Причукване от главата при загрял мотор..... ?!

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
juli76
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Причукване от главата при загрял мотор..... ?!

Мнениеот juli76 » Сря 13 апр 2011 17:40

Стартирайки двигателя сутрин всичко е наред но няколко минути след това почва да се чува леко чукане от към главата което се усилва когато мотора загрее но не изчезва на високи обороти напротив усилва се на свободни обороти се чува по слабо.Имам съмнения че е хидравличен повдигач или повдигачи макар че сваляхме повдигачите киснахме ги в газ продухвахме ги с въздух ефект никакъв. :? Възможно ли е някой от клапаните да засреща леко буталото при положение че главата е шлайфана 2 пъти но клапаните не са скъсени при това положение звука от чукането би трябвало да е постоянен още като запаля мотора.Центровката на разпределителния вал е по белег.Мотора работи нормално не загрява не гори масло оборотите са стабилни има мощост не пуши.Някъкви идеи от какво може да е въпросното чукане,да сменям ли направо повдигачи или проблема може да е друг ? Имал съм проблем с причукващ повдигач на друг автомобил но се чуваше по тихо и звука изчезваше при по високи обороти :( Също така един теоритичен въпрос може ли да се износят повдигачите при намалено налягане на маслената помпа пробег от няколкостотин км. и по рядко масло ?

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Re: Причукване от главата при загрял мотор..... ?!

Мнениеот niks76 » Сря 13 апр 2011 18:25

може да се прецака повдигач ,но не е задължително

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Сря 13 апр 2011 19:59

супер съм сляп ... не видях за какъв мотор става въпрос.Колега смени си повдигачите и кажи пак какво става.Ако имаш ниско налягане и износени повдигачи можеш дори да износиш гърбиците на вала.При ниско налягане на маслото и най здравият повдигач на света пак ще ти трака ;)

Потребителски аватар
juli76
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот juli76 » Сря 13 апр 2011 20:59

ventotdi написа:супер съм сляп ... не видях за какъв мотор става въпрос.Колега смени си повдигачите и кажи пак какво става.Ако имаш ниско налягане и износени повдигачи можеш дори да износиш гърбиците на вала.При ниско налягане на маслото и най здравият повдигач на света пак ще ти трака ;)

Двигателя е след основен ремонт беше се запушила цедката на маслената помпа и така съм карал известно време докато почна да пресветва лампата на маслото и претракаха биелите.Сега помпата е ок но вероятно повдигачите са заминали кофти че нямя кяк да се останови кой точно е а не са много евтини.Мотора е 2,9tdi мерцедес. С една дума кофти стечение на обсоятелствата и малко пишман майстори. :evil:

Върни се в “Дизелови агрегати”