от известно време ме мъчи много неприятен проблем с черен дим от ауспуха, който се появява само когато навън е много горещо (над 30 градуса) и затова реших че е време да опитам да диагностицирам сам. Доста майстори я гледаха, но без резултат.
Започнах с логване на данните за проверка на температурните датчици, като прикачвам лога

Притесняват ме няколко неща:
първото не знам дали е нормално температурата на горивото (според ръководството което гледам би трябвало да има няколко градуса разлика от температурата на охладителя, но при мен са 20 градуса което не знам дали не е множко)
второ - температурата на охладителя стига до 90.9 градуса. Някой знае ли за BMP дали това е ОК и ако не колко трябва да бъде. Термостата ми е сменен миналата зима
и последно и най-притеснително според мен - графиката на температурата на входящия въздух. Според данните, темепратурата на входящия въздух играе между 29 и 37 градуса (измерването го направих преди час и навън нямаше грам слънце, температурата на таблото беше 25 градуса, и предполагам че наистина е там някъде). Според ръководството тази графика трябва да е права черта и температурата да не се разминава с външната температура. Можете ли да кажете според вас това проблем ли е и ако да от кой датчик се взима тази температура. На пръв поглед предполагам че при мен я взима от МАФ-а (дебитомера), но не съм сигурен.
Ето и ръководството по което съм се захванал:
https://sites.google.com/site/1810marti ... alth-check
Не знам доколко е коректно, но на пръв поглед ми вдъхва доверие :)
Прикачвам и ексела с данните и графиката
Предварително благодаря за отделеното време :)