лампичката за акумолатора - голф 2
- d.borimirov
- Автомобил: MK3_ABF
- Двигател:
лампичката за акумолатора - голф 2
от скоро имам голф 2 SB,но ми направи впечатление, че след като запаля колата лампичката за акумолатора продължава да свети, след като дам леко гас спира, предполагам,че е проблем. дали е от ремъците ( при тръгване свирят )или е от някое реле...
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Re: лампичката за акумолатора - голф 2
Зависи колега.Моята сега като е топло и не се форсира сама,като пали и вдига 750 оборота лампичката свети и на волтметъра показва 12 и малко.Като и дам леко газ да дигне 1500 оборота веднага почва да зарежда на 14.Дали защото не може да набере обороти и да възбуди релето,но е така.Също така ми прави впечатление заради кофти инсталация явно как на оборот колата зарежда 14.2-14.4v,а лампичката за акумулатора не се вижда да пресвятка,но ако е с изключено осветление таблото се вижда как за части от секундата присветва супер слабо и незначително.Повиша ли оборотите пак заряда е същият но лампата присвятка на по-големи интервали.Проблеми с тоците нямам,но това е което забелязвам.
- emiltd
- Автомобил:
- Двигател:
d.borimirov написа:от скоро имам голф 2 SB,но ми направи впечатление, че след като запаля колата лампичката за акумолатора продължава да свети, след като дам леко гас спира, предполагам,че е проблем. дали е от ремъците ( при тръгване свирят )или е от някое реле...
Не е повод за притеснение,щом гасне след подаване на газ,виж си ремъка на динамото в сервиз,вероятно хлабав или износен

За mupko:четки на динамото щом пресвятква

- d.borimirov
- Двигател:
благодаря 

Аз 9 години карах Джета 1.6ТД и откакто я имах правеше точно така, но никога не е имало някакъв проблем.
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
emiltd написа:d.borimirov написа:от скоро имам голф 2 SB,но ми направи впечатление, че след като запаля колата лампичката за акумолатора продължава да свети, след като дам леко гас спира, предполагам,че е проблем. дали е от ремъците ( при тръгване свирят )или е от някое реле...
Не е повод за притеснение,щом гасне след подаване на газ,виж си ремъка на динамото в сервиз,вероятно хлабав или износен
Колега с чисто нови четки с реле съм.Старото беше бош и пресвяткаше(не да премигва незабележимо,а видимо).Сложихме ново някво аланкато и забелязах това.Махнах го и сложих оригинално БОШ и пак същата работа.Зарежда си супер,но лампата премигва.Същото се отнася и до имобилайзера.Всичко е свързано рпавилно и точно,но като дам контакт светва лампата за мигачите,а реално те не светят.Спра ли имобилайзера и всичко е нормално.Навремето колата е с запалвана инсталация и е с донадени жици.От там е проблема
- emiltd
- Автомобил:
- Двигател:
mupk0 написа:emiltd написа:d.borimirov написа:от скоро имам голф 2 SB,но ми направи впечатление, че след като запаля колата лампичката за акумолатора продължава да свети, след като дам леко гас спира, предполагам,че е проблем. дали е от ремъците ( при тръгване свирят )или е от някое реле...
Колега с чисто нови четки с реле съм.Старото беше бош и пресвяткаше(не да премигва незабележимо,а видимо).Сложихме ново някво аланкато и забелязах това.Махнах го и сложих оригинално БОШ и пак същата работа.Зарежда си супер,но лампата премигва.Същото се отнася и до имобилайзера.Всичко е свързано рпавилно и точно,но като дам контакт светва лампата за мигачите,а реално те не светят.Спра ли имобилайзера и всичко е нормално.Навремето колата е с запалвана инсталация и е с донадени жици.От там е проблема
Мда значи май наистина там при жиците ще е проблема някъде...но щом си ти зарежда добре значи нема страшно

- d.borimirov
- Двигател:
и така днеска ходих да си проверя ремаците, този за генератора беше се разхлабил малко, натегнахме го леко и сега като запаля лампичката не свети...
mupk0 написа:emiltd написа:d.borimirov написа:от скоро имам голф 2 SB,но ми направи впечатление, че след като запаля колата лампичката за акумолатора продължава да свети, след като дам леко гас спира, предполагам,че е проблем. дали е от ремъците ( при тръгване свирят )или е от някое реле...
Колега с чисто нови четки с реле съм.Старото беше бош и пресвяткаше(не да премигва незабележимо,а видимо).Сложихме ново някво аланкато и забелязах това.Махнах го и сложих оригинално БОШ и пак същата работа.Зарежда си супер,но лампата премигва.Същото се отнася и до имобилайзера.Всичко е свързано рпавилно и точно,но като дам контакт светва лампата за мигачите,а реално те не светят.Спра ли имобилайзера и всичко е нормално.Навремето колата е с запалвана инсталация и е с донадени жици.От там е проблема[/quote като ти светне лампата вклю4и фарове или някой друг консуматор и жиж дали изгася по принцип това става от диодният блок все пак не са парва младост давай газ смело
Върни се в “Дизелови агрегати”