китайски дебитомер???

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
kokouaz
Автомобил:
Двигател:

китайски дебитомер???

Мнениеот kokouaz » Съб 06 сеп 2008 22:35

здравейте,

от доста време имам проблеми с дебитомера(той иска да го сменям, аз пък не :-)).Няколко пъти един майстор ми го прочиства и колата става супер(м/у другото единсвеното което става като се прецака дебитомера е че пуши,иначе върви супер и много икономична),днес обаче аз реших да го почистя сам и го прецаках.
казаха ми че има вариант за китаиски за около 120 лв или бошовски за около 230лв.
та питам дали някой има впечатления за тези китайски дебитори дали са пълни боклуци или има шанс да работи нормално.

питам така защото попринцип ще го сменям и незнам дали си заслужава да давам тази разлика от 100 лв.

ще съм много благодарен за споделен опит или съвети!!

Потребителски аватар
stenly_m
Автомобил: GOLF 4 TDI
Двигател: ASV
Контакти:

Мнениеот stenly_m » Съб 06 сеп 2008 23:14

аз сменях дебитомер преди 3 месеца...марката не беше бош, а "piersburg"...майстора ми каза, че е за "първоначално вграждане" всичко ми излезе 190 лв заедно със изчистването на грешките...не мога да ти кажа колко беше само дебитомера...а твоя стария каква марка е? и дали е оригиналния?

kokouaz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokouaz » Съб 06 сеп 2008 23:59

мисля че е оригиналният дебитомер.

а ти доволен ли си как варви колата(защото ми се струва че и ти си избрал по евтиния вариант :-))

bdemona
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bdemona » Нед 07 сеп 2008 0:23

Не е по евтиния вариант ами е взел дебитомер като за неговата кола - погледни си дебитомера и виж каква му е марката. Различните марки не са съвместими.

От дебитомера много зависи вървенето на колата.
Не си зимай китайски боклуци!

Потребителски аватар
junakov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот junakov » Нед 07 сеп 2008 15:51

Точно така само оригинален , вчера олекнах с 200 лева бош , колата е стрела и вече мога да я вкарам в критични (преди на 4 или 5 на 3200 оборота влизаше в сервизен режим по някога , и ако не влезе в сервизен беше доста мудна след 140-150 км/ч) предложиха ми и евтиния вариант (китаиски) но ми казаха че гаранцията му е докато изляза от сервиза та прави си сам извода успех!

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Нед 07 сеп 2008 16:59

junakov написа:Точно така само оригинален , вчера олекнах с 200 лева бош , колата е стрела и вече мога да я вкарам в критични (преди на 4 или 5 на 3200 оборота влизаше в сервизен режим по някога , и ако не влезе в сервизен беше доста мудна след 140-150 км/ч) предложиха ми и евтиния вариант (китаиски) но ми казаха че гаранцията му е докато изляза от сервиза та прави си сам извода успех!

ОФФ: колега само да те питам, новия дебитомер по програмата на бош ли го взе, дето оставаш стария и доплащаш за новия или 200лв. е цената и между другото, със спортен филтър ли си?

kokouaz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokouaz » Нед 07 сеп 2008 18:49

ясно сванах идеята!!!
благодаря на всички за коментара.Утре отивам за хубав дебитимер,ще взема бошовския(сегашният ми е "piersburg")мисля че не би трябвало да има проблем!

имам обаче още един въпрос като го сменя дали ще ми се наложи да ходя на майстор да ми "чисти грешки" или ще сум касметлич и ще се кача и ще карам?

искам пак да благодаря на всички изказали мнение!

bdemona
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bdemona » Нед 07 сеп 2008 19:22

Май не си прочел хубаво по нагоре написаното - неможеш да си избираш марката на дебитомера. Ако си земеш на бош ше ти излезе 400 че ше копуваш после и "piersburg" :!: :!: :!:

bdemona написа:Различните марки не са съвместими.

"piersburg" също е оригинален.

Потребителски аватар
stenly_m
Автомобил: GOLF 4 TDI
Двигател: ASV
Контакти:

Мнениеот stenly_m » Пон 08 сеп 2008 0:26

ами да ти кажа колега за марката този, който ми свалиха от моята кола беше "бош" и си купих пиерсбург...т.е. майстора ми каза това е за първоначално вграждане вземи си него и аз си взех него...а моя дебитомер се прееба много странно нито пушеше нито във вървенето имаше проблеми...оставих я за смяна на консумативи и като си я взех дебитомера не работеше...а след като го смених да никва разлика не усетих по вървежа...ама и аз само 1-2 дена я карах щото заминах за америка...но като първи впечатления нищо особено...като се прибера ще пробвам да видя колко ще вдигне със стария дебитомер 195км/ч сега ще видя с новия, ако има някаква закномерност де...

