пуши голф 4 тди
пуши голф 4 тди
здравеите колеги имам голф 4 тди 110 имам следния проблем сутрин като запаля пуши синьо за около 5 минути и после спира ,а като загрее 90 градуса не пуши нищо нормално ли е това ,гледал и предварение и закьснение и всичко е добре ,моля за съвети ,благодаря предварително
Re: пуши голф 4 тди
Сините пушеци сутрин са лош знак от боговете. С маслото как си, изчезва ли ти прекомерно много?
Иначе, само да те наплаша, ще кажа - гумички на клапаните са възможен причинител.
Като караш в обороти на извънградско, има ли син дим?
Иначе, само да те наплаша, ще кажа - гумички на клапаните са възможен причинител.
Като караш в обороти на извънградско, има ли син дим?
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А водата?
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Прегледайте пак всичко дали е зацепено как трябва. С Вагком не е достатъчно за да се каже, че центровката е добре.
сега видях и друг проблем на загрял мотор дръпнах щеката на маслото и малко пушеше без да излизат пръски масло
Повечето ще кажат за този симптом - духнал мотор, по-скоро сегменти и/или лагери, но пък казваш харчът на масло не е толкова голям. Пък и мисля, че духнали сегменти ще пушат постоянно... Виж вярно и зацепването, въпреки че мисля - нередовно подаване на нафта щеше да направи пушека черен, нали?!
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Как давате диагнози за издухан мотор без да сте виждали колата ми е много чудно От щеката някой ако ми покаже ТДИ да не духа ще го почерпя двулитровка бира
Колега не се филмирай излишно, щом разхода на масло е такъв какъвто казваш. Както е казал колега над мен мотора не може да не гори масло. То даже и норма си има-0.6% от разхода на гориво. И при мен духа от щеката...то не е духане
ами по-скоро лек повей, който спира да се усеща на повече от 2 см. от щеката, но все пак го има така че споко. Според мен нафтовата помпа иска малко регулиране, особено ако докато загрее отзад мирише на неизгоряла нафта. Поне при мен това беше проблема. Успех! 

- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Колега убеден ли си че пушека е син? Или просто много бял
Както се каза и в предния пост може да е неизгоряла нафта, смарди на умрело отзад и буши бяло... Най-вероятно ти е така защото не виждам ако е син пушека как нема да ти бута маслото! Иди да ти проверят свещите как са 

-
- Автомобил:
- Двигател:
По скоро трябва да се видят дюзите, нещо май припиква някоя.
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
Ако това дето го описваш като проблем би трябвало да е гумичките на клапаните!Бърза да продава
За има няма 80лв.ще си решиш проблема.Все пак се допитай до някой сервиз,щото тука гадаем по клавиатурата
Маслото не може да не го пипа,ако е от гумичките.Малко но ще намалява.Може и да е дюза,докато загрее мотора да прави мизерия,но не са много нещата които може да са причина за проблема!Чети из форума има много писано по проблема.И най важното пиши когато решиш проблема
Иначе няма смисъл от това да си във форума.Това се отнася за всички които пускат теми за дадени проблеми и отстраняването им 

благодаря на всички за мненията , но аз съм от враца и тук читав майстор няма ,който да разбира от помпи и дюзи
Върни се в “Дизелови агрегати”