хубаво,да колега прав си термостат,и при мен беше така.
-
- Автомобил:
- Двигател:
има ли такова понятие като летен термостат ?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Ами има термостат за по-топлите страни. Някои му викат "летен". В Италия са една идея по-ниска температура на пълно отваряне. Примерно ако стандартния термостат е в положение макс.отворен на 92 градуса, има вариант той да отваря напълно и на 87 примерно. И така.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте
Скоро се наложи да сменям тройника влизащ в масления филтър /дали взима или дава топлина няма значение - протече/.Та майсторчето вика след като напълнихме системата на охлаждане трябва да загрее при което изохках здраво.Искаше момчето да вдигне температура и отвори термостата за да долее антифриз ако се налага де.Влезнах в колата и доста време помпих 2000-2500 об. за да загрее пущината при което младежа пипаше маркучите.Отвори големия кръг тъкмо на 90 гр. по табло.Това на място.Вика направи едно кръгче та да се задействат перките на радиатора - отново изохках - за има няма 400 метра температурата падна чувствително по табло.Ами това е Пловдив Добрич около 5-5,5 часа без да гася не загрява а термостата явно си е здрав.От две години разнасям един в багажника нов та да го сменям все ме глождеше съмнението, че моят си е изправен.Така се оказа отново.
Скоро се наложи да сменям тройника влизащ в масления филтър /дали взима или дава топлина няма значение - протече/.Та майсторчето вика след като напълнихме системата на охлаждане трябва да загрее при което изохках здраво.Искаше момчето да вдигне температура и отвори термостата за да долее антифриз ако се налага де.Влезнах в колата и доста време помпих 2000-2500 об. за да загрее пущината при което младежа пипаше маркучите.Отвори големия кръг тъкмо на 90 гр. по табло.Това на място.Вика направи едно кръгче та да се задействат перките на радиатора - отново изохках - за има няма 400 метра температурата падна чувствително по табло.Ами това е Пловдив Добрич около 5-5,5 часа без да гася не загрява а термостата явно си е здрав.От две години разнасям един в багажника нов та да го сменям все ме глождеше съмнението, че моят си е изправен.Така се оказа отново.
Върни се в “Дизелови агрегати”