П.С. а сега ми идва една мисъл...възможно ли е майстора да ми го е сложил от друга кола и затова да не върви в смисъл щом е бош да не става за моята кола...

kokouaz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokouaz » Пон 08 сеп 2008 12:56

днес загубих половин ден да обикалям магазини за този мои дебитомер,и се оказа че имам и по голям проблем.......

на едно място ми казват (след като са видеи номерата които им трябват)че имат и бош и пиерсбург дебитомери като няколко пъти сменяха цените после се оказва че бош не вкарвали за моя модел....

на друго място ми предлагат някакъв китайски за 215 лв. защото според тяхната програма гореспоменатите две фирми не предлагали за моя модел.....

от друга страна колеги по горе споменават че при тях им е излязло около 200 лв. за марки(бош,пиерсбург) а на мен там където изобщо ми дадоха оферти на тези марки цените бяха около 400 лв.....

та както казах май имам по сериозен проблем...може ли някой да ми даде препоръка от къде да пазаря на какво да вярвам и колко е нормалната цена на читав дебитомер(ако в БГ изобщо може да се даде такъв отговор)

ще съм признателен за конктретен съвет или тел на магазин (от софия)
защото нямам възможност да обикалям "Симеон" а и вече незнам на какво бих попаднал там!

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 08 сеп 2008 14:28

Какъв мотор си? Ако си 1З ,или АФН дебитомера ти е Пиербърг и струва към 270-300 лева оригинален.За съжаление обаче по Софийските магазини се продава на 400 /ех таз софия :lol: /.Китайските както си забелзал са 120-150 лева.Не виждам кво има да се чудиш - ако има китайски под ръка - пробвай и ако върви ОК си свиркай /аз бях с някъв такъв неоригиналин купен от ибей и нямаше никви грижи/

Потребителски аватар
soto73
Автомобил: VW Passat B8 SPORT 2TDI BMT
Двигател: CRLB 2015
Контакти:

Мнениеот soto73 » Пон 08 сеп 2008 14:33

Здравей колега!Аз също сменях дебитомер преди няколко месеца!Първо търсих в ebay и бях попаднал на някакви българи които продаваха!Оказаха се коректни,но нямаха за моя модел!Склада им беше в България!После намерих един магазин на Бош и ми излезе 87€ след като върнах стария и ми приспаднаха 29€(116-29)!Та не знам какви цени са ти предлагали на теб!Но все пак ти търсиш в БГ!
http://feedback.ebay.de/ws/eBayISAPI.dl ... world=true
Това е линка на продавача!Можеш да го питаш на български!Дано съм ти помогнал!

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 08 сеп 2008 14:37

Това от БГ мисля е колегата klenbuterol ама незнам още дали ги продава.Потърси го на http://www.tdibg.com/ ,че вече не влиза в форума.

Потребителски аватар
junakov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот junakov » Пон 08 сеп 2008 17:32

tih написа:
junakov написа:Точно така само оригинален , вчера олекнах с 200 лева бош , колата е стрела и вече мога да я вкарам в критични (преди на 4 или 5 на 3200 оборота влизаше в сервизен режим по някога , и ако не влезе в сервизен беше доста мудна след 140-150 км/ч) предложиха ми и евтиния вариант (китаиски) но ми казаха че гаранцията му е докато изляза от сервиза та прави си сам извода успех!

ОФФ: колега само да те питам, новия дебитомер по програмата на бош ли го взе, дето оставаш стария и доплащаш за новия или 200лв. е цената и между другото, със спортен филтър ли си?

Колега точно така , върнах стария , диагностика + смяна и изчистване на грешките 219 лева всичко , засега е самолет
195-196 км/ч и толкоз все едно някой ми спира нафтата но това е макс за моя мотор и все пак има огромна разлика в работата на мотора и във вървенвто , имайки из предвид че ;
1. нов клапън на турбото ; 2 . профилактика турбо ; 3 . почистване на колектори ;4. дебитометър и то стана м....та си е.....а две лади и някой друг варбург ужас писна ми , ама така е като караме стари которници ще трябва да ги правиме успех на всички !!!
ПС Благодаря на всички колеги които ми помогнаха със съвети .

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Пон 08 сеп 2008 18:27

Rabbit_TDI написа:.. ако има китайски под ръка - пробвай и ако върви ОК си свиркай

Абе не съм съгласен. На много места в Германия за да пестят при голф 4 и пассатите слагат от мерцдес ( пак е бош) щото е по ефтин. Пак върви даже в ниските върви повече но във високите умира. Не е важно само дали ще върви а как ще върви. Различните дебитомери развиват стойностите си по различен начин (при едно и също количество преминал въздух)

Верно Пиърбурга не е толкова капризен обаче пак е добре да е оригинален.

Върни се в “Дизелови агрегати”